Small Logo

Ski Arlberg 

Ski Arlberg is het grootste skigebied van Oostenrijk. Het is echter niet altijd een van de grootste Oostenrijkse skigebieden geweest. Door een nieuwe verbinding tussen St. Anton am Arlberg en Lech – Oberlech – Zürs, is Ski Arlberg het grootste aaneengesloten ski gebied van Oostenrijk geworden. Het omvat tegenwoordig 305 kilometer aan aangesloten pistes.  Je kunt hierdoor prachtige dagtochten maken zonder telkens dezelfde afdaling te moeten nemen. Kortom! Een ideaal gebied voor de ervarene wintersporter.

pistekaart skiarlberg

image credits: Pistekaarten.com

Skigebied

Het hoogste punt van het gebied ligt op 2645 meter. Dit in combinatie met de ligging op het Arlbergmassief zorgt dat het hier erg sneeuwzeker is. Ook de dal afdalingen zijn vrijwel altijd in goede conditie. Ook het laagste punt van het gebied ligt nog steeds redelijk hoog, namelijk op 1270 meter.

Qua kilometers aan piste zit je hier ook goed. Van de 305 kilometer is 131 km blauw, 123 km rood, en 17 km zwart. Doordat het gebied bijna evest antonnveel blauw als rode pistes heeft is dit gebied zowel geschikt voor de beginnende als de gevorderde skiër.

Dorpen

Het gebied ligt in het Arlbergmassief in Vorarlberg in Oostenrijk en de provincie Tirol en bestaat uit twee delen: Arlberg Oost en West. Oost bestaat uit de dorpen St. Christoph am Arlberg, St. Anton am Arlberg, en Stuben am Arlberg. West omvat de dorpen Oberlech, Lech am Arlberg, en Zurs am Arlberg. Het westerlijke gebied is sinds een aantal jaren verbonden met het gebied Warth-Schröcken. Ook ligt het dorpje Pettneu am Arlberg hier vlakbij. Je kunt de gratis skibus naar Sankt Anton pakken.

St Anton

Sankt anton is misschien wel het bekendste dorpje in het gebied. Dit komt niet alleen door de prachtige afdalingen, maar ook door de après ski in het dorp. De Mooserwirt is de bekendste bar van het gebied. Ben je in St Anton, dan moet je hier zeker naartoe! Pas op! De bar ligt direct aan de piste, wat betekend dat je nog een stukje naar beneden moet skiën na het feesten. Iets minder massaal is de Krazy Kanguruh. Hier vind je wat jonger publiek dan in de Mooserwirt. Wat later op de avond gaat het feest door in de Bobo’s, Bar Cuba, Picadilly, of de Horny Bull.

Ben je een freerider? Dan zit je hier goed! Ga naar de Rendl, waar je zelfs als ervaren freerider je geluk niet op kunt. Ook is er een funslope te vinden tussen de zammermoostlift en de osthanglift.

sankt anton

Lech

Het prachtige dorp heeft veel te bieden. Vele Nederlanders kennen het gebied omdat Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hier ieder jaar met de prinsessen naartoe gaan. Het imago van het dorp is daarom een beetje exclusief geworden, maar desondanks heeft het een gezellig dorpse sfeer. Laat je dus niet afschrikken door de dure designer winkels en de vijf sterren hotels, want ook voor de skiër met een wat lager budget kun je hier prima terecht. Je kunt in Lech am Arlberg prachtige skiroutes nemen en off-piste skiën.

Qua après ski is het dorp wel wat rustiger. Je zult hier geen tent vol met skischoenen vinden waar Andre Hazes wordt meegeschreeuwd. Wat je hier wel vind zijn rustige tentjes waar gezelschap samenkomt om na te genieten van de dag onder het genot van champagne. Ga naar bijvoorbeeld Fux, de Frozen Icebar, of s’Pfefferkörndl.

 

lech

Skipas

DagenVolwassenenKinderen Jeugd
1€54.50€32.50€49.50
2€107€64€96
3€158€94€140
4€206€123€178
5€249€148€215
6€289€172€249
7€324€194€279

Autobahnvignet

Ga je met de auto naar Oostenrijk? Houdt er dan rekening mee dat je een verplicht tolvignet nodig hebt. Deze heb je nodig wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen. Je kunt voor €15.95 jouw vignet al aanschaffen op wegenvignetten.nl. Voor 16:00 besteld is dezelfde dag nog in huis.

0

Your Cart