Small Logo

Brandnertal

Het Brandnertal skigebied in Vorarlberg is een vrij rustig skigebied in Oostenrijk. Het is met name geschikt voor families en beginnende wintersporters omdat pistes voornamelijk blauw en rood zijn. Op zoek naar een ander wintersportgebied? Klik dan hier.

 

Skigebied

Het skigebied van Brandnertal is middelgroot. Het bevat 55 km aan pistes, waarvan 22 km blauw, 30 km rood, en 3 km zwart. Het gebied is wel wat te klein voor dagtochten. Ook is het gebied misschien wat te klein voor de ervarenere skiër.

Het gebied bestond ooit uit twee kleinere gebieden: Brand en Burserberg. Tegenwoordig zijn de skigebieden samengevoegd en verbonden door een mooie panoramalift. Aan de kant van de Glattjochbahn kun je heerlijk genieten van de zon. Let echter wel op dat hierdoor de pistes papperig kunnen worden.

pistekaart brandnertal

image credits: Vorarlberg 

 

Skidorpen

Er zijn in het gebied twee dorpen te vinden: Brand en Burserberg. Beide dorpen hebben hun eigen karakter. Wel zijn beide dorpjes redelijk klein en rustig. Op deze manier kan je heerlijk rust pakken op vakantie.

Brand

Dit dorpje is perfect voor families die rust zoeken. Het is een boerendorpje waar je geen uitbundige après-ski aantreft. Je kunt er uiteraard na het wintersporten gezellig een biertje drinken in de zon. Het dorp ligt namelijk heel gunstig waardoor er vaak de zon schijnt.

 

wintersport oostenrijk

Bürserberg

Ook dit dorpje is geschikt voor families omdat het vrij rustig is. Wel is het iets drukker geworden sinds het een Landalpark heeft. Het dorpje is klein en schattig. Dit betekend ook dat er minder faciliteiten zijn. Je kunt hier met het gezin heerlijk genieten van elkaar zonder de carnavals muziek van de skihutten.

wintersport in oostenrijk

Autobahnvignet Oostenrijk

Ga je met de auto naar Oostenrijk? Houd er dan rekening mee dat je tol in Oostenrijk moet betalen. Dit is namelijk verplicht wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen en autowegen. Je kunt jouw tolvignet al bestellen voor €15.95. Voor 16:00 besteld is dezelfde dag nog in huis.

 

0

Your Cart