Small Logo

Kitzbühel – Kirchberg

Het skigebied is wereldberoemd wegens de populaire skiwedstrijden. Maar ook daarnaast heeft het ontzettend veel te bieden. Zo zijn de Kitzbüheler alpen ontzettend mooi om over te skien en bieden ze variërende pistes. Het Kitzbühel en Kirchberg skigebied is daarom een perfecte uitvalsbasis voor jouw wintersport.

Skigebied

Het hoogste punt van het gebied is 2000 meter en het laagste punt 800 meter. Het is hierdoor niet een erg hoog Skigebied. Zijn Kitzbuehel en Kirchberg sneeuwzeker? Niet altijd, maar door middel van sneeuwkanonnen kun je hier altijd skien. Het heeft in totaal 185 kilometer aan pistes. Hiervan zijn 106 km blauw, 60 km rood, en 19 km zwart. Door de vele blauwe pistes is het gebied enorm geschikt voor de beginnende skiër.

Er ligt hier zelfs een verbinding met het gebied van Skiwelt. Je zou kunnen overwegen om hier ook nog een dagje te wintersporten.

kitzbuehel kirchberg

Dorpen

Beide dorpen zijn verschillend en bieden allebei andere zaken. Wij hebben ze voor je uitgezocht en hieronder beschreven.

 

Kirchberg

In het hartje van de Kitzbüheler alpen ligt het dorpje. Het is ontzettend in trek onder de Nederlandse wintersporters. Het dorp is erg bruisend en je kunt er goed après skiën. Ga eens naar de Eisbar om een heerlijke schnaps te drinken aan het eind van de dag. Ook kun je ’s avonds op de verlichte rodelbaan rodelen, of heerlijk in de avond nog eens avond skien.

skigebied kirchberg

Kitzbühel

Kitzbuhel is niet alleen populair onder de Nederlanders, maar andere buitenlandse toeristen hebben het dorpje ontdekt. Het is een vrij exclusief dorp waar de prijzen hoger liggen dan gemiddeld. Er bevinden zich hier veel designer winkels en luxehotels. Is geld geen probleem en wil je wat luxe op je wintersport, dan is Kitzbuhel jouw uitkomst.

kitzbuhel oostenrijk

Autovignet

Ga je met de auto naar de provincie Tirol? Houd er dan rekening mee dat je een verplicht tolvignet nodig hebt. Deze is namelijk verplicht voor alle voertuigen die gebruik maken van de Oostenrijkse snelwegen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een flinke boete. Vraag nu hier jouw autobahnvignet (Vignet Oostenrijk) aan. Dit kan voor €15.95 bij ons. Voor 16:00 besteld is dezelfde dag nog in huis.

0

Your Cart