Small Logo

Montafon

Montafon is een skigebied voor families dat eigenlijk alles heeft wat je nodig hebt voor een perfecte wintersport. Zo vindt je hier maar liefst 182 kilometer aan pistes en veel gevarieerde afdalingen. Ook is het nog eens sneeuwzeker. Nog een voordeel is dat het relatief rustig is vergeleken met andere skigebieden in Tirol. Wat wil je nog meer? Het gebied ligt in Tirol in Oostenrijk. Klik hier voor meer informatie over de deelstaat Tirol.

Skigebied

Het gebied heeft 182 kilometer aan pistes. Hiervan is 96 km blauw, 67 km rood, en 19 km zwart. Voor elk type wintersporter is er dus een afdaling te vinden. Ook is het gebied sneeuwzeker omdat het maar liefst op 2430 meter hoogte ligt. Het laagste punt is 650 meter.

Montafon bestaat uit vier kleinere skigebieden. Ondanks dat de liften niet met elkaar verbonden zijn, kun je wel met 1 liftpas in alle vier de gebieden skiën. De gebieden zijn Silvretta Montafon, Golm, Kristberg, en Gargellen.

Silvretta Montafon

Silvretta is het grootste skigebied. Dat komt omdat het vroeger uit twee gebieden bestond: Silvretta Nova en de Hochjoch. Ben je een beginnende skiër? Ga dan naar het gedeelte van de Hochjoch. Hier vindt je namelijk brede en makkelijke pistes.

silvretta nova

Golm

Golm staat bekend als een echt familiegebied. Ook dit gebied heeft mooie brede pistes. Voor de ervarene skiër raden wij de Diabolo abfahrt aan.

hochjoch

Kristberg

Kristberg is het rustigste en kleinste gebied van de vier. Je vindt hier maar 3 liften en enkele pistes. Echter, ga je voor ultieme rust? Dan is dit jouw plek. Ook kun je hier genieten van prachtige panorama’s en uitzichten.

skigebied oostenrijk

Gargellen

Gargellen is een gebied dat in het dal van de Montafon ligt. Omdat het hoger ligt, maar ook omdat het in een schneelog ligt, is het hier enorm sneeuwzeker. De pistes hier zijn geschikt voor beginners. Gevorderde wintersporters kunnen hier mooi off-piste skiën.

skien oostenrijk

Skipas

DagenVolwassenenKinderen
1€-€-
2€105€60
3€145€75
4€190€93
5€232.50€114
6€258€126
7€287€140

Autobahnvignet Oostenrijk

Ga je met de auto op wintersport? Houd er dan rekening mee dat je een wegenvignet nodig hebt. Deze is verplicht wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen. Je kunt al een tolvignet kopen op https://wegenvignetten.nl/ voor €15.95. Voor 16:00 besteld is dezelfde dag nog in huis.

0

Your Cart