Small Logo

Serfaus Fiss Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis is voornamelijk populair onder de Nederlandse families. Dat is ook vrij logisch aangezien het Oostenrijkse skigebied van Serfaus bekend staat als kindvriendelijk skigebied.  Ga je met je familie op wintersport? Dan is dit skigebied een uitkomst.

 

Skigebied

Het gebied heeft 198 kilometer aan piste. Hiervan is 47 km blauw, 123 km rood, en 28 km zwart. Ben je zelf een ervarener skier met kinderen? Dan is dit gebied dus ideaal. De kinderen kunnen oefenen in het uitgebreide kinderland terwijl je zelf over de rode pistes skiet. Het hoogste punt van het gebied is 2820 meter, en het laagste punt 1200 meter. De sneeuwhoogte in Fiss en het weer in Serfaus is daarom vrij sneeuwzeker.

serfaus-fiss-ladis

Image Credits: serfaus-fiss-ladis

Dorpen

Het gebied ligt in de deelstaat Tirol. Alle drie de dorpen hebben wat te bieden, waardoor elke type wintersporter hier terecht kunt. Hieronder zullen we alle drie de dorpen bespreken met je.

 

Serfaus

Het dorp ligt vrij hoog, namelijk op 1400 meter, waardoor het relatief sneeuwzeker is. Het wat luxer dorp beschikt over vele viersterrenhotels waardoor het wat exclusiever is. De sfeer in het dorp wordt omschreven als sportief. Houd je van de après ski? Dan ben je hier op de goede plek. Ga eens na de ski bar Patschi om na het skien lekker te feesten. Voor een tentje aan de piste kun je terecht bij Leithe Wirt, Lassida, en Skilounge.

 

Voor de kinderen is er ook genoeg te doen. Zo hebben kinderen hier een eigen skigebiedje met een eigen kinderrestaurant. Voor kids tot vijf jaar is er de Murmlicreche. Al bij al is het voor de kinderen fantastisch geregeld en kun je als ouder met een gerust hart zelf gaan skien.

sneeuwhoogte serfaus

Fiss

Bij het middenstation vind je de skischool voor de kleinere kinderen Bertas Kinderland. De kinderen leren hier de pizza terwijl ze genieten van de mascotte: koe Berta. Ze hebben hier een echt kinderparadijs gemaakt, waar plezier maken centraal staat.

 

Maar ook kom je hier met de apres ski niks te kort. Onderaan de piste vind je namelijk de Hexenalm. Hier kun je uitrusten van een dag hard werken onder het genot van een schnaps. Later op de avond kan je terecht bij de Hachkl’s Keller.

weer fiss

Ladis

Dit dorp is het rustigste van alle drie. Wil je een kindvriendelijk dorp zonder poespas en drukke apres ski? Dan biedt Ladis de uitkomst. Ook wanneer je hier zit, gaan de kinderen hoogstwaarschijnlijk op les bij Bertas Kinderland.

ladis

Skipas

DagenVolwassenenKinderenJongeren
1€52€32€45
2€104€63€89
3€155€93€132
4€202.50€119€172
5€244€142€207
€6€281€163.5€238.5
7€318€185€270

Vignet Oostenrijk

Ga je met de auto naar Tirol? Vergeet dan niet om een tolvignet aan te schaffen. Deze is namelijk verplicht wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een fikse boete. Je kunt al een verplicht vignet aanvragen voor €15.95 via deze link. Voor 16:00 besteld is dezelfde dag nog in huis.

0

Your Cart