Small Logo

Winklmoosalm – Steinplatte

Winklmoosalm Steinplatte is een van de populairste Oostenrijkse skigebieden onder families. Dit skigebied ligt in twee landen; de Winklmoosalm ligt namelijk in Duitsland en de Steinplatte ligt in de deelstaat Tirol in Oostenrijk. Op deze pagina vind je meer skigebieden in Oostenrijk.

 

Skigebied

Het gebied is niet ontzettend groot, maar toch is er voldoende ruimte voor zowel de beginnende als de gevorderde wintersporter. In totaal heeft het skigebied 42 kilometer aan pistes. Hiervan is 20 km blauw, 20 km rood, en 2 km zwart. Het gebied ligt ook niet ontzettend hoog; het hoogste punt ligt op 1900 meter en het laagste punt op 750 meter.  Desondanks is het vooral in het dorpje Reit im Winkl vrij sneeuwzeker. Dit komt omdat het dorp in een schneeloch ligt, waardoor de sneeuw vaak lang goed blijft.

pistekara reiteralm

image credits: Reitimwinkl.de

Dorpen

Het gebied heeft twee nabij liggende dorpen; Reit im Winkl en Waidring. Beide dorpen beschikken niet over een dal afdaling waardoor je de gondel naar beneden moet pakken. Wel hebben beide dorpen een leuke skischool en een goed gefaciliteerd kinderland. Ga je met de kinderen op vakantie? Dan kan je dus in beide dorpen terecht.

Waidring

Het dorpje is met 1600 inwoners relatief klein. Hierdoor heeft het nog de ouderwetse Oostenrijkse gemütlichkeit weten te behouden. Je vindt hier geen uitbundige après-ski, maar wel gezellige restaurants en kroegen. In de avond kun je nacht rodelen, of schaatsen op de ijsbaan.

Het dorp is ontzettend milieubewust bezig. Zo heeft het bijvoorbeeld een groene gastenkaart voor mensen die zonder auto naar Oostenrijk komen. Met deze groene kaart ontvang je diverse aanbieden en kortingen.

waidring steinplatte

Reit im Winkl

Het skidorpje Reit im Winkl ligt net over de grens in Duitsland. Het dorpje is gezellig en sneeuwzeker. Je vindt hier veel restaurantjes, winkeltjes en ontzettend veel kilometers aan langlaufloipes. Verder heb je hier ook een mooi zwembad in het dorp waar je met de kinderen kunt zwemmen bij slecht weer.

reit im winkl

Skipas

DagenVolwassenenJeugdKinderen
1€46€34.50€23.50
2€85.50€64€44
3€125€94€64.50
4---
5---
6---
7---

Wegenvignet

Ga je met de auto naar Oostenrijk? Houd er dan rekening mee dat je een tolvignet nodig hebt. Dit is namelijk verplicht wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen en autowegen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €80. Bestel nu jouw vignet voor Oostenrijk op wegenvignetten.nl.

0

Your Cart