FAQ

Hieronder staat een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail ons dan op info@wegenvignetten.nl.

 

Bestelformulier

Ja, het is wegenvignet voor Hongarije is verplicht wanneer je gebruik maakt van de Hongaarse snelwegen. Indien je zonder vignet rijdt, riskeer je een boete. Neem dus geen risico en vraag voor vertrek het tolvignet aan.

Er zijn verschillende vignetten voor Hongarije. Zo kun je een vignet voor 10 dagen, 30 dagen, en 1 jaar aanschaffen. Welk vignet voor jou het voordeligst is, hangt af van de frequentie en lengte van jouw reis.

Via ons bestelproces kun je de start- en eind datum van de reis opgeven, waarna het proces precies aangeeft welk vignet jij nodig hebt.

Naast de tijdsduur van het vignet wordt er ook onderscheid gemaakt in het voertuig. In ons bestelproces heb je keuze uit vier verschillende voertuig categorieën:

  1. Motoren en personenauto’s met een maximummassa t/m 3500 kilogram
  2. Voertuigen voor meer dan 7 personen en campers
  3. Voertuigen met een aanhanger zwaarder dan 3500 kilogram en caravans
  4. Bussen met een toegestane maximummassa van meer dan 3500 killogram

Het digitale vignet wordt gekoppeld aan het kenteken van jouw auto. Op het moment dat je de tolpoortjes passeert, is er een camera die het kenteken scant. Omdat het kenteken is gekoppeld, herkent de camera deze, waardoor de poortjes automatisch open gaan. Het digitale vignet is een alternatief voor de sticker versie. Je bespaart op deze manier veel tijd omdat je niet telkens in de rij hoeft te staan voor de tolpoortjes, maar gemakkelijk kunt doorrijden.

ALGEMEEN

Wanneer je voor 16:00 het vignet hebt besteld, krijg je het vignet nog dezelfde dag.

Bij ons hoef je inderdaad geen 18 dagen te wachten voordat het vignet in gaat. Dit komt omdat je bij ons afstand doet van je 18 daagse herroepingsrecht op je aankoop. Het voordeel hiervan is dat je het vignet nog dezelfde dag kunt gebruiken, en direct op vakantie kunt gaan. Voor een spoed aanvraag kun je altijd telefonisch contact opnemen, zodat wij het vignet direct aan kunnen vragen.

Nee, je ontvangt het vignet enkel via de email. Je dient het document uit te printen en mee te nemen op vakantie.

LEVERING
VRAAG NU DIRECT HET VIGNET VOOR HONGARIJE AAN!
0

Your Cart