Ondanks de Coronamaatregelen verwerken en verzenden wij dagelijks vignetten en milieustickers.

FAQ Oostenrijk

Hieronder staat een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail ons dan op info@wegenvignetten.nl.

Bestelformulier

Ja, het is wegenvignet voor Oostenrijk is verplicht wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen. Indien je zonder vignet rijdt, riskeer je een boete van €120. Neem dus geen risico en vraag voor vertrek het tolvignet aan.

Er zijn verschillende vignetten voor Oostenrijk. Zo kun je een vignet voor 10 dagen, 2 maanden, en 1 jaar aanschaffen. Welk vignet voor jou het voordeligst is, hangt af van de frequentie en lengte van jouw reis.

Via ons bestelproces kun je de start- en eind datum van de reis opgeven, waarna het proces precies aangeeft welk vignet jij nodig hebt.

De videomautkarte/ het digitale vignet wordt gekoppeld aan het kenteken van jouw auto. Op het moment dat je de tolpoortjes passeert, is er een camera die het kenteken scant. Omdat het kenteken is gekoppeld, herkent de camera deze, waardoor de poortjes automatisch open gaan. Het digitale vignet is een alternatief voor de sticker versie. Je bespaart op deze manier veel tijd omdat je niet telkens in de rij hoeft te staan voor de tolpoortjes, maar gemakkelijk kunt doorrijden.

Er zijn twee verschillende soorten vignetten voor Oostenrijk; het reguliere tolvignet, en het vignet voor specifieke tolwegen. Het reguliere vignet heb je nodig wanneer je over de Oostenrijkse snelwegen rijdt.

 

Je kunt voor deze tolsecties een enkele rit aanschaffen, of een retour.

ALGEMEEN

Wanneer je voor 17:00 het vignet hebt besteld, krijg je het vignet nog dezelfde dag.

Nee, je ontvangt het vignet enkel via de email. Je dient het document uit te printen en mee te nemen op vakantie.

LEVERING
VRAAG NU DIRECT HET VIGNET VOOR OOSTENRIJK AAN!
0

Uw winkelwagen