Ondanks de Coronamaatregelen verwerken en verzenden wij dagelijks vignetten en milieustickers.

Weer en Klimaat in Oostenrijk

In Oostenrijk kun je zowel genieten van koude witte winters, en zonnige groene zomers. Het land kent door de verschillende hoogtes drie soorten klimaten. Hoog in de bergen kent het land een hooggebergteklimaat. In wat lagergelegen gebieden en bergen is er een koud landklimaat, wat betekend dat er koude winters en koele zomers zijn. In de laaggelegen gebieden kent het land een gematigd landklimaat. Hoe warm het is op jouw vakantiebestemming hangt dus af van het klimaat waarin je verkeert.

Vergeet niet, dat wanneer je met de auto naar Oostenrijk gaat, je een verplicht tolvignet nodig hebt. Deze dien je in bezit te hebben wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen. Een tolvignet kun je via deze link aanschaffen. Benieuwd naar overige algemene informatie? Wij geven je alle benodigde reistips voor je vakantie naar Oostenrijk.

Het weer in Oostenrijk in de zomer

Oostenrijk kent zonnige en groene zomers. In de lagere gebieden kan het zelfs warmer worden dan in Nederland. Hoog in de bergen stijgen de temperaturen niet zo ver. Vooral in het Zuiden en Westen van Oostenrijk kan er neerslag vallen in de hogere gebieden.

Het weer in Oostenrijk in de winter

bergen oostenrijk

In de winterperiode is de temperatuur in Oostenrijk over het algemeen koud. De bergen zijn bedekt door de sneeuw en vormen een prachtig landschap. De afgelopen paar jaar is desneeuwzekerheid in lagere gebieden in Oostenrijk minder geworden. Er is minder sneeuw gevallen dan andere jaren. Gelukkig is Oostenrijk erg innovatief. Het kan door middel van sneeuwkanonnen kunstmatige sneeuw produceren. Zo is er op de piste altijd sneeuw en kan je ook zonder sneeuw skiën.

 

 

Klimaatinfo

Hieronder is een tabel voor het klimaat in Oostenrijk weergegeven. De temperatuur geldt voornamelijk voor de lagergelegen gebieden in Oostenrijk. Ben je van plan om hoger te gaan? Dan kan je er over het algemeen vanuit gaan dat de temperatuur daar nog een paar graden lager liggen.

Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddelde minimum temperatuur
Januari 1 -5
Februari 4 -3
Maart 9 0
April 14 3
Mei 19 8
Juni 22 10
Juli 24 13
Augustus 24 13
September 20 9
Oktober 13 4
November 6 -1
December 2 -4

 

 

0

Uw winkelwagen