Small Logo

Zugspitz Arena

De Zugspitz Arena is een van de populairste skigebieden Oostenrijk onder de Nederlanders. Een van de redenen is dat het gebied relatief dicht bij de Nederlandse grens ligt. De Zugspitze is eigenlijk een Duitse berg van bijna 3000 meter hoog. Echter, de skigebieden van de berg, de Zugspitzarena, liggen voor het grootste deel in Tirol. Er liggen maar liefst zes skigebieden in de arena.

 

Skigebied en Dorpen

Het hoogste punt van de Zugspitzarena is 2720 meter, en het laagste punt 1000 meter. Omdat de Zugspitze een gletsjer is, kun je hier altijd skiën. Echter, de sneeuwzekerheid van de overige gebieden varieert nogal. Over het algemeen kun je in de Zugspitzarena prima skiën. Zeker omdat het gebied bestaat uit meerdere deelgebieden, is er altijd wel een plek waar sneeuw ligt.

Ook qua kilometers aan piste heeft het gebied genoeg te bieden. Van de 144 kilometer aan piste, is 85 km blauw, 51 km rood, en 8 km zwart. Het gebied is hierdoor geschikt voor de beginnende skiër.

pistekaart zugspitze

image credits: zugspitz-arena

Zoals vermeld heeft het gebied maar liefst zes verschillende skigebieden. Ze zijn echter niet allemaal aan elkaar verbonden, maar gemakkelijk te bereiken met de auto of skibus. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om elke dag een ander gebied te nemen.

 

Garmisch Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen is het Duitse gedeelte van de Zugspitze. Ook is dit het gletsjer gebied van de berg, waardoor er altijd sneeuw ligt. Het plaatsje Garmisch Partenkirchen is ook de bekendste Duitse plek om te skiën. Dit komt door de Olympische Spelen in 1936.

Garmisch Partenkirchen

Ehrwalder Alm

De Ehrwalder Alm is een wat kleiner gebied. Het is gelegen in een vallei, waar zowel beginnende als wat meer gevorderde skiërs hun gang kunnen gaan. Je kunt ook overnachten in het dorpje Ehrwald. Houd er echter wel rekening mee dat hier niet heel veel te beleven is. Ga je voor rust en ontspanning, dan is het misschien wel wat voor jou.

Ehrwalder Alm

Wetterstein

De pistes van de Wetterstein liggen op het zuiden van de berg. Het voordeel hiervan is, is dat het minder vaak ijzig is, omdat het op de zonnige kant van de berg ligt. Ook kun je hier dus heerlijk in het zonnetje zitten wat later in het seizoen. Echter, houd er wel rekening mee dat de sneeuwcondities er ook snel achteruit op kunnen gaan wanneer het warmer wordt.

Wetterstein

Grubigstein en Marienberg

De pistes van de Grubigstein liggen op het noorden van de berg. Dit resulteert in erg goede pistes voor zowel beginnende als ervarene skiërs. Neem ook de lift helemaal naar boven en bewonder het prachtige uitzicht van de Zugspitze.

Marienberg

Berwang

Houd je van rust? Dan is het Berwanger Tal wel iets voor jou. Dit gebied kenmerkt zich door zijn vriendelijkheid voor families en beginnende wintersporters. Ook het dorpje Berwang is enorm leuk. Het ligt relatief hoog waardoor je meer kans hebt op sneeuw in het dorp.

Berwang

Skipas

DagenVolwassenenJeugdKinderen
1€87€65.50€43.50
2€98.50€74€49.50
3€133€99.50€66.50
4€147.50€110.50€73.50
5€227.50€170.50€114
6€247.50€185.50€123.50
7€276€207€138

Verplicht Vignet

Ga je skien in Oostenrijk en met de auto erheen? Houd er dan rekening mee dat je een vignet nodig hebt. Deze is verplicht wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen. Je kunt jouw tolvignet nu al aanvragen voor €15.95 op Wegenvignetten. Voor 16:00 besteld is dezelfde dag nog in huis.

0

Your Cart