Duitsland

  • Met de auto naar Duitsland
  • Milieusticker Duitsland
  • Tolvignet Duitsland
  • Verplicht in de auto
  • Tanken en benzineprijzen
  • Duitse verkeersregels
  • Verkeersboetes
1

Met de auto naar Duitsland

Duitsland is niet alleen ons grootste buurland, het is ook onze belangrijkste handelspartner en heel veel Nederlanders gaan er vaak naartoe. Voor vakantie, voor werk of om verder te reizen naar bijvoorbeeld Denemarken, Polen, Italië, Oostenrijk of Zwitserland. Voordat je met de auto naar Duitsland gaat, is het goed om op de hoogte te zijn van de regels in het verkeer. Want ondanks dat er veel overeenkomsten zijn, zijn er wel degelijk verschillen tussen Nederland en Duitsland.

De Duitse umweltzone
We zetten belangrijke zaken over het reizen met auto, camper of busje voor je op een rij. En vertellen je bijvoorbeeld over tol in Duitsland, verkeersregels, tanken en de Duitse milieusticker, die je ook via deze site kunt kopen.

Direct bestellen

Milieuvignet voor Duitsland
€ 12,95
2

Milieusticker Duitsland

Laten we maar meteen met laatstgenoemde beginnen: het vignet Duitsland. De Duitse Umwelzones zijn een bekend en groeiend fenomeen. Steeds meer Duitse steden kiezen er namelijk voor om het centrum, delen daarvan en andere wijken om te vormen tot een milieuzone. Dat is een gebied waar je als bestuurder van een voertuig alleen mag komen als je over een (groene) milieusticker beschikt. Je kunt een flinke boete krijgen als je een milieuzone binnenrijdt, zonder dat er een groene sticker op je voorruit geplakt zit. Die boete is ongeveer 80 euro. Als je dan bedenkt dat je het milieuvignet op deze site aanschaft voor (eenmalig!) € 12,50, dan kun je dat risico eigenlijk niet nemen. Bestel de groene Duitse milieusticker hier en betaal bijvoorbeeld met iDeal.
Direct een milieusticker bestellen.

In alle Duitse steden is een milieusticker verplicht.

Direct bestellen
3

Tolvignet Duitsland

In veel landen is een tolvignet één van de verplichte zaken om mee te nemen op reis. Voor Duitsland geldt dit vooralsnog niet, al is er al wel heel lang sprake van om – naast vrachtvervoer, waarvoor de tolverplichting wel geldt – voor personenauto’s, motoren en busjes een tolsysteem in te voeren. De invoering is uitgesteld tot minimaal oktober 2020, maar er bestaat een grote kans dat ook die ideeën het niet gaan halen.
The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland

Over wat de plannen zijn met het Duitse tolvignet, kun je hier meer lezen.

4

Verplicht in de auto

Wanneer je in Duitsland gaat rijden met je auto, moet je een aantal zaken verplicht bij je hebben. We zetten deze verplichte zaken graag voor je op een rij en geven er meer uitleg over. Neem voor je reis naar Duitsland in ieder geval standaard een gevarendriehoek, veiligheidshesje en een verbanddoos mee. Meer uitleg? Hier lees je alles.
Vragen over de Duitse milieusticker?

Vragen over de Duitse milieusticker?

We helpen je graag.

5

Tanken en benzineprijzen

Tanken in Duitsland is niet alleen een begrip (veel mensen die in Oost-Nederland wonen, tanken vaak vlak over de grens, omdat de brandstof in Duitsland vaak goedkoper is dan in Nederland), het is ook vergelijkbaar met tanken in Nederland. Brandstof is vrij algemeen verkrijgbaar. Wel heten de soorten brandstof soms net iets anders. We helpen je hier graag mee met een volledig overzicht en meer informatie over tanken in Duitsland.
6

Duitse verkeersregels

Veel verkeersregels die in Nederland gelden, zijn ook voor Duitsland van toepassing. Maar natuurlijk zijn er verschillen. We geven je een uitgebreid overzicht, met details over voorrangsregels, alcoholgebruik, inhalen en de maximum snelheid. Lees de details hier.
7

Verkeersboetes

Verkeersboetes in Duitsland kunnen flink oplopen. Bij snelheidsovertredingen, door rood licht rijden en overtreding van het inhaalverbod kan het bedrag dat je moet betalen oplopen van een paar tientjes tot vele honderden euro’s. Ook heeft de Duitse politie het recht om je rijbewijs (tijdelijk) in te nemen. Ook op andere overtredingen (parkeerovertreding, rijden zonder gordel, gebruik mobiele telefoon tijdens het rijden) staan vaak fikse boetes. Meer weten? Lees het hier.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen