Slovenië

  • Op reis naar Slovenië met je auto
  • Het tolvignet in Slovenië
  • Verplicht meenemen in de auto
  • Brandstof tanken en prijzen
  • Verkeersregels
  • Verkeersboetes
1

Op reis naar Slovenië met je auto

Steeds meer Nederlanders trekken naar Slovenië voor een (auto)vakantie. Jij ook? Dan wil je je natuurlijk goed voorbereiden. Hoe zit het in Slovenië met het verkeer, moet je tol betalen (het korte antwoord is: ja) en hoe gaat het met tanken.

Sloveense snelweg
We helpen je graag letterlijk en figuurlijk op weg voor je reis naar dit prachtige land. Én je kunt bij ons meteen ook je tolvignet (of tolbadge) voor Slovenië aanschaffen. Is dat even mooi meegenomen!

Prijzen

7 dagen vignet Slovenië voor auto
€25.95
7 dagen vignet Slovenië voor motor
€19.95
2

Het tolvignet in Slovenië

In Slovenië zijn alle snelwegen tolwegen. Motoren en personenauto’s moeten een tolvignet hebben, bestuurders van een zwaarder voertuig (zoals een vrachtwagen of bus, maar ook zware campers) dienen een tolbadge aan te schaffen. Ook voor caravans en aanhangwagens dien je een apart vignet Slovenië te kopen. Je tolvignet (of -badge) koop je gemakkelijk via deze site. Meer informatie over tol betalen en het tolsysteem in Slovenië lees je hier.
In

Voldoe via ons eenvoudig aan de Sloveense vignetplicht

Direct bestellen
3

Verplicht meenemen in de auto

Net als je tolvignet of je tolbadge, dien je in Slovenië nog meer zaken verplicht mee te nemen in je auto als je op pad gaat. Een gevarendriehoek en veiligheidshesje zijn voor iedere bestuurder verplicht. Ga je met een aanhangwagen of caravan weg? Neem dan twee gevarendriehoeken mee! Een verbanddoos en reservelampen voor je vervoermiddel zijn niet verplicht (dat zijn ze uitsluitend voor voertuigen met een Sloveens kenteken), maar het wordt wel aangeraden om dit standaard in je auto te hebben. Ga je in de Tsjechische Republiek met de auto op pad, dan moet je een aantal zaken verplicht meenemen. Niet alleen is dat je tolvignet, maar ook een gevarendriehoek, een veiligheidshesje, een verbanddoos en – in tegenstelling tot andere landen: ook een reservewiel is verplicht.
The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland

Wil je meer weten over die verplichtingen of over zaken die geadviseerd worden om mee te nemen: lees hier verder.

4

Brandstof tanken en prijzen

Benzine, diesel en gas tanken, elektrisch laden: met welke soort auto je ook naar het buitenland gaat, het is altijd spannend hoe het zit met brandstof en tanken. Dat geldt ook voor Slovenië. Alle mogelijke informatie die je wilt weten over tanken in Slovenië, kun je hier vinden.
Vragen over het Sloveense vignet?

Vragen over het Sloveense vignet?

We helpen je graag.

5

Verkeersregels

Over het algemeen gelden in Slovenië vergelijkbare verkeersregels als in Nederland. Maar er zijn een aantal verschillen. Eén van de belangrijkste is, dat je als je achteruit rijdt, je alarmlichten dient te gebruiken. Andere afwijkingen van de Nederlandse regels – en ook verkeersregels die overeenkomen – hebben we hier voor je onder elkaar gezet. Handig om goed door te lezen!
6

Verkeersboetes

Mocht je in Slovenië betrapt worden op een verkeersovertreding, dan wil je natuurlijk wel graag weten hoe de Sloveense politie hiermee omgaat. Krijg je een relatief lage boete, probeer die dan meteen (of uiterlijk binnen 8 dagen) te betalen. Dan wordt de boete namelijk gehalveerd. Andere feiten over verkeersboetes in Slovenië lees je hier.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen