Vignet Tsjechie

Vignet Tsjechie

Vignet Tsjechie

Vraag hieronder een vignet voor Tsjechië aan.
Geef hieronder aan wanneer het vignet in dient te gaan.
VignetPrijsAantal
Vignet Tsjechië - Auto (10 dagen)22.95 X
Vignet Tsjechië - Auto (1 maand)49.95 X
Vignet Tsjechië - Auto (1 jaar)79.95 X
* Direct leverbaar

Vignet Tsjechie - Heb Ik Een Tolvignet Nodig?

Op de Tsjechische snelwegen is een “vignet Tsjechië” verplicht voor alle 4-wielige voertuigen en aanhangers. Een tolvignet is verplicht voor personenauto's, bestelwagens en campers. Motorrijders hoeven géén tolvignet aan te schaffen. Voertuigen met een totaalgewicht van meer dan 3,5 ton betalen een route-afhankelijke tol, welke middels een elektronisch kastje wordt geregistreerd en geincasseerd. 

Let goed op. Ga je met een zwaar voertuig (boven 3500kg) naar Tsjechië, dan moet je het elektronische systeem ruim voor vertrek aanvragen. Een regulier vignet is dan niet voldoende om gebruik te mogen maken van het Tsjechisch wegennetwerk. Voor meer informatie over dit kastje bezoek je de website: https://mytocz.eu/en/

Tol Tsjechië - Op Welke Wegen Geldt Een Tolverplichting

Image credits: mytocz.eu

Snelwegen in Tsjechië functioneren anders dan in Nederland. In Tsjechië wordt op grote gedeeltes van vrijwel alle snelwegen en regionale wegen tol geheven. Voor lichte voertuigen kun je aan de tolverplichting voldoen door een vignet te kopen, voor zware voertuigen wordt de tol later berekent en middels het MYTO kastje bijgehouden. Soms zijn korte stukken van een snelweg vrijgesteld van de tolheffing. Voor de wegen vanaf de Duitse grens is altijd een vignet verplicht. De snelwegen in Tsjechië die richting Praag gaan zijn allen tolwegen. Reis je vanuit Nederland of België via Duitsland naar Tsjechië? Dan ontkom je er dus niet aan om een tolvignet voor Tsjechië aan te schaffen. 

Op dit moment is een “tolvignet Tsjechië” verplicht op ongeveer 90% van alle nationale en regionale wegen. In onderstaande kaart zie je op welke wegen er op dit moment tol wordt geheven.

De tolwegen kun je eenvoudig herkennen door de ook in Nederland en België bekende verkeersborden met het symbool van een snelweg. Indien je op een snelweg rijdt die vrijgesteld is van tol herken je dit aan borden met een doorgestreept vignet erop. Op onderstaande kaart zie je alle Tsjechische tolwegen. 

Omdat het bijna onmogelijk is om tolwegen te vermijden raden wij aan om altijd een vignet te kopen of met een tolkastje te rijden. Op die manier weet je zeker dat je geen boete riskeert. 

 

Tolvignet Tsjechië – Kosten & Tarieven

De Tsjechische vignetplicht (dálnicní známka) geldt enkel voor 4-wielige voertuigen en aanhangers. Voor deze voertuigen bestaan verschillende soorten vignetten.

10 dagen vignet

Het 10 dagen vignet Tsjechië is 10 dagen geldig vanaf de ingangsdatum, dus bijvoorbeeld van 30 juni tot en met 9 juli 2021. De kosten voor het vignet bedragen € 19,95. 

Maandvignet

Het maandvignet is altijd 30 dagen geldig vanaf de ingangsdatum. Bijvoorbeeld van 1 juli tot en met 30 juli 2021. De kosten voor het maandvignet bedragen in 2021 € 49,95. Je kunt met dit vignet, ondanks de naam maandvignet, net iets minder dan 1 maand mee rondrijden. 

Jaarvignet

Het Tsjechische jaarvignet is uniek in zijn soort: het is namelijk echt 365 dagen geldig. Anders dan bij bijvoorbeeld Oostenrijk kun je voor Tsjechië dus een aantal maanden in 2020 en een aantal in 2021 reizen. Dit vignet is echt 1 jaar geldig. 

Afhankelijk van je reisperiode kun je het meest gunstige wegenvignet aanschaffen via onze site. Welk type het voordeligst is hangt af van de lengte en frequentie van je reis.

Indien je slechts 10 dagen binnen het land blijft dan is vanzelfsprekend het 10 dagen vignet het meest geschikt. Ben je op doorreis en kom je later nog terug, dan is het maandvignet vaak het voordeligst. Via de tool bovenaan de site kun je zelf bekijken welk vignet het beste bij jou past en of één vignet met een langere duur of wellicht meerdere losse vignetten voor Tsjechië voordeliger zijn. 

 

Vignet Tsjechië Kopen

Handig om te weten. Het e vignet voor Tsjechie is verkrijgbaar via onze website. Wil je liever een sticker op je ruit, dan kun je ook terecht bij fysieke verkooppunten rondom de Duits-Tsjechische grens, voor een dergelijk vignet. 

 

Tolvignet Tsjechië Bestellen Bij Wegenvignetten.nl

Vignet Tsjechië kopen in Nederland? Bij ons kun je binnen 1 minuut een officieel vignet voor Tsjechië kopen. Dit is geheel online en het vignet wordt met ingang van 2021 ook digitaal geleverd. Het fysieke tolvignet Tsjechië vervalt in zijn geheel en er hoeft dus niets meer op het raam geplakt te worden. Snel geregeld en het voorkomt dat je een boete krijgt tijdens het rijden. 

Bij ons kun je uiteraard met alle bekende online betaalmethoden afrekenen waaronder iDeal, Paypal, Creditkaart en natuurlijk Bancontact. Bij de ANWB is het niet mogelijk om dit vignet te bestellen.

 

Vignet Tsjechië Kopen Onderweg

De digitale Tsjechische vignetten zijn vanaf begin december al te koop bij de reguliere verkooppunten in de grensstreek. Denk hierbij aan tankstations in Duitsland of net over de grens in Tsjechië. Ook bij winkels van Ceska Posta, de Tsjechische post, is het digitale vignet aan te schaffen via terminals. Om hier af te rekenen is een creditcard nodig.

 

Controle & Boetes

Vanaf 1 januari 2021 wordt de vignetplicht gehandhaafd met slimme camera’s op de snelwegen. Het kenteken van elk voertuig dat langsrijdt wordt real-time gecontroleerd op een geldige vignetregistratie. Heeft een voertuig geen geldig vignet dat wordt de boete automatisch naar de eigenaar van het voertuig opgestuurd. Bepaal daarom goed of een vignet voor 10 dagen, 1 maand of 1 jaar de beste dekking geeft. 

Omdat de camera’s op verschillende strategische plekken langs de snelweg worden geplaatst wordt je auto altijd gescand. De definitieve boetes voor het niet hebben van een vignet zijn nog niet vastgesteld maar deze worden minimaal een veelvoud van de vignetprijs.

Heb je vragen over het vignet? Neem dan contact met ons op. 

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen