Vignet Slowakije

Vignet Slowakije

Vignet Slowakije

Het officiële tolvignet voor Slowakije
Geef hieronder aan wanneer het vignet in dient te gaan.
Selecteer een product
VignetPrijsAantal
Vignet Slowakije - Auto (10 dagen)20 X
Vignet Slowakije - Auto (1 maand)30 X
Vignet Slowakije - Auto (1 jaar)75 X
Vignet Slowakije - Aanhanger / caravan / vouwwagen (10 dagen)20 X
Vignet Slowakije - Aanhanger / caravan / vouwwagen (1 maand)30 X
Vignet Slowakije - Aanhanger / caravan / vouwwagen (1 jaar)75 X
* Direct beschikbaar

Vignet Slowakije direct kopen

Iedereen die gebruik maakt van de Slowaakse wegen heeft een vignet Slowakije nodig. Via ons bestelproces kun je er eenvoudig achter komen welk vignet voor jou het meest geschikt is. Bestel nu jouw Slowakije autovignet en ga zonder risico op vakantie.

 

Heb ik een vignet voor Slowakije nodig?

Veel vakantiegangers die met de auto op vakantie naar Slowakije gaan, vergeten nog wel eens om het vignet voor Slowakije aan te schaffen. Zonde, want dit is nou juist zo belangrijk. Wanneer je namelijk gebruik wilt maken van de snelwegen in Slowakije, heb je een verplicht tolvignet nodig. Ook wanneer je enkel door Slowakije heenrijdt, en dus niet op vakantie gaat, heb je ook een vignet nodig. Je kunt het wegenvignet zien als een bepaalde vorm van wegenbelasting die je dient te betalen. Je riskeert een fikse boete wanneer je gebruik maakt van de snelwegen zonder vignet. De wegen in Slowakije die tolvrij zijn worden aangegeven met een verkeersborden met de tekst “Bez Uhrady”. Dit geldt bijvoorbeeld voor de grensovergang tussen Bratislava en Berg. Ondanks dat er bepaalde tolvrije wegen zijn, geldt voor het meerendeel van het wegennetwerk wel de vignetplicht.

 

Digitaal autovignet voor Slowakije

Slowakije maakt gebruik van een digitaal vignet. Hierdoor is het niet meer nodig om een sticker op de auto voorruit te plakken. Omdat wij het kenteken koppelen aan het vignet, staat jouw kenteken geregistreerd in de database van Slowakije. Hierdoor kun je rustig doorrijden zonder in lange files te staan voor de tolpoortjes. Omdat het autowegenvignet digitaal is, ontvang je ook geen sticker thuis. Via de mail krijg je van ons een aanvraag bevestiging.

Welk tolvignet heb ik nodig?

In Slowakije betaal je tol door middel van een autovignet. Dit is verplicht voor personen- en bestelauto’s en campers. Motorrijders hoeven geen tolvignet aan te schaffen.

Welk type vignet voordelig is, hangt af van de lengte en frequentie van de reis. Ga je eens per jaar een week op vakantie naar Slowakije, dan is een 10-daags vignet voldoende. Ook kun je kiezen voor een vignet voor 30 dagen. Wanneer je meerdere keren per jaar naar Slowakije gaat, kun je ervoor kiezen om een 1 jarig vignet aan te schaffen. Geen keuze kunnen maken? Bij ons bestelproces kun je eenvoudig berekenen hoeveel dagen je nodig hebt en welk vignet het voordeligst is. Zo wordt de keuze weer nét even wat makkelijker.

Er zijn twee soorten vignetten voor Slowakije; een vignet voor voertuigen met een toegestane maximummassa van 3500 kilogram, en voertuigen met een aanhanger die zwaarder zijn dan de toegestane maximummassa van 3500 kilogram. Let op! Indien jouw personenauto en aanhanger niet zwaarder zijn dan het toegestane maximummassa van 3500 kilogram, voldoet een tolvignet voor de auto. Wanneer de auto met aanhanger zwaarder is dan 3500 kilogram, denk aan caravans bijvoorbeeld, dan heb je een extra tolvignet nodig. In dit geval moet je een vignet voor de auto aanschaffen en een vignet voor de aanhangwagen.

 

Prijs vignet Slowakije

De kosten voor een autovignet voor Slowakije is afhankelijk van de lengte van je reis en welk voertuig categorie je rijdt. De prijzen voor 2020 zijn hieronder weergegeven.

Je kunt er ook voor kiezen om de aanvraag zelf te doen via https://eznamka.sk/en. Je dient dan wel goed Engels te spreken en over een creditcard te beschikken. Vanzelfsprekend is dit goedkoper dan bij ons.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen