Vignet Slowakije

Vignet Slowakije

Vignet Slowakije

Het officiële tolvignet voor Slowakije
Geef hieronder aan wanneer het vignet in dient te gaan.
Selecteer een product
VignetPrijsAantal
Digitaal Vignet Slowakije - Auto (10 dagen)17.95 X
Digitaal Vignet Slowakije - Auto (30 dagen)24.95 X
Digitaal Vignet Slowakije - Auto (1 jaar)69.95 X
Digitaal Vignet Slowakije - Aanhanger / caravan / vouwwagen (10 dagen)17.95 X
Digitaal Vignet Slowakije - Aanhanger / caravan / vouwwagen (30 dagen)24.95 X
Digitaal Vignet Slowakije - Aanhanger / caravan / vouwwagen (1 jaar)69.95 X
* Direct beschikbaar

Bestellingen die na 01:00 s'nachts worden geplaatst worden de volgende ochtend om 06:00 behandeld.

Vignet Slowakije – heb ik een tolvignet voor Slowakije nodig?

Ben je van plan om met je auto, caravan of camper op vakantie te gaan in Slowakije? Zorg dan dat je tijdig een e-vignet hebt geregeld! Dat is namelijk meestal verplicht als je met je voertuig gebruik wilt maken van de snelwegen en autosnelwegen in Slowakije. Je kunt dit vignet Slowakije een beetje zien als een soort wegenbelasting voor bepaalde weggedeelten. Anderen noemen het gewoon ‘tol Slowakije’. Ook als je alleen maar op doorreis bent en door Slowakije heenrijdt (maar niet op vakantie gaat) heb je zo’n e-vignet nodig.

Misschien probeer je je route zo te plannen dat je niet op de toltrajecten hoeft te komen. Maar in de praktijk blijkt dit erg lastig. Voor je het weet moet je toch een stuk snelweg pakken – en als dat een toltraject is terwijl je geen e-vignet hebt, riskeer je een fikse boete. De tolvrije wegen in Slowakije worden overigens aangegeven met verkeersborden, zoals bij de grensovergang tussen Bratislava en Berg. Voor de meeste snelwegen en autosnelwegen geldt echter gewoon de vignetplicht.

Neem daarom geen enkel risico en zorg dat je op tijd het juiste e-vignet regelt voordat je naar Slowakije reist. Hieronder vertellen we je welke vignetten er zijn en hoe je die kunt aanvragen. Via ons bestelproces kun je ook direct zien welk e-vignet voor jou het meest geschikt is. Zo kun je met een gerust hart op weg naar Slowakije. Goede reis!

 

Tol Slowakije  - op welke wegen geldt een vignetplicht?

waar is een vignet voor Slowakije nodig?

In Nederland zijn we gewend om volkomen vrij over alle wegen te kunnen rijden. Alleen bij sommige tunnels, bruggen en pontjes moet je wel eens tol betalen. In Slowakije is dat anders. Daar moet je op veel snelwegen en autosnelwegen tol betalen. Voor de meeste ‘normale’ auto’s, aanhangers, caravans en campers (tot 3500 kg massa) kan dat door een e-vignet aan te schaffen. Je staat dan in Slowakije geregistreerd bij de beheerder van het wegennet en je hoeft geen fysieke sticker op je voorruit te plakken. Bij zware voertuigen van meer dan 3500 kg massa (bussen, vrachtwagen, grote campers e.d.) wordt de tol achteraf geheven via een elektronische tolbadge, ook wel Myto-kastje genoemd. Motorrijders hoeven geen tol te betalen en dus ook geen e-vignet te kopen.

Sommige delen van het snelwegennetwerk zijn vrij van tol, maar voor de meeste trajecten geldt de tolplicht wel. De kans is dan ook erg groot dat je altijd wel ergens op zo’n stuk snelweg belandt, en daar is het e-vignet dus verplicht!

Momenteel geldt de tolplicht voor trajecten op de volgende snelwegen: D1, D2, D3, D4, R1, R1A, R2, R4 en R6. Die trajecten zijn altijd duidelijk aangegeven met verkeersborden, dus je ziet meteen waar een toltraject begint en ook waar het weer eindigt. Op onderstaande kaart zie je alle Slowaakse tolwegen, alles bij elkaar bijna 700 km. 

Bijzondere gevallen

Hebben álle voertuigen op snelwegen in Slowakije een e-vignet nodig? Nee, er zijn wel een paar uitzonderingen. Zo hoeven diverse Slowaakse hulp- en overheidsdiensten geen vignet te hebben. En er is ook een regeling voor mensen in het bezit van een Europese gehandicaptenkaart, al is het niet eenvoudig om dit vanuit Nederland in orde te maken.

Opletten met huurauto’s!

Let ook op als je met een huurauto op pad gaat. Huur je die in Slowakije, dan zit er meestal al een vignet op. Staat de huurauto in een ander land geregistreerd, dan ontbreekt die sticker vaak en moet je er dus alsnog voor zorgen. Overleg in dat geval altijd eerst even met de verhuurder van het voertuig.

 

Tolvignet Slowakije – soorten vignetten & kosten

De kosten voor het e-vignet Slowakije zijn afhankelijk van twee dingen:

 1. hoe lang je gebruik wilt maken van de snelwegen en autosnelwegen
 2. in welke categorie jouw voertuig valt

Hoeveel dagen moet jouw e-vignet gelden?

Om met het eerste te beginnen: het maakt niet uit hoeveel kilometer je in Slowakije rijdt, maar hoeveel dagen je er rijdt. En dat is anders dan in landen als Frankrijk en Italië.

Er zijn in Slowakije e-vignetten te koop voor een periode van 10 dagen, 30 dagen, 365 dagen of 1 jaar. Welk vignet je nodig hebt, hangt dus allereerst af van je reisplannen. Ga je voor het eerst van je leven een weekje rondtoeren in Slowakije, dan is een 10-dagen vignet de beste en goedkoopste optie. Duurt de reis wat langer, dan is het 30-dagen vignet een goed idee. En reis je meerdere keren per jaar naar Slowakije, dan heb je de keuze tussen een vignet voor 365 dagen of 1 jaar. Het verschil tussen die twee? Een 365-dagen vignet kan op elke dag van het jaar ingaan en is vanaf dat moment precies 365 dagen geldig. Een 1-jaar vignet gaat in op 1 januari van een bepaald jaar en geldt tot en met 31 januari van het volgende jaar, ook als je het e-vignet ergens halverwege het startjaar koopt. Het kan dus maximaal 13 maanden geldig zijn, maar ook korter: dat hangt ervan af wanneer je het aanschaft!

Vind je het moeilijk om te kiezen? Bij ons bestelproces kun je eenvoudig berekenen hoeveel dagen je nodig hebt en welk e-vignet het voordeligst is. Zo wordt de keuze weer nét even wat makkelijker.

Voor welk voertuig heb je een e-vignet nodig?

Er zijn vier groepen voertuigen waarvoor je een e-vignet kunt kopen:

 1. motorvoertuigen met twee sporen en een massa tot 3500 kg;
 2. motorvoertuigen met twee sporen uit de categorie M1, ongeacht de massa;
 3. voertuigcombinaties met twee sporen en een massa tot 3500 kg;
 4. voertuigcombinaties met twee sporen en een massa boven de 3500 kg.
 5. Een voertuigcombinatie bestaat uit een voertuig (zoals een auto of bestelauto) met aanhanger (zoals een caravan, trailer, boedelbak).

Voor groep 1 t/m 3 heb je maar één e-vignet nodig (voor het voertuig of het trekkende voertuig). Alleen voor groep 4 heb je twee e-vignetten nodig. Dus als jouw auto + caravan samen lichter zijn dan 3500 kg, koop je één e-vignet. En is je combinatie zwaarder, dan moet je twee e-vignetten kopen: één voor de auto en één voor de aanhanger of caravan.

 

Waar kun je het e-vignet Slowakije kopen?

Het e-vignet voor Slowakije is niet zomaar overal te koop. Je kunt natuurlijk (met creditcard) terecht bij de uitvoerende tolinstantie in Slowakije zelf of op een beperkt aantal plekken rond de grensovergangen. Maar je kunt het e-vignet ook comfortabel en veilig vooraf bestellen via een betrouwbaar intermediair. Hieronder gaan we verder in op de mogelijkheden.

Vignet Slowakije Onderweg Kopen

Ben je, ondanks een goede voorbereiding, toch vergeten om vooraf je e-vignet te regelen? Dan kom je nog steeds de Slowaakse grens over, maar je moet wel ergens ter plekke zo snel mogelijk een e-vignet aanschaffen. Dat kan onder meer bij sommige tankstations en enkele postkantoren. Die moeten dan wel open zijn en je moet een geldige betaalkaart bij je hebben. En als je de enige niet bent, kan het ook wat extra oponthoud geven. Wil je echt rustig op reis zonder tijd te verliezen? Dan is het altijd prettiger om dit soort dingen vooraf geregeld te hebben.

Slowakije Vignet Bij de ANWB Kopen

De ANWB staat altijd voor je klaar om van alles en nog wat te regelen. Maar helaas kun je er géén e-vignet voor Slowakije kopen. Zorg dus dat je die op een andere manier regelt, ruim voordat je vertrekt!

Makkelijk online bij Wegenvignetten.nl

Veel reizigers bestellen hun e-vignet voor Slowakije bij Wegenvignetten.nl. Want dat is snel en eenvoudig. Je betaalt bij ons wel iets meer dan op de Slowaakse website, maar daar krijg je veel rust en gemak voor terug. Ons hele bestelproces is eenvoudig en gewoon in het Nederlands: je hoeft alleen wat gegevens in te vullen, af te rekenen en daarna wordt alles perfect voor je geregeld. Wel zo prettig, want je hebt zelf al genoeg aan je hoofd als je op reis gaat.

Het werkt simpel. Zodra we jouw aanvraag en betaling hebben ontvangen, gaan we voor je aan de slag. We hebben je kenteken en een paar persoonlijke gegevens nodig om het e-vignet Slowakije te kunnen aanvragen. Is jouw aanvraag helemaal compleet en akkoord? Dan sta je automatisch bij de Slowaakse tolinstantie geregistreerd als bezitter van het e-vignet en kun je ongeremd de Slowaakse wegen op!

De kosten voor het e-vignet Slowakije zijn bij ons altijd inclusief aanvraag, afhandeling en registratie. Je kunt bij ons veilig en snel online betalen met iDeal, Paypal of een Creditcard. Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

 

Tolwegen Slowakije – controles & boetes

Uiteraard houdt de Slowaakse overheid goed in de gaten of iedereen die over de snelwegen raast wel een e-vignet heeft. Dat gebeurt door middel van slimme camera’s die strategisch staan opgesteld langs de snelwegen. Zo kan elk kenteken direct worden gescand en gecontroleerd. Heb jij als eigenaar van het voertuig geen geldige e-vignet registratie? Dan krijg je onherroepelijk een boete, die vele malen hoger is dan de vignetprijs! Vroeger werd daar nog wel eens lacherig over gedaan, maar tegenwoordig ontkom je er niet meer aan en wordt de boete ook echt geïnd. Plus hoge extra kosten als je niet op tijd betaalt.

Ons advies: reken dus goed uit hoe lang je in Slowakije wilt zijn en kies het juiste e-vignet (10 dagen, 30 dagen, 365 dagen of 1 jaar). En neem het een beetje ruim, dan zit je altijd goed.

FAQ's

Je kunt een vignet voor Slowakije eenvoudig online kopen via onze website. Daarnaast zijn er verkooppunten bij grensovergangen, verschillende tankstations en postkantoren nabij de Slowaakse grens die herkenbaar zijn aan het eznamka-logo. Dit maakt het gemakkelijk om altijd een geschikt verkooppunt te vinden, ongeacht waar je de grens oversteekt.

De prijzen voor de vignetten zijn als volgt:

 • 10 dagen vignet: €17,95 inclusief verwerkingskosten.
 • Maandvignet (30 dagen): €24,95 inclusief verwerkingskosten.
 • Jaarvignet: €69,95 inclusief verwerkingskosten.

Deze prijzen zijn allesomvattend, dus je hebt geen bijkomende kosten.

Voor zowel de auto als een eventuele trailer/caravan heb je een los vignet nodig.

Een vignet is verplicht voor personenauto’s, bestelauto’s en campers tot 3500 kg. Voor vrachtwagens en campers zwaarder dan 3500 kg wordt tol geheven via een elektronisch kastje. Motorrijders hoeven geen vignet te kopen. Voor aanhangers die, samen met het voertuig, meer dan 3500 kg wegen, is een apart vignet vereist.
Het e-vignet wordt digitaal geregistreerd op je kenteken. Dit betekent dat je geen fysieke sticker meer op je voorruit hoeft te plakken. Bij aankoop wordt je kenteken geregistreerd in de database van Slowakije en controleren camera’s langs de weg of je een geldig vignet hebt. Dit systeem is efficiënt en voorkomt lange wachttijden bij de grens.

Er zijn drie soorten vignetten beschikbaar:

 • 10 dagen vignet, geldig vanaf de door jou gekozen startdatum.
 • Maandvignet, 30 dagen geldig vanaf de gekozen datum.
 • Jaarvignet, 365 dagen geldig vanaf de gekozen datum.

Je kunt de startdatum zelf kiezen, zodat je altijd goed voorbereid op reis gaat.

Nee, een vignet kan niet worden overgezet naar een ander voertuig zodra het is geregistreerd. Het vignet is gekoppeld aan het kenteken dat je hebt opgegeven bij de aanschaf, dus zorg ervoor dat je de juiste gegevens invoert.
Het is niet mogelijk om wijzigingen door te voeren nadat de aanvraag is ingediend. Controleer dus altijd goed je gegevens voordat je de aanvraag afrondt. Dit voorkomt problemen en extra kosten.
Als je zonder geldig vignet wordt betrapt, kun je een boete krijgen die varieert van €120 tot €140. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd een geldig vignet hebt voordat je de Slowaakse wegen op gaat.
Voor aanhangers die, samen met de auto, minder dan 3500 kg wegen, is geen apart vignet nodig. Als de combinatie van voertuig en aanhanger meer dan 3500 kg weegt, heb je wel een apart vignet nodig voor de aanhanger. Dit kun je eenvoudig regelen tegelijk met het vignet voor je voertuig.
Annuleren is helaas niet mogelijk. Zodra je het vignet hebt aangevraagd en betaald, kun je geen wijzigingen meer doorvoeren of je geld terugkrijgen. Zorg er dus voor dat je de juiste informatie invoert en dat je zeker bent van je reisdata voordat je het vignet aanschaft.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen