Vignet Oostenrijk Kopen

 • Voor 17:00 besteld is dezelfde dag geleverd
 • Digitaal tolvignet
 • Snelste van Nederland
 • o.a. iDeal, Creditcard en Paypal
 • € 15,95 voor een 10 dagen vignet Oostenrijk
Nu aanvragen

Het officiële tolvignet voor Oostenrijk

Een vakantie naar Oostenrijk heeft wat voorbereiding nodig. Zo heb je namelijk voor de Oostenrijkse snelwegen een Autobahnvignet nodig. Op Wegenvignetten.nl kun je al een autovignet voor Oostenrijk aanvragen voor €15.95. Bestel je deze op werkdagen voor 17:00? Dan heb je het autovignet dezelfde dag nog in huis.  
 • IconsVignet Oostenrijk voor 2019
 • IconsVignetten voor specifieke trajecten
 • IconsVoldoe aan Oostenrijkse tolverplichting
 • IconsGeldig op de Oostenrijkse Autobahn
Betalen kan middels iDeal, Paypal of Creditcard. Bestel nu je Vignet Oostenrijk.

Het autobahnvignet voor Oostenrijk online kopen

Bestel nu jouw tolvignet voor Oostenrijk en ga zorgeloos op reis. Voor 16:00 besteld op werkdagen is dezelfde dag nog in je mailbox. Bij ons hoef je geen 18 dagen te wachten maar kan je gelijk op vakantie. Zo bestel je het digitale autovignet:

 1. Vul bij het aanvraagformulier de eerste en de laatste dag van je vakantie in. Onze handige tool berekend welke optie voor jou het voordeligst is.
 2. Nadat je het juiste e-vignet hebt aangeklikt, vul je de rest van je gegevens in.
 3. Heb je voor meerdere landen een vignet nodig? Klik dan op verder winkelen. Indien je bestelling compleet is, klik je op afrekenen.
 4. Betalen kan bij ons via o.a. IDeal, Creditcard, PayPal, Bancontact.

Is er iets fout gegaan bij de bestelling? Geen zorgen, wij kunnen tot het moment van vertrek nog wijzigingen aanbrengen in het kenteken en in de vertrekdatum.

 

Is een wegenvignet voor Oostenrijk verplicht?

Voor alle reizigers die met de auto op vakantie gaan naar Oostenrijk, is het verstandig om een tolvignet aan te schaffen. Voor alle voertuigen met een maximummassa tot en met 3500 kg, is een wegenvignet verplicht wanneer je over een Autobahn of Schnelstrasse rijdt. Het vignet is voor een bepaalde tijd geldig na aankoop. Zo kun je een tolvignet Oostenrijk van 10 dagen, 2 maanden, of 1 jaar aanschaffen. Wanneer je zonder geldig vignet in Oostenrijk rijdt, riskeer je een boete.

In Oostenrijk wordt wegenbelasting geheven door middel van de vignetplicht. Door het aanschaffen van een geldig autowegenvignet, betaal je dus wegenbelasting aan Oostenrijk.

 

Digitaal vignet Oostenrijk

Eind 2017 is het digitale vignet geïntroduceerd in Oostenrijk. Dit wordt ook wel de Oostenrijkse videomaut genoemd. Het e-vignet wordt gekoppeld aan het kenteken van jouw auto. Wanneer je de zogenoemde mautstelle (tolpoortjes) passeert, scant een camera het kenteken van jouw voertuig. Omdat wij het kenteken hebben geregistreerd, wordt deze herkent door de camera en gaan de slagbomen automatisch open.

De videomaut is een fijn alternatief voor de sticker versie van het autobahnvignet. Zo bespaart deze manier enorm veel tijd, omdat je niet meer in de rij hoeft te staan voor de mautstelle. Er ontstaan namelijk weinig files bij de tolpoortjes en bovendien is het systeem erg betrouwbaar. De reden dat je minder file geniet met een e-vignet is omdat je gebruik kan maken van aparte mautstelle. Je hebt nu de keuze om door reguliere tolpoortjes te rijden, of door de speciale maustelle. Beide opties genieten van camera’s die het kenteken van jouw auto scannen.

Het e-vignet heeft de volgende voordelen:

 • Geen lange wachttijden en files meer voor de tolpoortjes
 • Je krijgt het vignet in uw mail binnen 24 uur. Voor 16:00 besteld? Dan wordt het dezelfde dag nog verzonden.
 • Je hoeft geen vignet meer op je autoruit te plakken.
 • Wordt je autoruit vervangen? Dan hoef je nu geen nieuw vignet te kopen. Het digitale vignet staat namelijk geregistreerd op jouw kenteken en blijft dus gewoon geldig.

Door het e-vignet krijg je geen sticker meer thuisgestuurd. Wel ontvang je van ons via de email een aankoop bevestiging.

 

Welk wegenvignet Oostenrijk heb ik nodig?

Welk type Autobahnvignet voordelig is, hangt af van de lengte en frequentie van de reis. Ga je eens per jaar een week op wintersport, dan is een 10-daags vignet voldoende. Ook wanneer je twee keer per jaar naar Oostenrijk gaat of door Oostenrijk rijdt, zijn twee 10-daagse tolvignetten voordelig.

Ga je langer dan 20 dagen op vakantie? Bestel dan een Autobahnvignet Oostenrijk voor 2 maanden. Ben je een echte levensgenieter en ga je een paar keer per jaar naar Oostenrijk? Dan adviseren wij om een Oostenrijk vignet van een jaar aan te schaffen. Met dit jaar vignet kan je altijd spontaan naar Oostenrijk. Het vignet is 14 maanden geldig, dus bijvoorbeeld van 1 December 2018 tot 31 Januari 2020.

Geen keuze kunnen maken? Bij ons bestelproces kun je eenvoudig berekenen hoeveel dagen je nodig hebt en welk vignet het voordeligst is, of dat je misschien wel meerdere vignetten moet bestellen. Zo wordt de keuze weer nét even wat makkelijker.

 

Prijs snelwegvignet Oostenrijk

De prijzen gelden voor alle voertuigen met een toegestane maximummassa tot en met 3500 kilogram. De volgende bedragen betreffen de actuele kosten voor het vignet voor Oostenrijk voor 2019:

 • 10-dagen vignet: €15,95
 • Maandvignet: €35,95
 • Jaarvignet: €110,95

 

Oostenrijk Vignet Voor de Sondermautstrecken

Let op! De Sondermautstrecken is een uitzondering op deze regel. Hier is geen autobahnvignet verplicht, maar moet je wel apart tol betalen of een apart vignet aanschaffen. Het is echter lastig om het traject van de Sondermautstrecken te bereiken zonder op een traject te rijden waar een vignet voor Oostenrijk wel verplicht is. Het is daarom aan te raden om ook voor dit traject een tolvignet aan te schaffen. Het traject ligt strategisch en betreft voornamelijk tunnels. Op Wegenvignetten.nl koop je vignetten voor o.a de Karawankentunnel en de Brennerpas.

 

Tol in Oostenrijk

Naast het reguliere vignet voor Oostenrijk dien je voor de volgende wegen ook nog tol in Oostenrijk te betalen. Zo ook voor de Arlbergtunnel of voor de Brennerpas moet je tol betalen. Deze toltrajecten betreffen voornamelijk tunnels in Oostenrijk welke strategisch zijn gelegen. Je kunt het vignet voor de toltrajecten ook vooraf aanschaffen en gebruik maken van de videomaut. Het onderstaande overzicht omvat de toltunnels en bijbehorende tolkosten.

Tarieven tolwegen Oostenrijk

 • A9 Pyhrn Autobahn, Bosrucktunnel: € 11,95
 • A9 Pyhrn Autobahn, Gleinalmtunnel: €15,95
 • A9 Pyhrn Autobah, Bosruck en Gleinalmtunnel: €22,95
 • A10 Tauern Autobahn, Tauerntunnel en Katschbergtunnel: €17,95
 • A11 Karawanken Autobahn, Karawankentunnel: €15.95
 • A13 Brenner Autobahn, Brennerpas: €15.95
 • S16 Arlberg Schnellstraße, Arlbergtunnel: €16,95

Ook voor de volgende wegen moet je tol in Oostenrijk betalen. Je kunt hiervoor echter geen vignet vooraf bestellen: Villacher Alpenstraße Dobratsch, Dachsteinstraße, Gerlos Alpenstraße, Felbertauernstraße, Großglockner Hochalpen Straße, Nochalmstraße, Silvretta Hochalpenstraße, Timmelsjoch Hochalpenstraße, Maltatal Hochalmstraße.

 • Vignet voor Oostenrijk

  Vignet voor Oostenrijk | Tolwegen

  Voor alle toltrajecten in Oostenrijk. O.a. de Brennerpas, de Karawankentunnel, de Arlbergtunnel, de Tauerntunnel, en de Bosruck & Gleinalmtunnel.

 • Vignet voor Oostenrijk

  Jaarvignet Oostenrijk

  €110,95

  Ga je meerdere keren per jaar op autovakantie naar Oostenrijk? Dan is het jaarvignet voor Oostenrijk misschien wel de voordeligste keuze voor jou.

 • Vignet voor Oostenrijk

  Maandvignet Oostenrijk

  €35,95

  Voor iedereen die langer dan 20 dagen op vakantie naar Oostenrijk gaat.

 • Vignet voor Oostenrijk

  10 dagen vignet Oostenrijk

  €15,95

  Het meest verkochte Autobahnvignet voor Oostenrijk! Bestel nu het verplichte tolvignet.

VRAAG NU HET VIGNET VOOR OOSTENRIJK AAN
0

Your Cart