Digitaal Vignet Oostenrijk – Zonder Wachttijd

Digitaal Vignet Oostenrijk – Zonder Wachttijd

Digitaal Vignet Oostenrijk – Zonder Wachttijd

Vraag hieronder eenvoudig je vignet voor Oostenrijk aan.
Geef hieronder aan wanneer het vignet in dient te gaan.
Selecteer een product
VignetPrijsAantal
Auto – 1 dagen vignet14.95 X
Auto – 10 dagen vignet19.95 X
Auto – 2 maanden vignet37.95 X
Motor – 1 dagen vignet6.95 X
Motor – 10 dagen vignet8.95 X
Motor – 2 maanden vignet19.95 X
* Direct beschikbaar

Bestellingen die na 01:00 s'nachts worden geplaatst worden de volgende ochtend om 06:00 behandeld.

Vignet oostenrijk - Het Verplichte Autobahnvignet Voor Oostenrijk

Het vignet voor Oostenrijk is verplicht voor al het gemotoriseerd verkeer dat over de Oostenrijkse snelwegen rijdt. Wie naar Oostenrijk op vakantie wil, kan bijna niet om de Oostenrijkse snelwegen heen. Ook mensen die naar bijvoorbeeld Italië reizen, rijden vaak via Oostenrijk. Dus heb je plannen om met je motor, auto, caravan of camper richting Oostenrijk te gaan? Zorg dan in elk geval dat je tijdig een tolvignet hebt geregeld!

Wij jij een vignet voor Oostenrijk kopen dat direct geldig is zonder de wachttijd van 18 dagen? Bestel dan nu je Oostenrijkse wegenvignet bij wegenvignetten.nl. Onze dienst is gericht op Nederlandse consumenten die een digitaal vignet voor Oostenrijk willen met een directe geldigheid zonder de reguliere 18 dagen wachttijd.

Wil je zelf als consument een vignet kopen bij de Asfinag, dan dien je rekening te houden met een wachttijd van 18 dagen. Bij ons geldt die wachttijd dus niet: je kunt zelfs vandaag nog gebruik maken van het digitale vignet. Voor deze service rekenen wij een service fee welke in de tabel lager op de pagina staat.

Tolvignet Oostenrijk – op welke wegen geldt een vignetplicht?

Op alle Autobahnen (A) en Schnellstrassen (S) is een wegenvignet voor voertuigen met een massa tot 3500 kg verplicht. Je hebt daarbij de keuze uit een digitaal vignet (het e-vignet) of een sticker die je op de voorruit moet plakken(reguliere vignet Oostenrijk). Er is ook een tolplicht voor motorvoertuigen met een massa boven de 3500 kg (bussen, vrachtwagens, grote campers e.d.), maar die moeten dit regelen via een kastje, de zogeheten GO-Box (zie verderop in dit artikel).

Sommige delen van het snelwegennetwerk zijn sinds 2019 vrij van tol, maar voor de meeste trajecten geldt de tolplicht wel. De kans is dan ook erg groot dat je altijd wel ergens op zo’n stuk snelweg belandt, en daar is het wegenvignet dus hoe dan ook verplicht! Zodra je de grens tussen Duitsland en Oostenrijk overgaat heb je een tolvignet Oostenrijk nodig. 

Tolwegen Oostenrijk - Tolwegen Oostenrijk Kaart:

 

waar is een vignet nodig in Oostenrijk

Welk Vignet Voor Oostenrijk Nodig

Welk tolvignet Oostenrijk je nodig hebt voor jouw voertuig, hangt voornamelijk af van twee vragen:
1.    Hoe lang wil je gebruikmaken van de snelwegen en autosnelwegen?
2.    In welke categorie valt jouw voertuig?

Hoeveel dagen moet jouw tolvignet gelden?

Welk digitale vignet voor Oostenrijk voor jou voordelig is, hangt dus sterk af van je reisplannen. Hoe lang en hoe vaak reis je naar dit Alpenland? Het digitale vignet is verkrijgbaar in de volgende varianten:

10 dagen vignet Oostenrijk - het 10 dagen vignet is 10 dagen geldig vanaf de ingangsdatum. Voor bijvoorbeeld een korte reis, waaronder wintersport van een week is dit het meest geschikte vignet. 

2 maanden vignet Oostenrijk - reis je langer dan 2 maanden over de Oostenrijkse snelweg dan is dit het vignet wat het meest gunstige is voor jou.

Jaarvignet Oostenrijk - de digitale vignetten met een geldigheidsduur van een jaar zijn geschikt voor mensen die langere tijd in het land verblijven of voor reizigers die vaker naar het land gaan. Het vignet is een kalenderjaar geldig, inclusief de maand ervoor (december) en de maand erna (januari). Dus eigenlijk 14 maanden, bijvoorbeeld van 1 December 2020 tot 31 Januari 2022.

Kun je geen keuze maken? Bij ons op de website kun je eenvoudig berekenen hoeveel dagen je nodig hebt en welk vignet het voordeligst is. Zo wordt de keuze weer nét even wat makkelijker. Wil jij een vignet voor Oostenrijk dat direct geldig is? Koop dan je vignet bij ons. Wij zorgen dat jij, eventueel vandaag nog, een geldig en officieel vignet geleverd krijgt. Vertrek je later dan 18 dagen of ben je ondernemer? Koop dan zelf bij de Asfinag webshop een vignet. 

Vignet Verplicht

Vignet Oostenrijk Waar Kopen - Waar kun je het Oostenrijk vignet bestellen

Het wegenvignet voor Oostenrijk is op diverse plaatsen te koop. Je kunt natuurlijk online terecht bij de Asfinag, de Oostenrijkse organisatie verantwoordelijk voor de tolheffing. Daar kun je echter enkel een vignet kopen met een geldigheid na 18 dagen. Wil jij direct vertrekken, wellicht vandaag nog? Lees dan verder/

Makkelijk online bij Wegenvignetten.nl - Digitaal Vignet Zonder Wachttijd

Wij jij een vignet voor Oostenrijk kopen dat direct geldig is zonder de wachttijd van 18 dagen? Bestel dan nu je Oostenrijkse wegenvignet bij Vignetoostenrijk.com. Onze dienst is gericht op Nederlandse consumenten die een digitaal vignet voor Oostenrijk willen met een directe geldigheid zonder de reguliere 18 dagen wachttijd. Vul ons formulier in en wij zorgen dat je kenteken wordt geregistreerd in de database van de Asfinag. Vanzelfsprekend rekenen wij een service fee voor het in orde brengen van deze registratie. Let op: indien je later dan 18 dagen vertrekt kun je zelf een vignet aanschaffen bij de Asfinag. Ben je onderweg en wil je direct een digitaal vignet? Bel ons dan even zodat we het direct in orde maken.

Veel reizigers regelen hun e-vignet voor Oostenrijk bij Wegenvignetten.nl. Want dat is snel en eenvoudig. Je betaalt bij ons wel iets meer dan op de Oostenrijkse website, maar daar krijg je veel rust en gemak voor terug. Ons hele proces is eenvoudig en gewoon in het Nederlands: je hoeft alleen wat gegevens in te vullen, af te rekenen en daarna wordt alles perfect voor je geregeld. Wel zo prettig, want je hebt zelf al genoeg aan je hoofd als je op reis gaat. 

Prijzen van een Digitaal Vignet Voor Oostenrijk

Type voertuig Geldigheidsduur vignet Prijs Asfinag Servicefee Totaalprijs
Auto 1-dagen vignet 8.60€ 6.35€ 14.95€
10-dagen vignet 11.50€ 8.45€ 19.95€
2-maanden vignet 28.90€ 9.05€ 37.95€
Motor 1-dagen vignet 3.40€ 3.55€ 6.95€
10-dagen vignet 4.60€ 4.35€ 8.95€
2-maanden vignet 11.50€ 8.45€ 19.95€

 

Digitale Trajecttol Prijzen

Type voertuig Geldigheidsduur vignet Prijs Asfinag Onze kosten Totaalprijs
A13 Brenner-snelweg 1 rit 11.00€ 4.00€ 15.00€
A10 Tauern-snelweg 1 rit 13.50€ 4.00€ 17.50€
S16 Arlberg-autoweg 1 rit 11.50€ 5.00€ 16.50€
A11 Karawanken-snelweg - rijrichting zuid 1 rit 7.80€ 4.00€ 11.80€
A9 Pyhrn-snelweg - Bosruck en Gleinalm 1 rit 17.00€ 4.95€ 21.95€
A9 Pyhrn-snelweg - Bosruck  1 rit 10.00€ 5.95€ 15.95€
B A9 Pyhrn-snelweg - Gleinalm 1 rit 6.00€ 3.95€ 9.95€

Aanvragen werkt heel simpel. Zodra we jouw aanvraag en betaling hebben ontvangen, gaan we voor je aan de slag. 

•    Wil je een e-vignet? Dan hebben je kenteken en enkele persoonlijke gegevens nodig om je voertuig te registreren in de database van de Asfinag. Is jouw aanvraag helemaal compleet en akkoord en heb je van ons het vignet gekregen? Dan sta je automatisch bij de Oostenrijkse tolinstantie geregistreerd als bezitter van het e-vignet en kun je relaxed de Oostenrijkse wegen op! Bewaar wel het aankoopbewijs zolang het vignet geldig is.
•    Wil je een papieren sticker? Koop die dan onderweg. 

De kosten voor het tolvignet Oostenrijk zijn bij ons altijd inclusief aanvraag, afhandeling en registratie. Je kunt bij ons veilig en snel online betalen met iDeal, Paypal, Bancontact of een Creditcard. Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Onderweg

Het tolvignet voor Oostenrijk kun je onderweg aanschaffen, onder meer bij sommige grensovergangen en bij veel tankstations, tolstations en postkantoren. Die moeten dan wel open zijn en je moet een geldige betaalkaart bij je hebben. Bovendien kan het onderweg erg druk zijn, zeker in het hoogseizoen. Wil je echt rustig op reis zonder tijd te verliezen? Dan is het altijd prettiger om dit soort dingen vooraf geregeld te hebben.

Bij de ANWB

De ANWB staat altijd klaar om allerlei zaken voor reizigers te regelen. Je kunt er ook terecht voor de tolsticker Oostenrijk, maar helaas niet voor de digitale versie: het e-vignet. Zorg dus dat je die op een andere manier regelt, ruim voordat je vertrekt!

Traject tol Oostenrijk – bijzondere gevallen

Het zou mooi zijn als alle voertuigen met het standaard wegenvignet op álle Oostenrijkse wegen mochten rijden. Maar helaas: zo eenvoudig is het allemaal niet! Voor zware voertuigen geldt een ander tolsysteem. Er zijn bepaalde trajecten waar je, ondanks je wegenvignet, nog eens extra tol moet betalen. En er zijn ook trajecten waarvoor je juist geen enkel vignet nodig hebt. Hieronder stippen een paar zaken aan.

Extra tol betalen voor ‘Sondernmautstrecken’

Het reguliere wegenvignet voor Oostenrijk geldt voor veel, maar niet alle trajecten. Voor een aantal hoofdwegen (vooral tunnels) moet je ook nog eens apart tol betalen. Dat noemen de Oostenrijkers de ‘Sondernmautstrecken’. Dit zijn momenteel:

•    A9 Pyhrn Autobahn, Bosrucktunnel
•    A9 Pyhrn Autobahn, Gleinalmtunnel
•    A10 Tauern Autobahn, Tauerntunnel en Katschbergtunnel
•    A11 Karawanken Autobahn, Karawankentunnel
•    A13 Brenner Autobahn, Brennerpas
•    S16 Arlberg Schnellstraße, Arlbergtunnel

Op deze bijzondere trajecten is het wegenvignet officieel niet verplicht. Maar ja, om er te komen moet je vaak toch wel over trajecten waar het tolvignet Oostenrijk wel geldt. Dus dat vignet kun je maar beter sowieso aanschaffen. Je kunt het speciale vignet voor de bijzondere toltrajecten het beste bij de tolpoortjes zelf aanschaffen. Het tarief voor deze trajecten is gelijk voor motoren, motorvoertuigen met of zonder aanhanger of caravan.

GO-Box voor motorvoertuigen boven de 3500 kg

Voor motorvoertuigen (zoals campers) met een massa boven de 3500 kg moet je op de tolwegen geen wegenvignet, maar een speciale GO-Box hebben. Daarmee betaal je op de tolweg automatisch per gereden kilometer. Bij Vignetoostenrijk.com bieden we dit niet aan, omdat het weinig voorkomt en ook heel complex werkt. Zo moet je eerst ergens een GO-Box ophalen en een fors tegoed op de kaart storten. Verder moet je diverse gegevens invoeren, waaronder de emissieklasse van je voertuig, en dat moet je vanaf emissieklasse Euro 4 ook bewijzen. Veel gedoe dus. Overigens kun je in Oostenrijk ook het uit Scandinavië bekende EasyGo-systeem inzetten voor voertuigen boven de 3500 kg.

Betalen zonder stoppen met Videomautkarte

Bij enkele tankstations langs de snelwegen kun je ook een speciale Videomautkarte kopen. Dan wordt je kenteken geregistreerd en kun je bij de tolpoort zo doorrijden. Maar dit geldt maar voor een paar trajecten, en alleen voor voertuigen smaller dan 2 meter en zonder aanhanger of caravan. Gezien al die beperkingen misschien toch niet voor iedereen een geweldige optie!

Extra tol betalen voor bergpassen

Ook voor de volgende wegen moet je in Oostenrijk apart tol betalen. Dit betreft met name een aantal bergpassen, die in de winter overigens niet te berijden zijn. Zoals: Villacher Alpenstraße Dobratsch, Dachsteinstraße, Gerlitzen Gipfelstrasse, Gerlos Alpenstraße, Felbertauernstraße, Großglockner Hochalpen Straße, Kaunertal Gletscherstrasse, Nockalmstraße, Silvretta Hochalpenstraße, Timmelsjoch Hochalpenstraße, Maltatal Hochalmstraße. 

Informeer je vooraf goed over deze toltrajecten, want er gelden allerlei specifieke voorwaarden en beperkingen. Zo kunnen of mogen caravans niet over bepaalde passen rijden en mogen motoren tussen 18-8 uur niet over de Nockalmstrasse.

Opletten met huurauto’s!

Ga je niet met een eigen voertuig, maar met een huurauto op pad? Dan is de vraag waar je hem huurt. Is dat in Oostenrijk, dan zit er meestal al een wegenvignet op. Staat de huurauto in een ander land geregistreerd, dan ontbreekt het vignet vaak en moet je er dus alsnog voor zorgen. Overleg in dat geval altijd eerst even met de verhuurder van het voertuig.

Tolwegen Oostenrijk – controles & boetes

Met zoveel toltrajecten houdt de Oostenrijkse overheid natuurlijk goed in de gaten of je wel een wegenvignet hebt voor jouw voertuig. Controle vindt plaats door middel van camera’s die strategisch staan opgesteld langs de snelwegen. Heb jij als eigenaar van het voertuig geen geldig wegenvignet? Dan ontkom je niet aan een boete – een boete die vele malen hoger is dan de vignetprijs en tegenwoordig ook echt wordt geïnd. Plus hoge extra kosten als je niet op tijd betaalt. 

Ons advies: bedenk tijdig hoe lang en waar je in Oostenrijk wilt zijn en kies het juiste vignet (10 dagen, 1 maand of 1 jaar). En neem het een beetje ruim, dan zit je altijd goed.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen