Vignet Oostenrijk

Vignet Oostenrijk

Vignet Oostenrijk

Bestel hieronder eenvoudig je vignet voor Oostenrijk.
Geef hieronder aan wanneer het vignet in dient te gaan.
VignetPrijsAantal
10 dagen vignet Oostenrijk15.95 X
Maandvignet Oostenrijk32.95 X
Levering in 1 - 3 werkdagen

Het autobahnvignet voor Oostenrijk online kopen

Bestel nu jouw tolvignet voor Oostenrijk en ga zorgeloos op reis. Voor 17:00 besteld op werkdagen is dezelfde dag behandeld. Binnen enkele dagen krijg je het vignet met PostNL geleverd. Zo vraag je het vignet aan:

  1. Vul bij het aanvraagformulier de eerste en de laatste dag van je vakantie in. Onze handige tool berekend welke optie voor jou het voordeligst is.
  2. Heb je voor meerdere landen een vignet nodig? Klik dan op verder winkelen. Indien je bestelling compleet is, klik je op afrekenen.
  3. Betalen kan bij ons via o.a. iDeal, Creditcard, PayPal, Bancontact.

Is een wegenvignet voor Oostenrijk verplicht?

Voor alle reizigers die met de auto op vakantie gaan naar Oostenrijk, is het verstandig om een tolvignet aan te schaffen. Voor alle voertuigen met een maximummassa tot en met 3500 kg, is een wegenvignet verplicht wanneer je over een Autobahn of Schnelstrasse rijdt. Het vignet is voor een bepaalde tijd geldig na aankoop. Zo kun je een tolvignet Oostenrijk van 10 dagen, 2 maanden, of 1 jaar aanschaffen. Wanneer je zonder geldig vignet in Oostenrijk rijdt, riskeer je een boete.

In Oostenrijk wordt wegenbelasting geheven door middel van de vignetplicht. Door het aanschaffen van een geldig autowegenvignet, betaal je dus wegenbelasting aan Oostenrijk.

 

Digitaal vignet Oostenrijk

Eind 2017 is het digitale vignet geïntroduceerd in Oostenrijk. Dit wordt ook wel de Oostenrijkse videomaut genoemd. De videomaut is een fijn alternatief voor de sticker versie van het autobahnvignet. Het enige nadeel is dat je je voertuig circa 3 weken voor vertrek bij de ASFINAG moet registreren. Ga je toch met een andere auto dan kun je het kenteken niet meer aanpassen.

Wil je dit risico uitsluiten dan kun je beter een fysieke sticker bestellen die niet voertuig gebonden is en sneller geleverd wordt.

 

Welk wegenvignet Oostenrijk heb ik nodig?

Welk type Autobahnvignet voordelig is, hangt af van de lengte en frequentie van de reis. Ga je eens per jaar een week op wintersport, dan is een 10-daags vignet voldoende. Ook wanneer je twee keer per jaar naar Oostenrijk gaat of door Oostenrijk rijdt, zijn twee 10-daagse tolvignetten voordelig.

Ga je langer dan 20 dagen op vakantie? Bestel dan een Autobahnvignet Oostenrijk voor 2 maanden. Ben je een echte levensgenieter en ga je een paar keer per jaar naar Oostenrijk? Dan adviseren wij om een Oostenrijk vignet van een jaar aan te schaffen. Met dit jaar vignet kan je altijd spontaan naar Oostenrijk. Het vignet is 14 maanden geldig, dus bijvoorbeeld van 1 December 2020 tot 31 Januari 2022.

Geen keuze kunnen maken? Bij ons bestelproces kun je eenvoudig berekenen hoeveel dagen je nodig hebt en welk vignet het voordeligst is, of dat je misschien wel meerdere vignetten moet bestellen. Zo wordt de keuze weer nét even wat makkelijker.

 

Prijs snelwegvignet Oostenrijk

De prijzen gelden voor alle voertuigen met een toegestane maximummassa tot en met 3500 kilogram. De volgende bedragen betreffen de actuele kosten voor het vignet voor Oostenrijk voor 2021:

 

Oostenrijk Vignet Voor de Sondermautstrecken

Let op! De Sondermautstrecken is een uitzondering op deze regel. Hier is geen autobahnvignet verplicht, maar moet je wel apart tol betalen of een apart vignet aanschaffen. Het is echter lastig om het traject van de Sondermautstrecken te bereiken zonder op een traject te rijden waar een vignet voor Oostenrijk wel verplicht is.

Tol in Oostenrijk

Naast het reguliere vignet voor Oostenrijk dien je voor de volgende wegen ook nog tol in Oostenrijk te betalen. Zo ook voor de Arlbergtunnel of voor de Brennerpas moet je tol betalen. Deze toltrajecten betreffen voornamelijk tunnels in Oostenrijk welke strategisch zijn gelegen. Je kunt het vignet voor de toltrajecten het best aan de poortjes zelf aanschaffen. Het onderstaande overzicht omvat de toltunnels en bijbehorende tolkosten.

Tolwegen Oostenrijk

Ook voor de volgende wegen moet je tol in Oostenrijk betalen. Je kunt uitsluitend aan de poortjes bestellen: Villacher Alpenstraße Dobratsch, Dachsteinstraße, Gerlos Alpenstraße, Felbertauernstraße, Großglockner Hochalpen Straße, Nochalmstraße, Silvretta Hochalpenstraße, Timmelsjoch Hochalpenstraße, Maltatal Hochalmstraße.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen