De Oostenrijkse Sondermautstrecken

Ga je met de auto naar Oostenrijk? Houd er dan rekening mee dat je een vignet voor Oostenrijk nodig hebt. Een tolvignet is verplicht wanneer je over de snelwegen (autobahn) rijdt. Rijd je door de alpen zonder vignet? Dan riskeer je een fikse boete. Neem geen risico en bestel zowel het verplichte vignet of  de vignetten voor de sondermautstrecken. Vind hier meer informatie over de kosten van een vignet voor Oostenrijk. Je kunt hier voor Oostenrijk een vignet kopen.

autorijden oostenrijk

Naast het vignet voor Oostenrijk, ben je in Oostenrijk ook kosten kwijt aan tolwegen. Dit zijn de zogenoemde Sondermautstrecke. Voor deze wegen is het verplichte vignet dus niet geldig, en moet je apart tol betalen. De trajecten liggen strategisch en bevatten voornamelijk tunnels. Het is echter lastig om de trajecten te bereiken zonder gebruik te maken van snelwegen. Voor de snelwegen is wel een verplicht tolvignet nodig. Daarom is het aan te bevelen om ook een tolvignet aan te schaffen. Zo loopt u geen risico en kunt u onbezorgd op reis.

Overzicht Sondermautstrecken

De toltunnels in Oostenrijk zijn weergegeven in de onderstaande tabel. Hier vind je ook de tarieven voor alle trajecten. Op deze pagina vind je meer informatie over de Brennerpas. Lees ook meer over de Arlbergtunnel in Oostenrijk, de Karawankentunnel, de Tauerntunnel, Gleinalmtunnel en de Bosruck tunnel.

RouteTol 2018
A9Phyrn Autobahn (Gleinalmtunnel)€15.95
A9Phyrn Autobahn (Bosrucktunnel)€11.95
A10Tauern Autobahn (Tauern- en Katschbergtunnel)€17.95
A11Karawanken Autobahn (Karawankentunnel)€15.95
A13Brenner Autobahn (Brennertunnel)€15.95
S16Arlberg Schnellstrasse (Arlbergtunnel)€16.95

                                                                                                                  

Videomaut

oostenrijk auto

Door gebruik te maken van de videomaut, kunt u de tolpoortjes passeren zonder te stoppen. Dit kan door voor vertrek een videomautkarte aan te schaffen, die je kenteken registreert. Wanneer je bij de tolpoortjes komt, scant een camera jouw kenteken, en kan je rustig doorrijden. Ondanks te special videomauttolpoorten, kan je met een videomautkarte bij elk willekeurig tolpoortje doorrijden. Op deze manier is het mogelijk om de wachttijden en files te passeren. Vind hier meer info over de mautkarte.

Voor de trajecten van de Karawankentunnel, Phyrnautobahn, Brennerpas, Tauerntunnel, en de Arlbergtunnel is het mogelijk om gebruik te maken van de videomaut (digitale streckenmaut).

 

0

Your Cart