Frankrijk

  • 1Naar Frankrijk met de auto? Lees hier wat je moet weten
  • 2Milieuzones en milieustickers Frankrijk
  • 3Verplicht meenemen in de auto in Frankrijk
  • 4Hoe gaat tanken in Frankrijk in zijn werk?
  • 5Verkeersregels in Frankrijk
  • 6Franse verkeersboetes uitgelegd
1

Naar Frankrijk met de auto? Lees hier wat je moet weten

Dat Frankrijk een populair vakantieland is voor Nederlanders is een feit. Dat veel landgenoten naar hun Franse vakantiebestemming rijden met hun auto ook.
De Duitse umweltzone
Ben ook jij van plan om binnenkort naar Frankrijk te gaan voor een autovakantie – of misschien met je auto voor een zakenreis -, dan wil je vast weten hoe het daar geregeld is qua verkeer, tanken en bijvoorbeeld milieuzones. Wij hebben de feiten voor je verzameld.

Direct bestellen

Milieuvignet Frankrijk
€ 19,95
2

Milieuzones en milieustickers Frankrijk

In Frankrijk krijg je te maken met permanente milieuzones en ook met tijdelijke. Die kunnen departementen of steden instellen als op dat moment de luchtkwaliteit slecht is. Er zijn liefst 6 verschillende categorieën milieustickers in Frankrijk in omloop. Die hebben allemaal een eigen cijfer en kleur, afhankelijk van het type voertuig en de CO2-uitstoot ervan. Je kunt voor jouw voertuig bij ons je milieuvignet Frankrijk bestellen. Dat doe je hier.
Direct een milieusticker bestellen.

In de meeste Franse steden is een milieusticker verplicht.

Direct bestellen
3

Verplicht meenemen in de auto in Frankrijk

Bestuurders op de Franse wegen moeten een aantal (veiligheids)zaken verplicht bij zich hebben. Het gaat net als in veel andere landen om een gevarendriehoek en een veiligheidshesje. In Frankrijk gold lang ook de verplichting voor automobilisten om een alcoholtest bij zich te hebben, maar die verplichting is sinds mei 2020 vervallen. Meer informatie lees je hier.
The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland

Over wat de plannen zijn met het Franse tolvignet, kun je hier meer lezen.

4

Hoe gaat tanken in Frankrijk in zijn werk?

Naast een verschil in brandstofprijzen, is er ook een verschil in de naam van de verschillende autobrandstoffen tussen Nederland en Frankrijk. Als je over de Franse wegen gaat rijden, wil je natuurlijk wel zeker weten dat je de juiste benzine of andere brandstof voor jouw auto tankt. Een overzicht van alle zaken omtrent tanken in Frankrijk lees je hier.
Vragen over de Duitse milieusticker?

Vragen over de Franse milieusticker?

We helpen je graag.

5

Verkeersregels in Frankrijk

Wat zijn de verkeersregels in Frankrijk? Dat er in ieder land net even andere regels zijn dan in Nederland is logisch (bijvoorbeeld omdat er wel Franse bergen zijn en in ons land alleen maar heuvels), maar je wilt vanzelfsprekend wel weten aan welke regels je moet houden in Frankrijk. In welk opzicht verschillende Franse regels en op welke manier komen ze overeen met de Nederlandse? Lees hier een overzicht met de belangrijkste overeenkomsten en verschillen.
6

Franse verkeersboetes uitgelegd

Hoewel je ongetwijfeld je best doet om alles volgens de verkeersregels te doen in Frankrijk, kan het toch voorkomen dat je een regel of wet overtreedt. Dan is het goed dat je weet hoe het gaat met de inning van verkeersboetes. Hoe de Franse politie te werk gaat bij verkeersovertredingen, lees je hier.
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen
asd