Vignet Roemenië

Vignet Roemenië

Vignet Roemenië

Het officiële tolvignet voor Roemenië
Geef hieronder aan wanneer het vignet in dient te gaan.
Selecteer een product
VignetPrijsAantal
Digitaal 10 dagen vignet Roemenië6.95 X
Digitaal Maandvignet Roemenië12.95 X
Digitaal 60 dagen vignet Roemenië14.95 X
Digitaal Jaarvignet Roemenië39.95 X
Bestelbus of bedrijfswagen 0 – 3.5 t (10 dagen)19.95 X
Bestelbus of bedrijfswagen 0 – 3.5 t (30 dagen)27.95 X
Bestelbus of bedrijfswagen 0 – 3.5 t (60 dagen)39.95 X
Bestelbus of bedrijfswagen 0 – 3.5 t (Jaar)113.95 X
Bestelbus op bedrijfswagen 3.5 > 7.5 t (10 dagen)24.95 X
Bestelbus op bedrijfswagen 3.5 > 7.5 t (30 dagen)39.95 X
Bestelbus op bedrijfswagen 3.5 > 7.5 t (Jaar)360 X
* Direct beschikbaar

Bestellingen die na 01:00 s'nachts worden geplaatst worden de volgende ochtend om 06:00 behandeld.

Vignet Roemenië – heb ik een tolvignet voor Roemenië nodig?

Ben je van plan om met je auto, camper of caravan op vakantie te gaan naar Roemenië? Prachtig land! Maar op de meeste doorgaande wegen heb je wel een elektronisch tolvignet nodig, anders mag je er niet rijden. Met de aanschaf van dit e-vignet (het zogenoemde ‘rovinieta’) betaal je eigenlijk vooraf tol aan de beheerder van het wegennet. Je kunt het zien als een vorm van beperkte wegenbelasting, die ingaat zodra je de grens met Roemenië overgaat.

Anders dan in sommige andere landen, bestaan de tolwegen in Roemenië niet alleen uit autosnelwegen. Je hebt het vignet Roemenië dus misschien wel vaker nodig dan je denkt! Zorg daarom dat je tijdig zo’n e-vignet hebt geregeld, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Of je nu op vakantie verblijft in Roemenië of er alleen maar doorheen rijdt naar een ander land, is verder niet van belang. Als je met je voertuig van de Roemeense tolwegen gebruikt wilt maken, is zo’n e-vignet gewoon verplicht. Want anders riskeer je een pittige boete. Neem dus geen risico, en koop nu alvast jouw e-vignet voor Roemenië.

Hieronder kun je lezen welke vignetten er zijn en hoe je die kunt aanvragen. Via ons bestelproces kun je veilig en snel een vignet Roemenië kopen en meteen zien welk e-vignet voor jou het meest geschikt is. Zo kun je met een gerust hart op weg naar Roemenië. Goede reis!

 

Tolwegen Roemenië – op welke wegen geldt een tolverplichting?

Roemeense tolwegen met vignetplicht

 

In Roemenië moet je op de meeste doorgaande wegen tol betalen. Dat geldt voor vrijwel alle motorvoertuigen, maar niet voor motoren. Dus ga je met de motor op reis naar Roemenië, dan hoef je voor dát land geen e-vignet te kopen. Ben je met de auto, camper, bestelwagen, bus, caravan of aanhanger? Dan betaal je wel. Als je tijdig het Roemeense e-vignet aanschaft, sta je in Roemenië geregistreerd bij de beheerder van het wegennet en hoef je geen lelijke sticker op je voorruit te plakken. 

De tolplicht geldt, zoals gezegd, voor alle doorgaande wegen in Roemenië. Voor de duidelijkheid: dat zijn alle autosnelwegen A, expreswegen en nationale wegen DN. Zodra je je met je motorvoertuig (behalve een motor) op zo’n weg bevindt, weet je dus dat je hier een e-vignet nodig hebt. Kun je dat op zo’n moment niet aantonen? Dan kun je rekenen op een stevige boete die veel hoger is dan de kosten van het autovignet en kan oplopen tot wel € 1.000,-! Dus wil je met je eigen voertuig naar Roemenië reizen, neem dan geen risico en verzeker je tijdig van een geldig e-vignet!

Op onderstaande kaart zie je alle Roemeense tolwegen.

Extra tol betalen voor bruggen

Een van de grootste rivieren van Europa, de prachtige Donau, stroomt dwars door Roemenië en langs de grens met Bulgarije en Servië. Meestal zijn moderne bruggen de snelste verbinding tussen de oevers, en voor een aantal van die bruggen moet je apart tol betalen. Momenteel is dat het geval bij de volgende bruggen:

Je kunt de tolvignetten voor deze bruggen kopen bij diverse tolpoorten en tankstations langs de wegen naar de bruggen. Ook hier geldt dat motorrijders geen tol hoeven te betalen. Zorg wel dat je wat Roemeens geld meeneemt, want bij de bruggen kun je vaak alleen contant betalen.

 

Roemenië vignet – kosten & tarieven

Zoals gezegd is de ‘rovinieta’ een digitaal tolvignet. Je hoeft dus geen sticker op de voorruit te plakken en je krijgt ook geen sticker thuisgestuurd. Het vignet wordt simpelweg aan het kenteken van jouw voertuig gekoppeld. Via de mail krijg je vervolgens een bevestiging met het aanvraagbewijs. Dit hoef je alleen maar even uit te printen en mee te nemen naar Roemenië. 

Hieronder zie je de kosten voor het e-vignet Roemenië staan. Die zijn bij ons altijd inclusief aanvraag, afhandeling en registratie. Je kunt bij ons veilig en snel online betalen met iDeal, Paypal of een Creditcard.

Ben je al onderweg en toch vergeten om het e-vignet aan te schaffen? Dan kun je dit ook nog ter plekke regelen bij een aantal tankstations of grenskantoren. We raden dit niet echt aan, omdat het je vaak onnodig extra tijd kost. Bovendien moet je uitkijken als je contant betaalt: je wisselgeld kan dan in Roemeense lei zijn tegen een zeer ongunstige wisselkoers!

Hoeveel dagen moet jouw e-vignet gelden?

De kosten voor het e-vignet Roemenië zijn voor alle tolplichtige motorvoertuigen gelijk. Wel kun je kiezen voor een korte of een langere geldigheidsduur. Net als in buurland Hongarije en diverse andere landen, gaat het in Roemenië namelijk om het aantal dagen dat je er rijdt, en niet om het aantal kilometers.

Er zijn in Roemenië e-vignetten te koop voor een periode van 1 week (7 dagen), 1 maand (30 dagen), 1 kwartaal of 1 jaar. Je moet dus eerst bedenken hoe lang en hoe vaak je op reis wilt naar Roemenië. Daarna kies je daar het juiste vignet bij. Voor een kort weekje vakantie of een eenmalige doorreis is het goedkope 7-dagen vignet natuurlijk voldoende. Ga je een roadtrip door het land maken, dan is het voordeliger om een tolvignet voor 1 maand te kopen. En reis je meerdere keren per jaar naar Roemenië, dan heb je waarschijnlijk meer aan een e-vignet voor 1 jaar. Met als extra voordeel dat je dan het hele jaar over de Roemeense snelwegen kunt rijden zonder tolzorgen!

Vind je het moeilijk om te kiezen? Bij ons bestelproces kun je eenvoudig berekenen hoeveel dagen je nodig hebt en welk e-vignet het voordeligst is. Zo wordt de keuze weer nét even wat makkelijker. Nog een voordeel: bij ons hoef je geen 18 dagen te wachten, maar kun je direct met je voertuig op vakantie naar Roemenië.

Voor welk voertuig heb je een e-vignet nodig?

In Roemenië is dat een stuk simpeler geregeld dan in veel andere landen. Hier geen complex onderscheid tussen verschillende voertuigen en maximaal toelaatbare massa, maar gewoon één categorie: motorvoertuigen. En voor al die motorvoertuigen geldt een en hetzelfde tarief. Kan het overzichtelijker? Motoren zijn vrijgesteld van tol, dus die rijden sowieso ‘gratis’ door Roemenië. Alleen voor zware vrachtwagens geldt een apart tarief, maar dan hebben we het over zwaar transport en niet over een vakantiereis. Daarom bieden we die speciale variant van het e-vignet hier ook niet aan.

 

Wees alert met huurauto’s!

Ben je van plan om met een huurauto in Roemenië te gaan rijden? Dan is het verstandig om even extra aandacht te schenken aan het tolvignet. Als je het voertuig huurt in Roemenië, is er waarschijnlijk door de verhuurder al een e-vignet geregeld. Toch moet je dat altijd zelf nog even checken, want je weet maar nooit. Staat het voertuig geregistreerd in een ander land, dan ontbreekt het vignet vaak en moet je er dus alsnog voor zorgen. Overleg dus altijd even vooraf met de verhuurder van het voertuig, om problemen achteraf te voorkomen.

 

Waar kun je het e-vignet Roemenië kopen?

De ‘rovinieta’ voor Roemenië kun je niet zomaar overal krijgen. Uiteraard verkoopt de uitvoerende tolinstantie in Roemenië hem zelf. Maar je kunt het e-vignet ook comfortabel en veilig vooraf bestellen via een betrouwbaar intermediair. Hieronder gaan we verder in op de mogelijkheden. 

Vignet Roemenië Bij de ANWB

Hoewel de ANWB op alle fronten klaarstaat voor weggebruikers, kun je er helaas geen e-vignet voor Roemenië kopen. Zorg dus dat je die op een andere manier regelt, ruim voordat je vertrekt!

Vignet Roemenië Onderweg Kopen

Al op weg naar Roemenië en toch het e-vignet vergeten te regelen? Dan moet je dat alsnog ergens doen, want rijden over de doorgaande wegen in Roemenië is en blijft nu eenmaal strafbaar. Gelukkig kan het ook onderweg, onder meer bij tankstations en grenskantoren, maar daar kan het soms aardig druk zijn. En je moet uiteraard een geldige betaalkaart bij je hebben. Eigenlijk is het nooit handig om op reis te gaan, terwijl je onderweg nog essentiële dingen moet regelen. Dus wil je op reis zonder gedoe en zonder tijd te verliezen? Dan kun je dit soort dingen beter vooraf geregeld hebben.

Makkelijk online bestellen bij Wegenvignetten.nl

Veel reizigers bestellen hun officiële e-vignet voor Roemenië bij Wegenvignetten.nl. Comfortabel vanuit huis en lekker makkelijk. Bestel je op werkdagen voor 20.00 uur, dan heb je het tolvignet nog dezelfde dag in je mailbox! Je betaalt bij ons wel iets meer dan op de Roemeense website, maar daar krijg je veel rust en gemak voor terug. Ons hele bestelproces is eenvoudig en begrijpelijk: je hoeft alleen wat gegevens in te vullen, af te rekenen en daarna wordt alles perfect voor je geregeld. Wel zo relaxed, want je hebt zelf al genoeg aan je hoofd als je op reis gaat.

Het werkt simpel. Zodra we jouw aanvraag en betaling hebben ontvangen, gaan we voor je aan de slag. We hebben je kenteken en een paar persoonlijke gegevens nodig om het e-vignet Roemenië te kunnen aanvragen. Is jouw aanvraag helemaal compleet en akkoord? Dan sta je automatisch bij de Roemeense tolinstantie in het systeem als bezitter van het e-vignet en kun je officieel de Roemeense wegen op! Tip: bewaar het e-vignet enige tijd als bewijsmateriaal, voor het geval je ooit een onterechte verkeersboete op je deurmat vindt.

 

Tolwegen Roemenië – controle & boetes

De Roemeense overheid controleert voortdurend of iedereen die de tolwegen gebruikt wel een e-vignet heeft. Via strategisch geplaatste camera’s langs de snelwegen worden kentekens gescand. Ook de verkeerspolitie checkt kentekens aan de lopende band. Dat gebeurt al zodra je met je voertuig ergens de grens passeert! Heb jij als eigenaar van het voertuig geen geldige e-vignet registratie? Dan krijg je zó een boete, die vele malen hoger is dan de vignetprijs! Doordat jouw kenteken in het systeem zit, ligt die boete vaak al op je te wachten als je weer thuiskomt. Betaal je die niet op tijd, dan komen er hoge extra kosten bij. Ons advies: reken goed uit hoe lang je in Roemenië wilt zijn en kies het juiste e-vignet (1 week, 1 maand, 1 kwartaal of 1 jaar). Als je het een beetje ruim neemt, zit je altijd goed.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen