Hongarije

  • 1Met de auto naar Hongarije?
  • 2Tol in Hongarije
  • 3Verplicht in de auto
  • 4Tanken in Hongarije
  • 5Verkeersregels in Hongarije
  • 6Hongaarse verkeersboetes
1

Met de auto naar Hongarije?

Het prachtige Hongarije staat bij veel Nederlanders op de radar als vakantiebestemming. Niet onlogisch, want naast dat het een mooi land is, is het leven in Hongarije ook nog eens goedkoop als je het met Nederland vergelijkt. Daarom kiezen veel landgenoten er dan ook voor om naar het Centraal- Europese land op vakantie te gaan.
alle informatie voor met de auto naar Hongarije
Plan jij net als veel landgenoten binnenkort een reis naar Hongarije met de auto? Dan wil je vast alles weten over het rijden in dit land. Natuurlijk zijn er verschillen met Nederland. Die bespreken we hieronder graag met je.

Prijzen

10 dagen vignet voor Hongarije (auto)
€18.95
Maand vignet voor Hongarije (auto)
€29.95
10 dagen vignet voor Hongarije (camper of busje)
€31.95
2

Tol in Hongarije

Voor het gebruik van de autoweg in Hongarije ben je verplicht een tolvignet aan te schaffen. In tegenstelling tot veel andere landen, hoef je het vignet Hongarije niet fysiek op je voorruit te plaatsen, je schaft het digitaal aan en controle gebeurt aan de hand van je kenteken. In Hongarije zijn alle snelwegen tolwegen, dit zijn de wegen die zijn aangegeven door een M met daarachter een cijfer. Voor sommige delen van die snelwegen geldt een tolvrijstelling. Lees hier alle informatie over tol in Hongarije. Voor het aanschaffen van het digitale Hongaarse tolvignet ben je hier zeker op het juiste adres: je doet dat eenvoudig met de knop hierboven.
Bestel alvast het verplichte tol vignet.

Bestel vooraf alvast het Hongaarse tolvignet.

Direct bestellen
3

Verplicht in de auto

Zoals heel veel landen, heeft ook Hongarije een aantal zaken die automobilisten (en bestuurders van bijvoorbeeld campers of busjes) verplicht bij zich moeten hebben. Die zaken hebben vooral te maken met veiligheid: een veiligheidshesje, een gevarendriehoek en een verbanddoos.
The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland

Meer details hierover lees je op deze uitgebreide pagina.

4

Tanken in Hongarije

Wanneer je je auto meeneemt naar Hongarije, ontkom je er natuurlijk niet aan dat je ook een keer moet tanken. Gelukkig kun je de meeste in Nederland gebruikte brandstofsoorten ook in Hongarije goed krijgen. Wel zijn er natuurlijk een aantal zaken waarin het in Hongarije nét iets anders gaat. Over alle zaken rondom tanken in Hongarije hebben we een apart overzicht gemaakt.
Vragen over het Hongaarse vignet?

Vragen over het Hongaarse vignet?

We helpen je graag.

5

Verkeersregels in Hongarije

De maximumsnelheid, hoe zit het met winterbanden en milieuzones en welke regels gelden bijvoorbeeld binnen en buiten de bebouwde kom. Net als in Nederland zijn er in Hongarije ook regels waar je je aan moet houden als je aan het verkeer deelneemt. Gelukkig hoef je niet een heel regelboekje uit je hoofd te leren als je naar Hongarije gaat, want de meeste regels komen overeen met die in Nederland. Maar er zijn wel verschillen. We zetten de belangrijkste regels voor je op een rij.
6

Hongaarse verkeersboetes

Stel dat je in Hongarije een verkeersregel overtreedt (verkeerd parkeren, door rood rijden of te hard rijden, bijvoorbeeld). Hoe zit dat dan met de verkeersboetes die je worden opgelegd? Over minimum- en maximumtarieven, de betaaltermijn en andere zaken omtrent bekeuringen vertellen we je hier meer.
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen