Zwitserland

  • Met de auto naar Zwitserland
  • Tol in Zwitserland
  • Verplicht in de auto
  • Tanken en benzineprijzen
  • Zwitserse verkeersregels
  • Verkeersboetes in Zwitserland
1

Met de auto naar Zwitserland

Zowel tijdens de wintersport als in de zomervakantie is Zwitserland voor veel Nederlanders een favoriet land om naartoe te gaan. Omdat het land relatief dichtbij ligt, nemen veel landgenoten de auto om er te komen.

Alle informatie voor reizen met de auto naar Zwitserland
Ben jij ook van plan om met de auto naar Zwitserland te gaan? Dan wil je natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan als je de Zwitserse grens eenmaal bent gepasseerd. Daarom wil je je goed voorbereiden. Om je goed te informeren over verkeersregels, tanken en het (verplichte) tolvignet dat je hier ook kunt bestellen, kun je hieronder terecht.

Prijzen

Jaarvignet voor Zwitserland
€52.95
2

Tol in Zwitserland

Wie in Zwitserland op autosnelwegen rijdt, moet verplicht een tolvignet bij zich hebben. En ook voor tunnels (de Munt-la-Scheratunnel en de Grote-Sint-Bernardtunnel) moet je tol betalen. Hoe het zit met tol in Zwitserland lees je hier uitgebreid. Wil je een vignet Zwitserland kopen, dan kun je bij ons terecht.
Het nieuwe e-vignet voor 2024 is beschikaar

Bestel vooraf het verplichte Zwitserse vignet.

Direct bestellen
3

Verplicht in de auto

Ga je naar Zwitserland met de auto – bijvoorbeeld voor vakantie -, denk er dan goed aan dat je een gevarendriehoek bij je hebt. Het is namelijk verplicht om zo’n driehoek mee te nemen. Sterker nog: je moet het binnen handbereik bewaren!
The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland

Over andere zaken die je beter wel mee kunt nemen tijdens je autoritten in Zwitserland lees je hier meer.

4

Tanken en benzineprijzen

Of je nu met een benzine-, diesel- of elektrische auto naar Zwitserland gaat: je zult van tijd tot tijd brandstof of elektriciteit moeten tanken. Hoe dat in zijn werk gaat in dit bergachtige land, hebben we per brandstofsoort voor je op een rij gezet. Zo lees je onder meer over welke soorten in Zwitserland worden verkocht en hoe betalen in zijn werk gaat.
Vragen over het Zwitserse vignet?

Vragen over het Zwitserse vignet?

We helpen je graag.

5

Zwitserse verkeersregels

Als je in Zwitserland de weg op gaat, zul je je aan de Zwitserse verkeersregels moeten houden. Die komen grotendeels overeen met de Nederlandse, maar toch zijn er verschillen. Denk alleen maar aan het feit dat er in Zwitserland wel bergen zijn en in Nederland niet. Wat je moet weten over de verkeersregels van Zwitserland, hebben wij voor je verzameld op een informatiepagina.
6

Verkeersboetes in Zwitserland

Rijdend in Zwitserland kan het voorkomen dat je een verkeersovertreding maakt. En ook bij het parkeren zou je dat tegen de regels in kunnen doen. De kans dat je dan met de politie en met verkeersboetes in aanraking komt, is dan aanwezig. Over wat je wel en niet moet doen, hoe het betalen in zijn werk gaat en over de tarieven is veel te vertellen. We hebben dat voor je gedaan op deze pagina.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen