Roemenië

  • Met de auto naar Roemenië: dit moet je weten
  • Vignet en tol in Roemenië
  • Verplicht meenemen in de auto in Roemenië
  • Tanken in Roemenië? Denk hieraan
  • Roemenië: verkeersregels uitgelegd
  • Verkeersboetes in Roemenië
1

Met de auto naar Roemenië: dit moet je weten

Ben je bezig met de voorbereidingen van een autoreis naar Roemenië? Dan ben je hier op het juiste adres. We hebben namelijk alle informatie die je nodig hebt om op een goede manier met de auto naar het Oost-Europese land te gaan op een rij gezet.

Reizen naar Roemenie met de auto
We vertellen je waar je aan moet denken: verschillen in verkeersregels met Nederland, hoe je in Roemenië moet tanken en natuurlijk ook over het verplichte tolvignet.

Prijzen

7 Dagen vignet voor Roemenië
€6.95
Maand vignet voor Roemenië
€12.95
Jaarvignet voor Roemenië
€14.95
2

Vignet en tol in Roemenië

Laten we daar maar meteen mee beginnen, ook omdat je via onze site gemakkelijk je tolvignet voor Roemenië kunt bestellen. Voor alle motorvoertuigen met uitzondering van motors geldt in Roemenië de plicht om een elektronisch tolvignet aan te schaffen. Let op dat hier goed op word gecontroleerd in het land, dor bijvoorbeeld camera’s langs de weg of door de politie. Je riskeert een boete die op kan lopen tot wel 1000 euro als je zonder vignet Roemenië wordt betrapt. Neem geen risico en schaf je tolvignet voor Roemenië dan ook snel hier aan!
Bestel alvast het Roemeense vignet.

Het Roemeense tolvignet alvast hier bestellen

Direct bestellen
3

Verplicht meenemen in de auto in Roemenië

Ga je naar Roemenië met de auto, dan moet je er goed aan denken dat je een aantal zaken verplicht bij je moet hebben. In veel landen geldt de verplichting om een gevarendriehoek in de auto te hebben, in Roemenië zijn dat er zelfs 2!
The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland

Meer over dingen die je bij je moet hebben, lees je in ons overzicht.

4

Tanken in Roemenië? Denk hieraan

Hoe zit het met tanken in Roemenië? Welke brandstofsoorten kun je in het land moeiteloos vinden en tanken en met welke zul je meer problemen hebben? Dat vind je in ons overzicht, waarin we je alles vertellen over brandstof in Roemenië.
Vragen over het Roemeense vignet?

Vragen over het Roemeense vignet?

We helpen je graag.

5

Roemenië: verkeersregels uitgelegd

Ieder land heeft eigen verkeersregels en Roemenië is daarop geen uitzondering. Zo is het in het land absoluut verboden om met alcohol op achter het stuur te kruipen en ook mag je geen mobiele telefoon met de hand bedienen. Over alle verkeersregels die in Roemenië hebben we een uitgebreide informatiepagina geschreven. Goed om je in te lezen voordat je in het land de weg op gaat!
6

Verkeersboetes in Roemenië

Stel dat je in Roemenië als bestuurder met de politie te maken krijgt, omdat je een verkeersovertreding hebt gemaakt. Hoe gaat dat dan in zijn werk? En hoe gaan de Roemenen om met verkeersboetes? Hoe hoog zijn ze en hoe kun je bezwaar aantekenen? Lees er alles over op deze speciale pagina.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen