Tsjechië

  • Naar Tsjechië met de auto?
  • Het tolvignet in Tsjechië
  • Verplicht meenemen in de auto
  • Tanken en benzineprijzen
  • Tsjechische verkeersregels
  • Verkeersboetes
1

Naar Tsjechië met de auto?

Tsjechië krijgt steeds meer Nederlanders op bezoek. Vaak is dat voor een vakantie en met grote regelmaat gaat het dan om een autovakantie.

Informatie over met de auto naar Tsjechië
Heb ook jij plannen om met de auto naar Tsjechië te reizen? Dan wil je vast weten welke regels daar gelden, hoe het tanken in zijn werk gaat en of je een tolvignet moet aanschaffen (antwoord: ja, en dat kun je op deze website doen!). Alle informatie die je moet weten hebben we voor je verzameld. Maak er gebruik van!

Prijzen

10 dagen vignet voor Tsjechië
€19.95
Maand vignet voor Tsjechië
€24.95
Jaar vignet voor Tsjechië
€104.95
2

Het tolvignet in Tsjechië

Voor automobilisten is een tolvignet in Tsjechië verplicht. Het Tsjechische vignet is een digitaal vignet. Dit vignet wordt gekoppeld aan uw kenteken. Je krijgt het vignet na je bestelling per e-mail toegestuurd. Koop je vignet Tsjechië hier. Dat gaat heel gemakkelijk en je hebt het vignet snel in huis!
Bestel hier alvast je Tsjechische vignet.

Bestel vooraf het verplichte Tsjechische vignet.

Direct bestellen
3

Verplicht meenemen in de auto

Ga je in de Tsjechische Republiek met de auto op pad, dan moet je een aantal zaken verplicht meenemen. Niet alleen is dat je tolvignet, maar ook een gevarendriehoek, een veiligheidshesje, een verbanddoos en – in tegenstelling tot andere landen: ook een reservewiel is verplicht.
The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland

Wil je meer weten over die verplichtingen of over zaken die geadviseerd worden om mee te nemen: lees hier verder.

4

Tanken en benzineprijzen

Benzine, diesel en gas tanken, elektrisch laden: met welke soort auto je ook naar het buitenland gaat, het is altijd spannend hoe het zit met tanken. Dat geldt ook voor Tsjechië. We verzamelden alle feiten over brandstof en tanken in Tsjechië. Lees ze hier.
Vragen over het Tsjechische vignet?

Vragen over het Tsjechische vignet?

We helpen je graag.

5

Tsjechische verkeersregels

Wat zijn de verkeersregels in Tsjechië? Het is vast een vraag die je je stelt als je naar dit land reist, bijvoorbeeld op vakantie, met de auto. Want over het algemeen kunnen we ervan uitgaan dat verkeersregels in verschillende landen redelijk overeenkomen, er zijn ook altijd verschillen. Wij hebben een uitgebreid overzicht gemaakt van de verkeersregels in de Tsjechische Republiek.
6

Verkeersboetes

Ook als je in Tsjechië een verkeersovertreding maakt, loop je het risico om een verkeersboete te krijgen. Maar hoe gaat dat in zijn werk in dat land en hoe hoog kan zo’n boete zijn? Daarover wil je vast wat weten. Daarom schreven wij een speciale pagina hierover, waarin je daar duidelijkheid over krijgt.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen