Vignet Zwitserland

Vignet Zwitserland

Vignet Zwitserland

Bestel hieronder eenvoudig je vignet voor Zwitserland.
€44.95
Extra vignet nodig voor aanhanger
Direct leverbaar

Autovignet Zwitserland nu bestellen

Indien je met de auto naar Zwitserland gaat, ontkom je bijna niet aan het verplichte tolvignet. Je kunt bij ons het tolvignet voor Zwitserland online bestellen. Wanneer je voor 17:00 besteld op werkdagen, versturen wij het vignet nog dezelfde dag. In 96% van de gevallen wordt de sticker de volgende werkdag al geleverd.

 

Kosten vignet Zwitserland

De kosten voor een Zwitsers autovignet bedragen €45.95. Wanneer je het wegenvignet hebt aangeschaft, heeft het een geldigheidsduur van een kalenderjaar. Zo kun je het Zwitsers tol vignet gebruiken van bijvoorbeeld 1 December 2020 tot 31 Januari 2022.

 

Heb ik een vignet voor Zwitserland nodig?

Veel Nederlanders kiezen ervoor om met de auto naar Zwitserland op vakantie te gaan. Voor zowel de zomervakantie als voor de wintersport is de auto een van de populairste vervoersmiddelen naar de alpen. Voornamelijk in de winter denken veel reizigers eraan om winterbanden onder hun voertuig te zetten en om sneeuwkettingen mee te nemen wanneer ze rijden door Zwitserland. Het autobahnvignet voor Zwitserland is echter iets waar niet altijd aan wordt gedacht, terwijl dit wel ontzettend belangrijk is. Een tolvignet is namelijk verplicht wanneer je gebruik wilt maken van de autosnelwegen (tolwegen) in het land. Ook wanneer je dus niet op vakantie naar de Alpen gaat, maar enkel door het land rijdt op weg naar Italië, moet je tol in Zwitserland betalen. Wanneer je over een Zwitserse autobahn rijdt zonder in het bezit te zijn van een verplichte sticker, riskeer je een boete van CFH 200.

Alle voertuigen (auto’s en motoren) met een toegestane maximum massa t/m 3500 kilogram, zijn verplicht om over een autovignet te beschikken. Voertuigen die met een aanhangwagen of caravan rijden, hebben twee vignetten nodig. Let op! Het voertuig en de aanhanger hebben samen een toegestane maximum massa t/m 3500 kilogram.

 

Waar moet ik het vignet Zwitserland plakken?

Het wegenvignet plakken auto

Het milieuvignet voor Zwitserland dient aan de binnenkant van de voorruit geplakt te worden. Dit mag op drie verschillende plekken:
1. Achter de spiegel, midden-boven van het autoraam.
2. Aan de bestuurderskant, links-onder in de hoek.
3. Aan de bestuurderskant, rechts-boven in de hoek.

Het autobahnvignet plakken motor
Een sticker voor de motor dient goed zichtbaar te zijn. Je kunt het vignet op de tank plakken, op de kuip, of op het windscherm.

Het tolvignet plakken aanhangwagen
Bij caravans en aanhangwagens die niet over een voorruit beschikken dient het vignet aangebracht te worden aan de linkerzijde van een niet verwisselbare plek.

Let op! Oude vignetten voor Zwitserland dienen eerst verwijderd te worden voordat een nieuw vignet wordt geplaatst.

 

Je kunt online het vignet voor Zwitserland kopen. Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen