Vignet Zwitserland 2024 – Nu digitaal beschikbaar

Vignet Zwitserland 2024 – Nu digitaal beschikbaar

Vignet Zwitserland 2024 – Nu digitaal beschikbaar

Bestel hieronder eenvoudig je vignet voor Zwitserland.
Selecteer een product
VignetPrijsAantal
Digitaal Vignet Zwitserland - Auto (1 jaar)52.95 X
Digitaal Vignet Zwitserland Caravan / Trailer (1 jaar)52.95 X
Digitaal Vignet Zwitserland - Motor (1 jaar)52.95 X
Direct leverbaar - Geldig t/m 31 januari 2025!

Bestellingen die na 01:00 s'nachts worden geplaatst worden de volgende ochtend om 06:00 behandeld.

Zwitserland Vignet - Digitaal Vignet Voor Zwitserland In 2024

Vanaf 1 augustus 2023 is er een digitaal vignet voor Zwitserland verkrijgbaar. Een grote verbetering ten opzichte van het oude vignet, want je hoeft het niet meer op je voorruit te plakken. Bovendien ontvang je het binnen enkele minuten in je mailbox. Op onze site kun je eenvoudig een vignet voor Zwitserland kopen met behulp van de knop die je bovenaan de pagina terugvindt.

Wil je eerst goed geïnformeerd zijn over het autobahnvignet Zwitserland? Dan vind je hieronder de info die je nodig hebt. We vertellen je over de geldigheid, wat de voordelen zijn t.o.v de oudere variant, of je er ook een voor je aanhanger of caravan moet kopen en meer.

Autobahn Vignet Zwitserland – Op welke Zwitserse snelwegen is het tolvignet nodig

Zwitserland bestaat uit “nationale” en “kantonnale” wegen. De nationale snelwegen worden beheerd door de Zwitserse overheid, terwijl de kantonnale wegen beheerd worden door de kantons. Voor jou maakt dit ook een verschil. Op de kantonnale wegen hoef je namelijk geen tol te betalen. Rijd je op een nationale Zwitserse snelweg, dan is een vignet verplicht.

Een bestuurder zonder vignet riskeert een fikse boete van rond de 200 Zwitserse frank. Deze moet direct betaald worden. Wil jij je geld liever overhouden om leuke dingen te kunnen doen, dan is het belangrijk om het Zwitserse vignet te kopen als je gebruikmaakt van de nationale wegen. 

Automobilisten met caravans of aanhangwagens, hebben zelfs twee vignetten nodig. Vergeet dus niet om een extra geldig vignet te voorzien indien je een aanhanger meeneemt. Verder is er nog een uitzondering. Zo hebben motoren met aanhangers geen extra vignet nodig.

waar is een vignet nodig in Zwitserland?

Zwitserse Tol betalen voor zwaardere voertuigen

Indien je voertuig inclusief aanhangwagen of caravan het maximale gewicht van 3.500 kg overschrijdt, gelden er andere regels. Voor zware voertuigen is een digitaal vignet namelijk niet verplicht. In plaats daarvan moet je een Schwerverkehrsabgabe betalen bij de Zwitserse douane aan de grensovergang.

Soms gebeurt het dat daar niemand aanwezig is. Dan kun je het nummer bellen dat je terugvindt op de borden langs de weg. Hoeveel dit je zal kosten, hangt af van je verblijfsduur. Ben je ook van plan om naar Oostenrijk te reizen? Dan is het belangrijk om tevens een tolvignet voor Oostenrijk te kopen.

Extra Zwitsers Vignet Voor Tunnels

Hoewel je met een Zwitsers tolvignet op alle autowegen in Zwitserland kan rijden, dien je een apart vignet te voorzien voor sommige tunnels. Afhankelijk van waar je naartoe gaat, moet je dus meerdere vignetten aanschaffen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de Grote-Sint-Bernardtunnel en de Munt-la-Scheratunnel. De prijs hangt af van de tunnel en of je kiest voor een enkele doorgang of retour. Voor de Grote-Sint-Bernardtunnel betaal je bijvoorbeeld € 26,90 voor een enkele reis, terwijl een retour je € 43,10 kost. Heb je een caravan mee, dan kost een retour € 67 en een enkele reis € 41,80.

Voor de Munt-la-Scheratunnel moet je ook extra tol betalen. Er zijn twee verschillende tarieven. Van 1 mei tot en met 28 november betaal je met een personenwagen € 15 voor een enkele reis en € 25 voor een retour. Als je met de camper de tunnel doorrijdt, is dit € 22 voor een enkele reis. Vanaf eind november tot en met 30 april, moet je dan weer € 20 voor een enkeltje en € 35 voor een retour betalen. Op een zaterdag is de prijs altijd € 25 enkel en € 45 heen en weer. De Sint-Gotthardtunnel en de San-Bernardinotunnel zijn gratis mits je een tolvignet hebt.

Digitaal Vignet Zwitserland Kopen

Wil je een vignet voor Zwitserland kopen, dan kun je dit eenvoudig en snel op onze website. Al wat je hoeft te doen, is de volgende gegevens invullen:

Als je je voertuiggegevens en persoonlijke gegevens ingevuld hebt, wordt het nieuwe e-vignet binnen enkele minuten naar je e-mail gestuurd. De prijs bedraagt € 52,95. Goedkoop is een vignet Zwitserland dus niet. Maar als je zonder een geldig vignet de weg op gaat, is de kans groot dat je een boete moet betalen van bijna € 200. Je kan dan ook maar beter een Zwitsers vignet aangeschaft hebben.

Vignet Zwitserland Kopen – Waar kun je het kopen?

Het digitale vignet is net zoals de fysieke variant op verschillende plaatsen verkrijgbaar. Zo kun je een Zwitsers vignet online bestellen of het ter plaatse aanschaffen. Waar je je vignet ook koopt, houd altijd je aankoopbewijs bij. Daar wordt soms naar gevraagd.

Digitaal bij Wegenvignetten.nl

De makkelijkste en snelste optie is om een vignet Zwitserland 2024 online te bestellen bij Wegenvignetten.nl. Op die manier krijg je het in slechts enkele minuten in je mailbox en loop je geen risico dat je je vignet niet tijdig ontvangt. De prijs bedraagt € 52,95. Deze kosten zijn inclusief aanvraag, afhandeling en registratie. Bij ons kun je op verschillende veilige manieren betalen, zoals via iDeal, Bancontact, PayPal of Creditcard.

Het is een goed idee om een nieuw vignet online te bestellen. Zo kun je zorgeloos op vakantie vertrekken. Want je hoeft niet meer op zoek te gaan naar een verkooppunt. Aangezien je wellicht al genoeg dingen hebt om aan te denken, is dat vast mooi meegenomen.

ANWB vignet Zwitserland – fysieke sticker voor op het raam

Ook bij ANWB kun je online een vignet kopen voor de Zwitserse wegen. Maar dan heb je een stickervignet om op je voorruit te plakken. Die sticker moet je nadien weer van je ruit krabben. Dat lukt niet altijd even goed. Daarnaast wordt de digitale variant veel sneller geleverd.

Vignet Zwitserland kopen aan de grens

Een andere optie is om een geldig vignet aan te schaffen bij een van de grensovergangen, tankstations of postkantoren. Het nadeel daarvan is dat de kans dan groter is dat je er een vergeet te kopen. Bovendien heb je dan nog iets waar je aan moet denken, wat kan zorgen voor extra stress. Door online een vignet te kopen in plaats van aan de grens, kun je stressvrij op vakantie vertrekken. En je bespaart ook nog eens heel wat tijd.

Zwitserland Vignet – Digitaal of toch een fysieke sticker?

Hoewel je een fysieke sticker zo geplakt hebt op je windscherm, is het een heel gedoe om deze er weer af te krijgen. De digitale variant hoef je niet meer te kleven. Dat betekent ook dat je de sticker daarna niet meer van je voorruit hoeft te krabben. En er is nog een groot voordeel: als je van voertuig verandert zonder wijziging van kenteken, kun je hetzelfde digitale tolwegvignet gebruiken. Een stickervignet kun je niet voor een andere auto gebruiken.

Ook heb je veel meer zekerheid. Want met het digitale tolvignet hoef je niet te wachten op je post. Je krijgt het binnen enkele minuten in je mailbox, waardoor je dit nog op het laatste moment kan kopen. Heb je een voorkeur voor de elektronische variant die niet geplakt hoeft te worden? Dan is het wel belangrijk om je type voertuig aan te geven. Bij het fysieke vignet hoef je dit niet te doen.

Vignet Zwitserland voor 10 dagen

Heb je ergens gelezen dat je een tolvignet kan kopen voor 10 dagen? Dan moeten wij je teleurstellen. Er is slechts een soort verkrijgbaar die 14 maanden geldig is. Ook als je slechts voor 10 dagen gebruikmaakt van de tolwegen in Zwitserland, moet je dus een tolvignet met een geldigheidsduur van meer dan een jaar kopen.

De geldigheid start op 1 december van het voorafgaande jaar en eindigt op 31 januari van het volgende jaar. Het vignet Zwitserland 2024 is dus geldig van 1 december 2023 t/m 31 januari 2025. 

FAQ's

Ja, als je met een motorvoertuig op de Zwitserse snelwegen wilt rijden, is een vignet verplicht. Dit geldt ook voor caravans en aanhangers tot 3,5 ton. Zorg ervoor dat je het juiste vignet hebt voordat je de snelwegen opgaat.
Een Zwitsers vignet is geldig voor 14 maanden. Het loopt vanaf 1 december van het voorgaande jaar tot 31 januari van het daaropvolgende jaar. Dus, een vignet voor 2024 is geldig van 1 december 2023 tot 31 januari 2025.
Het vignet moet aan de binnenkant van de voorruit van je auto worden geplakt. Plaats het bij voorkeur in de onderste rechterhoek aan de passagierskant. Bij caravans moet het vignet op het voorste raam worden geplakt.
Je kunt een vignet eenvoudig online kopen via onze website. Daarnaast zijn vignetten ook verkrijgbaar bij grensovergangen, tankstations, en postkantoren in Zwitserland. Bestel je vignet op tijd om vertragingen te voorkomen.
Ja, sinds 2023 is er een digitaal vignet beschikbaar. Dit e-vignet wordt gekoppeld aan het kenteken van je voertuig en is direct na aankoop geldig. Het digitale vignet is handig omdat je geen fysieke sticker hoeft aan te brengen.
Ja, voor een caravan of aanhanger heb je een apart vignet nodig als deze minder dan 3,5 ton weegt. Zorg ervoor dat je beide voertuigen van een geldig vignet voorziet om boetes te vermijden.
De kosten voor een Zwitsers vignet bedragen €52,95 voor een kalenderjaar. Dit tarief geldt zowel voor de fysieke sticker als het digitale vignet. De prijs is inclusief alle administratiekosten en verzending.
Rijden zonder geldig vignet op de Zwitserse snelwegen kan leiden tot een boete van CHF 200, plus de kosten voor het vignet. Zorg ervoor dat je altijd een geldig vignet hebt om extra kosten te voorkomen.
Ja, naast het vignet zijn er enkele wegen en tunnels waarvoor extra tol betaald moet worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor bepaalde tunnels en veerboten. Controleer van tevoren of je reis extra kosten met zich meebrengt.
Als je een foutief kenteken hebt ingevoerd bij de aankoop van een e-vignette zijn niet meer aan te passen. Zorg ervoor dat je de juiste gegevens invoert om problemen te voorkomen.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen