Bulgarije

  • Met de auto naar Bulgarije?
  • Tol en tolvignet
  • Verplicht in de auto
  • Tanken en benzineprijzen
  • Verkeersregels
  • Verkeersboetes in Bulgarije
1

Met de auto naar Bulgarije?

Bulgarije wordt als vakantieland steeds populairder. Veel Nederlanders trekken naar dit Oost-Europese land om hun zomervakantie door te brengen en ook als wintersportbestemming is Bulgarije steeds meer in trek, ook omdat het een relatief goedkope vakantiebestemming is. Eén van de favoriete manieren om op vakantie te gaan naar Bulgarije is per auto.

Poland toll: who has to pay it Spanje?
Wij vertellen je alles wat je moet weten als je van plan bent om op autovakantie naar Bulgarije te gaan. Waar moet je op letten, hoe zit het bijvoorbeeld met het verplichte wegenvignet (dat je via deze website gemakkelijk kunt kopen) en andere verplichte zaken die je bij je moet hebben in de auto?

Prijzen

Week vignet Bulgarije
€15.95
Maand vignet Bulgarije
€22.95
3 maanden vignet Bulgarije
€35.95
2

Tol en tolvignet

In Bulgarije is tol betalen een verplichting, als je met je voertuig door het land rijdt. Zowel Bulgaren als buitenlandse bezoekers betalen in het land tol. Je kunt de tol zien als je wegenbelasting. Ook bij sommige grensovergangen moet je tol betalen om Bulgarije in te komen. Iedere bestuurder in Bulgarije moet een tolvignet mee hebben, ook buitenlanders. Sinds 2019 is er een digitaal exemplaar, dat de papieren versie die daarvoor werd gebruikt, vervangt. Je koopt jouw digitale vignet Bulgarije via deze site.
Het betalen van tol is verplicht in Bulgarije.

Voldoe aan de Bulgaarse tolverplichting

Direct bestellen
3

Verplicht in de auto

Net als in andere landen, is het in Bulgarije ook verplicht om een aantal zaken mee te nemen in je auto of kampeerwagen. Allereerst natuurlijk het tolvignet, maar neem verder ook een veiligheidshesje, gevarendriehoek, verbanddoos en brandblusser mee.
The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland

Lees hier meer over je verplichte uitrusting.

4

Tanken en benzineprijzen

Wanneer je met de auto op reis gaat, ontkom je er natuurlijk niet aan dat je moet tanken. In Bulgarije zijn de meeste brandstofsoorten die in Nederland gebruikt worden ook verkrijgbaar. En een stuk voordeliger. We geven een overzicht van de meest voorkomende brandstoffen voor auto’s en hoe je kunt betalen.
Vragen over het Bulgaarse vignet?

Vragen over het Bulgaarse vignet?

We helpen je graag.

5

Verkeersregels

Veel verkeersregels die voor Nederland gelden, zijn ook voor Bulgarije geldig. Maar er zijn natuurlijk verschillen. We geven op deze pagine een overzicht van de belangrijkste regels en de verschillen tussen de Bulgaarse en Nederlandse voorschriften in het verkeer. Eén van de regels in Bulgarije is dus dat je (verplichte) autobelasting betaalt met je tolvignet (die je hier kunt bestellen).
6

Verkeersboetes in Bulgarije

Net als in Nederland, kun je in Bulgarije ook boetes krijgen voor verkeersovertredingen. Bij snelheidsovertredingen kun je een boete krijgen vanaf € 10,-, maar het is ook mogelijk dat je je rijbewijs tot 3 maanden kwijt bent. Rijd je door rood licht? Reken dan op een boete van € 50,- of meer. Meer feiten en fabels over verkeersboetes in Bulgarije lees je hier.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen