Oostenrijk

  • Op reis naar Oostenrijk en de auto mee?
  • Tolwegen en vignet
  • Verplicht meenemen in de auto
  • Tanken in Oostenrijk
  • Oostenrijkse verkeersregels
  • Oostenrijkse verkeersboetes
1

Op reis naar Oostenrijk en de auto mee?

Oostenrijk: zowel voor de wintersport als in de zomer is het een geliefd vakantieland. En vaak gaat zo’n reis met de eigen auto. Ben jij ook van plan om naar Oostenrijk te gaan met je auto? Dan krijg je natuurlijk te maken met de lokale verkeersregels, het tanken in Oostenrijk en ook met de tolwegen.

reizen met de auto naar Oostenrijk
We hebben alle praktische informatie voor je verzameld, zodat jij je goed kunt voorbereiden op je reis naar Oostenrijk.

Vignet direct aanvragen

10 dagen vignet
€19,95
2 maanden vignet
€37,95
2

Tolwegen en vignet

In Oostenrijk zijn veel tolwegen. Sterker nog: op alle snelwegen in het land ben je als bestuurder van een motorvoertuig verplicht een tolvignet te kopen. Er zijn verschillende soorten tolvignetten in Oostenrijk, waarvan de digitale de meest gemakkelijke is. Je kunt je vignet Oostenrijk hier gemakkelijk aanvragen. Meer informatie over tol in Oostenrijk kun je hier vinden.
Het digitale vignet voor Oostenrijk in 2024

Op alle Oostenrijkse snelwegen geldt een vignetplicht.

Vignet aanvragen
3

Verplicht meenemen in de auto

Als je in Oostenrijk een auto of ander voertuig bestuurt, dan moet je een aantal zaken verplicht meenemen. Die verplichtingen hebben te maken met de veiligheid in de auto, namelijk een verbanddoos, een veiligheidshesje en een gevarendriehoek. Alle informatie hierover kun je hier lezen.
Verplicht mee in de auto in Oostenrijk

Voorkom boetes en bekijk wat je moet hebben

Via Wegenvignetten.nl kun je alle verplichte zaken voor een onbezorgde reis in Oostenrijk bestellenr

4

Tanken in Oostenrijk

Autorijden (of het besturen van een voertuig) betekent ook: brandstof tanken. Of dat nu benzine, diesel, gas of elektriciteit is. Hoe gaat dat tanken in Oostenrijk in zijn werk? Hoe heten de verschillende brandstoffen en hoe kun je betalen? Antwoorden op deze vragen en nog meer lees je hier.
Vragen over reizen naar Oostenrijk?

Vragen over het Oostenrijkse vignet?

We helpen je graag.

5

Oostenrijkse verkeersregels

Rijden in een voertuig betekent ook: je houden aan de verkeersregels. En die regels verschillen op sommige punten met de voorschriften die we in Nederland gewoon zijn. Goed om hier goed van op de hoogte te zijn, dus. We hebben de verschillende verkeersregels van Oostenrijk voor je uitgediept en hier de verschillen en overeenkomsten met Nederland opgeschreven.
6

Oostenrijkse verkeersboetes

Wanneer je je niet aan de verkeersregels in Oostenrijk houdt, kun je te maken krijgen met de politie in het land. Het boetebeleid in het land is anders dan we in Nederland gewend zijn en ook daar hebben we alle informatie over voor je paraat. Je leest de feiten over de verkeersboetes in Oostenrijk hier.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen