Small Logo

Welke taal spreken ze in Oostenrijk?

Ga je binnenkort op vakantie naar Oostenrijk? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Een van de belangrijkste dingen is het verplichte tolvignet. Deze heb je nodig wanneer je met de auto over de Oostenrijkse snelwegen rijdt. Je kunt het autobahnvignet via onze site bestellen.

taal oostenrijkEen ander aspect wat niet onbelangrijk is, is de taal die ze spreken in Oostenrijk. Het kan namelijk lastig zijn om je goed verstaanbaar te maken in het buitenland. Zo is Oostenrijk in het Engels Austria, Oostenrijk in het Duits Österreich, en doei in het Duits Tschüss. Heb je wat meer houvast nodig? Wij hebben de belangrijkste informatie en wat handige zinnen voor je op een rijtje gezet. Ben je benieuwd naar de verkeersregels, valuta, of andere praktische tips? Klik hier voor onze pagina over reis informatie.

Oostenrijkse taal

Over het algemeen wordt er in Oostenrijk Duits gesproken. Dit is echter niet altijd gelijk aan het Duits wat men spreekt in Duitsland (Hoog-Duits). Dat komt door de verschillende dialecten, welke kunnen verschillen per regio. Maar, geen zorgen! Elke Oostenrijk kan gewoon hoog Duits verstaan. Met een paar Duitse woordjes en zinnetjes kan je dus al flink uit de voeten. Heb je meer nodig? Dan kan je altijd gebruik maken van een vertaalmachine.

Handige woorden en zinnen

Ja Ja
Nee Nein
Hallo Servus
Tot ziens Auf wieder sehen
Dankjewel Danke schön
Alsjeblieft Bitte schön
Mag ik de rekening? Darf ich die Rechnung haben?
Hoeveel kost dit? Was kostet das?
Skieën Skifahren
Goede grip op de piste Griffig
Pizza punt tijdens skieën Pflug
Bochten maken Kurven machen
Vallen Stürzen
De skistok Der Skistock
De piste Die Piste
Sneeuw Schnee
De skischoen Die Skischuhe
Eten Essen
Drinken Trinken
Eet smakelijk Mahlzeit
Limonade Skiwasser
Oostenrijkse pannenkoeken Kaiserschmarren
Ontbijten Frühstucken
Middageten Mittagessen
Avondeten Abendessen
Koffie Kaffee
Kop zwarte koffie Große Brauner
Biertje Ein kleines Bier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Your Cart