Reisinformatie Voor Oostenrijk

Ga je binnenkort op vakantie naar Oostenrijk? Houd dan rekening met verschillende zaken! Op deze pagina verwijzen we je door naar de specifieke pagina’s waar je alle praktische tips en reisinformatie kunt vinden. Zo kun je onbezorgd op reis en volop genieten van je vakantie.

 

Algemene informatie

kaart oostenrijk

Wanneer je voor de eerste keer naar Oostenrijk gaat, kan dat natuurlijk spannend zijn. Gelukkig is Oostenrijk een fijn en goed georganiseerd land. Betalingen doen in Oostenrijk is eenvoudig,aangezien de munteenheid van Oostenrijk de euro is. Dit scheelt in het omrekenen van valuta en het overhouden van vreemd geld aan het eind van de vakantie. Ook worden betaalpassen (maestro) bijna overal geaccepteerd, en pinnen bij pinautomaten is vrijwel altijd kosteloos. Let wel op! Sommige berghutjes zijn nog niet voorzien van digitale betaalmogelijkheden.

Spreek je een woordje Duits? Dan kom je hier goed mee weg. De spreektaal van Oostenrijk is namelijk Duits. Alhoewel dit niet hoog-Duits is, verstaat en spreekt iedere Oostenrijker dit wel. Ook geven wij je een aantal handige woorden en zinnetjes als houvast. Zo kan je in ieder geval je biertje bestellen.

Wat zijn nou precies de temperaturen in Oostenrijk? Het klimaat in Oostenrijk verschilt per hoogte. Hoog in de bergen is het vrijwel altijd koud, maar in de lagere gebieden kan het in de zomer onwijs zonnig worden. Oostenrijk is daarom geschikt voor zowel de winter als voor de zomer. Zo kan je het gehele jaar door genieten van de prachtige landschappen.

Wanneer je wel eens naar het Oktoberfest in München bent geweest, heb je vast en zeker de traditionele Oostenrijkse klederdracht gezien. Voor vrouwen is het de welbekende Dirndl en voor mannen de Lederhose.

———————————————————————————————————————————————————–

Wintersport

Ga je wintersporten in Oostenrijk? Dan kan je in Nederland al voorbereidingen treffen, zodat je onbezorgd en veilig op reis gaat. Een van de belangrijkste zaken die je thuis al kunt regelen is het afsluiten van een reisverzekering. Op deze manier zijn de kosten gedekt die je maakt wanneer je verongelukt. Denk hierbij aan het vervoer van de piste naar het dalstation, het vervoer naar het ziekenhuis, de behandeling in het ziekenhuis, een eventuele gipsvlucht en zo nog meer. Dit kan hoog in de kosten oplopen wanneer je geen verzekering met wintersport dekking afsluit.

wintersport oostenrijk

Ook kan je je alvast inlezen in de pisteregels. Deze regels zijn vergelijkbaar met de verkeersregels op de weg, wat betekend dat ze bindend zijn. Door deze regels na te leven zorg je voor een veilige omgeving op de pistes. Een andere wintersport voorbereiding is het doen van oefeningen. Veel mensen krijgen namelijk erg veel spierpijn op wintersport, omdat ze spieren overbelasten. Wij hebben een aantal oefeningen op een rijtje gezet. Ook leggen we uit wat je kunt doen bij extreme kou.

———————————————————————————————————————————————————–

Verkeer in Oostenrijk

Wanneer je met de auto naar Oostenrijk gaat is een vignet verplicht als je Oostenrijkse snelwegen rijdt. Naast dit vignet, moet je op sommige trajecten in Oostenrijk tol betalen. Dit zijn de zogenoemde sondermautstrecken. Plan je route naar Oostenrijk en check of jij over een toltraject rijdt. Wil je niet in de file staan voor een vignet, lees dan alles hier over de videomaut. Een vignet schaf je al aan voor €15,95. Vandaag voor 16:00 besteld, is dezelfde dag verwerkt.

bergpas oostenrijk

Met de auto op vakantie kan wel eens voor stress zorgen. In een ander land gelden namelijk andere regels op de weg. Wij hebben de belangrijkste verkeersregels en de maximumsnelheid in Oostenrijk voor je uitgezocht. Verder moet je in Oostenrijk bepaalde dingen verplicht meenemen in de auto. Denk hierbij aan een veiligheidshesje of een gevarendriehoek.

 

0

Your Cart