Anne Janssen

Deel op social media
met de auto naar oostenrijk

Reisinformatie Voor Oostenrijk

Oostenrijk is een prachtig vakantieland. Je vindt hier afwisselende landschappen, hooggebergtes met besneeuwde toppen, laagvlaktes, heuvelachtige landschappen die zich ver uitstrekken en veel mooie meren waar je in de zomer heerlijk kunt zwemmen. Voor meer informatie over deze vakantiebestemming, verwijzen we je graag naar de volgende teksten.

De munteenheid

Wanneer je op vakantie gaat naar een ander land, is het verstandig om je te verdiepen in de valuta. Je weet dan of je van tevoren een andere valuta moet pinnen en je kunt eventueel (indien dit nodig is) kijken wat de wisselkoers is. In Oostenrijk betaalt men gewoon met de euro. Wel is het slim om cash op zak te hebben, zeker wanneer je op wintersport gaat, omdat je op sommige skilocaties niet gemakkelijk met je pinpas kunt betalen. Wanneer je meer informatie wilt over de munteenheid van Oostenrijk, het betalen op vakantie, de gemiddelde prijzen van accommodaties en maaltijden, dan kan je hier terecht.

De spreektaal

In dit mooie land wordt voornamelijk Duits gesproken, maar in sommige gebieden kan de taal je toch onbekend in de oren klinken. Net zoals in ieder land, wordt er ook in dit land veel in dialecten gesproken. In sommige regio’s zijn deze dialecten zich verder gaan ontwikkelen tot dialecten die bijna niet meer te verstaan zijn voor mensen die Duits spreken. Wel wordt het Duits (Hoog-Duits) vrijwel door alle inwoners gesproken en dus kan je je in deze taal gemakkelijk verstaanbaar maken. Spreek jij de spreektaal van Oostenrijk niet goed genoeg? Dan vind je in dit artikel diverse zinnetjes en woorden die je kunnen helpen bij de meest voorkomende situaties tijdens een vakantie.

Het weer en klimaat

Het weer in een land hangt altijd af van het jaargetijde waarin je op vakantie gaat. Wanneer je op wintersport gaat, kan je vanzelfsprekend hele andere weersomstandigheden verwachten dan wanneer je in de zomer vertrekt. Het klimaat zegt daarentegen wel iets over het weer door het hele jaar heen. Hoewel de Oostenrijkse landschappen zo verschillend zijn, dat er niet overal hetzelfde klimaat heerst, kan je natuurlijk wel opzoeken hoe het klimaat in de regio waar jij naar toe gaat is. Wil je meer weten over het klimaat in Oostenrijk? Lees dan dit artikel.

uitzicht van een kasteel

De dirndl

Dit tiroler jurkje is onderdeel van de Oostenrijkse klederdracht. Vroeger werd deze klederdracht veel gedragen om het verschil in klasse tussen mensen aan te geven. Je droeg de kleding die paste bij de klasse waar jij bij hoorde. Tegenwoordig wordt deze klederdracht vrijwel niet meer in het dagelijks leven gedragen, maar zien we het toch nog veel terug. Ben je wanneer de Dirndl veel wordt gedragen? Je leest het hier.

Een reisverzekering afsluiten

Je boekt je vakantie en je gaat er automatisch vanuit dat je van deze vakantie kunt gaan genieten. Logisch, want waarom zou je je vakantie anders nog boeken? En toch kunnen er onverwachtse dingen voor de deur staan. Er kunnen omstandigheden zijn waardoor jouw vakantie plotseling niet door kan gaan. Je kunt denken aan ziekte, een ongeval of familieomstandigheden waardoor jij thuis moet blijven. Het is zonde als je dan al je geld kwijt bent aan een vakantie waar je helemaal niet van kunt genieten. Daarom is het slim om een reisverzekering af te sluiten. Je betaalt dan een klein bedrag, waardoor je het risico dat jouw vakantie niet door kan gaan en je jouw geld kwijt bent, verzekert. Voor meer informatie over een reisverzekering voor Oostenrijk, klik je hier.

Pisteregels

Veel mensen houden ervan: wintersporten. Oostenrijk is een land waar veel wintersporters graag naar toe gaan, vanwege de vele bergen en de mooie skigebieden met soms wel honderden kilometers aan pistes. Heb jij je wel eens verdiept in de pisteregels van de wintersportplek die jij gaat bezoeken? Het is verstandig om dat wel te doen, niet alleen voor jouw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van alle anderen die gebruik maken van dezelfde piste. Dit artikel vertelt je meer over de regels op skipistes waar je rekening mee moet houden tijdens je skivakantie.

sneeuw in oostenrijk

Wegenvignet

Wanneer je met de auto naar Oostenrijk gaat is een vignet verplicht. Een wegenvignet schaf je online aan en hiermee betaal je automatisch voor het gebruik van de Oostenrijkse snelwegen. Je kunt het vergelijken met ons systeem van wegenbelasting: je betaalt voor het gebruik van de wegen. Zonder vignet loop je het risico op een boete en daarom is het slim om je tolvignet van tevoren aan te schaffen. Het vignet kan je bij ons aanschaffen. Deze wordt voor de laagste prijs dezelfde dag nog verstuurd! Voor meer informatie over de vignetplicht in Oostenrijk lees je dit artikel. Zo ben je op alles voorbereid en kan je onbezorgd van je vakantie genieten.

Videomaut

De Oostenrijkse videomaut (digitale streckenmaut) heeft alles te maken met de vignetplicht. Met videomaut kan je de tol in Oostenrijk vooraf betalen. Je hoeft dan niet meer te wachten bij de tolpoortjes en je kunt zo doorrijden dankzij het scansysteem waarbij een camera jouw kenteken scant en herkent dat jij al voor de tol hebt betaald. Dit scheelt een hoop verkeersdrukte en lange files en zo ben jij sneller op je vakantiebestemming. Bovendien hoef je geen vignet meer op de voorruit van je auto te plakken. Je kunt videomautkarten aanschaffen via het internet. Bij ons heb je deze al binnen een dag.

De maximale snelheid

Tijdens jouw autovakantie in Oostenrijk, moet je je aan de Oostenrijkse verkeersregels houden. Dit betekent dat je moet weten wat de verkeersborden betekenen en welke regels er afwijken van de regels zoals wij die kennen vanuit Nederland. Je kunt denken aan regels met betrekking tot de maximumsnelheid in Oostenrijk, maar ook regels met betrekking tot parkeren, inhalen en het rijden onder invloed. In dit artikel kan je meer lezen over de verkeersregels in dit land, zodat je veilig op weg kunt.

Items die verplicht zijn in de auto

Ga je op vakantie naar Oostenrijk met de auto? Vergeet dan niet dat je verplicht een aantal items mee moet nemen, zoals een veiligheidshesje en een gevarendriehoek. Deze items heb je nodig voor jouw eigen veiligheid, mocht je langs de weg komen te staan met pech of vanwege een ongeluk. Voor jouw eigen veiligheid controleer je dus wat je verplicht moet meenemen in de auto. Je vindt dat in dit artikel.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen