Betalen In Oostenrijk

Welke valuta hebben ze in Oostenrijk? En op welke manieren kan je betalen? Op deze pagina hebben wij de belangrijkste informatie over de munteenheid in Oostenrijk en betalen in Oostenrijk op een rijtje gezet. Een voorbereid mens telt immers voor twee.

Een andere voorbereiding die je in acht moet nemen is het autobahnvignet in Oostenrijk. Wanneer je met de auto over de Oostenrijkse snelwegen rijdt, heb je dit vignet nodig. Heb je dit niet? Dan riskeer je een fikse boete. Bestel nu het via wegenvignetten.nl het verplichte tolvignet voor €15,95. Ook hebben we alle praktische informatie voor je reis hier op een rijtje gezet.

geld pinnen oostenrijk

Munteenheid Oostenrijk

De valuta in Oostenrijk is de euro. Dit is erg fijn, omdat je in Oostenrijk dus niet hoeft te rekenen en de wisselkoersen te checken. Ook wordt de bankpas bijna overal geaccepteerd en zitten er geenkosten aan het pinnen in het buitenland met de betaalpas. Pinnen met de creditcard kost echter wel geld. Let op! In sommige berghutten in Oostenrijk accepteren ze alleen maar cash. Dit komt echter steeds minder vaak voor. Houd voor de zekerheid altijd wat euro’s in je portemonnee.

Fooi geven

fooi oostenrijk

 

Op vakantie is het altijd lastig om te bepalen of het nou wel of niet normaal is om fooi te geven. Het geld voor de bediening is in Oostenrijk vaak al bij de prijs inbegrepen. Ben je erg tevreden met de service? Dan kan je een fooi geven, of het wisselgeld op tafel laten liggen. Betaal je met je betaalpas? Dan kan je aangeven dat je een hoger bedrag wilt afrekenen. In dit geval rond je het vaak naar boven af. Bij een taxirit is het normaal om het bedrag naar boven af te ronden.

 

 

 

0

Your Cart