Slowakije

  • Met de auto naar Slowakije?
  • Tol in Slowakije
  • Verplicht mee in de auto
  • Tanken en benzineprijzen
  • Slowaakse verkeersregels
  • Verkeersboetes
1

Met de auto naar Slowakije?

Heb je plannen om met een auto in Slowakije te gaan rijden? Of het nu om je eigen auto of om een huurwagen gaat: er zijn zaken waar je rekening mee moet houden.

Alles over autoreizen naar Slowakije
Slowakije is de laatste jaren steeds meer in trek als vakantieland. Nederlanders trekken graag naar het land, om te genieten van de natuur en de cultuur, die vaak nog tamelijk ongerept zijn. En om de gastvrijheid van het land en haar inwoners te ervaren. We zetten hier alle informatie overzichtelijk neer waar je rekening mee moet houden als je naar Slowakije gaat met de auto.

Prijzen

10 dagen vignet Slowakije
€17.95
Maand vignet Slowakije
€24.95
Jaar vignet Slowakije
€69.95
2

Tol in Slowakije

Voor bestuurders geldt in Slowakije een verplicht tolvignet. Het is je toegang tot alle snelwegen in het land. Er zijn in Slowakije verschillende soorten vignetten. Bij ons kun je jouw vignet Slowakije gemakkelijk, snel en goedkoop kopen. Dat kan via de knop hierboven.
Voldoe aan de Slowaakse vignetplicht.

Bestel hier alvast je Slowaakse vignet

Direct bestellen
3

Verplicht mee in de auto

Als je in Slowakije de weg op gaat, moet je een aantal zaken standaard in je auto meehebben. Voor het geval je pech onderweg krijgt, moet je een gevarendriehoek bij je hebben, waarmee je andere bestuurders erop kunt wijzen dat je auto stil staat. Ook moet je een veiligheidshesje meenemen, net als een verbanddoos.
The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland

Lees er hier meer over.

4

Tanken en benzineprijzen

Tanken in het buitenland kan soms voor onverwachte problemen zorgen. Houd er als je met je auto naar Slowakije bijvoorbeeld rekening mee dat je niet alle soorten brandstof overal en altijd kunt krijgen. We vertellen je er graag meer over in dit overzicht met toelichtingen.
Vragen over het Slowaakse vignet?

Vragen over het Slowaakse vignet?

We helpen je graag.

5

Slowaakse verkeersregels

Rijden met de auto in Slowakije betekent uiteraard dat je je moet houden aan de Slowaakse verkeersregels. Die verschillen dan op het oog misschien niet zoveel met de Nederlandse, toch is het verstandig om ze goed te bekijken. Daarom hebben we een uitvoerig overzicht voor je gemaakt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
6

Verkeersboetes

Wie aan het verkeer deelneemt, kan ook met overtredingen en boetes te maken krijgen. Dat is ook in Slowakije het geval. Hoeveel je voor bepaalde overtredingen moet betalen en hoe de afwikkeling van de boetes gaat, lees je op deze pagina. Let wel: ook voor het niet hebben van het verplichte tolvignet kun je een boete krijgen. Neem geen risico en schaf het vignet hier snel aan!
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen