Reisinformatie voor Slowakije

Ben je van plan om met de auto op vakantie naar Slowakije te gaan? Lees je dan goed in! In Slowakije zijn er namelijk een aantal zaken die wat anders geregeld zijn dan in Nederland. Dit geldt zeker wanneer je gaat autorijden in Slowakije. Denk bijvoorbeeld aan de verkeersregels, maar ook aan het verplichte tolvignet.

 

1

Met de auto naar Slowakije

Met de auto reizen naar Slowakije vraagt wel enige voorbereiding. Een van de belangrijkste zaken die je niet moet vergeten is het verplichte autovignet. Wanneer je over de Slowaakse snelwegen rijdt, dien je in het bezit te zijn van een vignet. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete. Je kunt vooraf een vignet Slowakije bestellen zodat je zeker weet dat je geen risico loopt. De prijs voor een 10 dagen vignet voor Slowakije is €20,00. Indien je jouw vignet voor 16:00 besteld, ontvang je deze nog dezelfde dag.

Ga je met de auto naar Slovakije? Dan is het handig als je de belangrijkste verkeersregels weet. Wist je bijvoorbeeld dat het verboden is om te eten, te drinken, of te roken tijdens het autorijden? Ook dien je ten alle tijden je dimlicht te voeren. Rijd je toch per ongeluk door rood licht? Dan kan je een boete van €150 verwachten. Indien je de boete ter plekke van een politieagent krijgt, kun je deze ook direct betalen. Boetes tot en met €650 kunnen ter plekke betaald worden.

uitzicht van het tatra gebergte slowakije
2

Algemene informatie

Slowakije is een ontzettend leuk vakantieland en heeft ontzettend veel te bieden. De belangrijkste reisinformatie hebben we voor je op een rijtje gezet.

  • De hoofdstad van Slowakije is Bratislava
  • De landcode is SK, of SVK
  • De stopcontacten en stekkers in Slowakije zijn gelijk aan Nederland. Je hebt dus geen wereldstekker nodig.
  • Er is in Slowakije geen tijdsverschil ten opzichte van Nederland
  • De officiële spreektaal is Slowaaks
  • Het kraanwater is veilig om te drinken. Echter zit er wel chloor in het water.
3

Wat is de beste reistijd voor Slowakije?

De beste reistijd voor Slowakije zijn de maanden Mei, Juni, en September. De reden waarom Juli en Augustus hier niet bijzitten is omdat het binnenland van Slowakije een landklimaat heeft. Hierdoor kan het in deze twee maanden ontzettend, en voor vele onaangenaam, warm worden. Ook wanneer je wilt wandelen in het Tatra gebergte is de periode vlak voor of vlak na de zomer het meest geschikt.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen