Vignet Bulgarije

Vignet Bulgarije

Vignet Bulgarije

Vraag hieronder een vignet voor Bulgarije aan.
Geef hieronder aan wanneer het vignet in dient te gaan.
Selecteer een product
VignetPrijsAantal
Digitaal Vignet Bulgarije - Auto (7 dagen)15.95 X
Digitaal Vignet Bulgarije - Auto (1 maand)22.95 X
Digitaal Vignet Bulgarije - Auto (90 dagen)35 X
Digitaal Vignet Bulgarije - Auto (1 jaar)59 X
Aanhanger / caravan / vouwwagen (7 dagen)14.95 X
Digitaal Vignet Bulgarije - Aanhanger / caravan / vouwwagen (1 maand)22.95 X
Aanhanger / caravan / vouwwagen (90 dagen)34 X
Aanhanger / caravan / vouwwagen (1 jaar)59 X
* Direct beschikbaar

Bestellingen die na 01:00 s'nachts worden geplaatst worden de volgende ochtend om 06:00 behandeld.

Vignet Bulgarije – heb ik een tolvignet voor Bulgarije nodig?

Ga je binnenkort op vakantie naar Bulgarije met je auto, camper of caravan? Of reis je dóór Bulgarije, bijvoorbeeld op weg naar Turkije? Denk dan tijdig aan een elektronisch tolvignet, want zonder zo’n e-vignet mag je op de doorgaande wegen in Bulgarije niet rijden! Het vignet Bulgarije is een digitaal vignet dat is gelinkt aan het kenteken van je voertuig. Het is verplicht voor alle motorvoertuigen (behalve motoren) die gebruikmaken van tolwegen in Bulgarije, met name alle snel- en autowegen. Met de aanschaf van dit e-vignet voldoe je in feite vooraf al aan je plicht om tol in Bulgarije te betalen. Vergeet dus niet om dit tijdig te regelen, dan voorkom je vervelende verrassingen ter plekke. De boetes op het rijden zonder vignet zijn namelijk niet mals! Overigens wordt er voor sommige grensovergangen, bruggen en veerponten apart tol geheven, die je ter plekke moet voldoen. Die vallen dus niet onder het Autobahnvignet Bulgarije…

Lees hieronder welke vignetten er zijn en hoe je die kunt bestellen. Via ons eenvoudige bestelproces kun je veilig en snel een vignet Bulgarije kopen in Nederland en direct zien welk e-vignet je het beste kunt nemen. Daarna kun je zonder tolvrees op weg naar Bulgarije. Goede reis!

 

Tolwegen Bulgarije – op welke wegen is tol verplicht?

Alle Bulgaarse tolwegen

In Bulgarije geldt een tolplicht op alle doorgaande wegen, waaronder snelwegen en andere hoofdwegen. Die tol is eigenlijk een vorm van wegenbelasting, bedoeld om van het wegennetwerk gebruik te mogen maken. Dus je mag ervan uitgaan dat je hier op alle wegen op jouw route door Bulgarije mee te maken hebt. Bij motorvoertuigen tot 3500 kg massa en maximaal 8 personen heb je hiervoor alleen het e-vignet nodig. Dan hebben we het over de meeste auto’s, campers, caravans, bestelwagens, busjes en aanhangers. Bij zwaardere en bijzondere voertuigen gelden andere voorschriften. Motoren zijn in Bulgarije niet tolplichtig, dus die kunnen er vrij rondrijden.

Ga je met je normale personenauto naar Bulgarije, dan kun je dus niet zonder een Bulgaars e-vignet. Als je dit thuis op tijd regelt, weet je zeker dat je al geregistreerd staat bij de beheerder van het wegennet op het moment dat je het land binnenrijdt. Dat is makkelijk en geeft ook veel rust. Want als je tijdens je reis door Bulgarije niet kunt aantonen dat je de verplichte tol al hebt betaald, kun je een boete verwachten. En die is stukken hoger dan je Nederland of een paar omringende landen gewend bent!

Op onderstaande kaart zie je alle Bulgaarse tolwegen.

Waar kun je het tolvignet Bulgarije kopen?

Het autovignet Bulgarije is maar op weinig plaatsen te koop. De ANWB verkoopt het niet en ook onderweg is het lastig om het nog te regelen. Het beste kun je het vignet Bulgarije dan ook van tevoren online kopen via een betrouwbaar intermediair. Dat is wel zo veilig en comfortabel.

Bij de ANWB

De ANWB helpt weggebruikers op allerlei manieren op weg, maar helaas niet met een Autobahnvignet Bulgarije. Dat moet je dus ergens anders aanschaffen! Zorg dat je dat tijdig regelt, zodat je geen vertraging oploopt met je reis!

Onderweg

Sta je tóch voor de grens van Bulgarije en heb je het e-vignet niet thuis kunnen regelen? Dan zul je ter plekke veel moeite moeten doen om er alsnog één te bemachtigen. Want zonder zo’n vignet ben je officieel in overtreding en riskeer je een forse boete! In Bulgarije zelf kun je het vignet alleen kopen via computerterminals op een beperkt aantal verkooppunten. Daar is meestal ook een geldige betaalkaart of Bulgaarse valuta voor nodig. Als je rustig en zonder gedoe door Bulgarije wilt reizen, kun je je vignet dus beter vooraf op je gemak thuis regelen!

Makkelijk online kopen bij Wegenvignetten.nl

Omdat het zo makkelijk werkt, willen veel mensen hun officiële vignet Bulgarije online kopen bij Wegenvignetten.nl. Gewoon thuis vanachter de computer. Met een paar muisklikken is het al voor elkaar! Wie op werkdagen voor 17.00 uur bestelt, ontvangt het e-vignet dezelfde dag nog in de mailbox. Als je Bulgaars spreekt, kun je natuurlijk ook voor een paar euro minder naar de Bulgaarse website gaan. Maar in de praktijk blijkt dat rezigers ons bestelproces in het Nederlands en onze razendsnelle verzending prefereren.

Het vignet Bulgarije bestellen doe je via onze handige tool, die jou in een paar simpele stappen aan het tolvignet Bulgarije helpt:

 1. Selecteer het type voertuig
 2. Selecteer ‘automatisch berekenen’ of ‘losse vignetten bestellen’
 3. Voer de ingangsdatum in
 4. Voer de laatste datum in
 5. Kijk welke optie voor jou het beste uitpakt
 6. Klik op de knop ‘In winkelwagen’
 7. Vul je gegevens in
 8. Betaal het openstaande bedrag in euro’s
 9. Je ontvangt van ons het digitale vignet

Je ziet het: het hele bestelproces is een fluitje van een cent. Je hoeft alleen een paar velden in te vullen en met de muis te klikken. Daarna wordt alles perfect voor je geregeld, zodat jij met een gerust hart op reis kunt. Jouw kenteken staat immers automatisch in het tolsysteem van de Bulgaarse autoriteiten, dus je hebt aan de tolplicht voldaan en je e-vignet is officieel geregistreerd. Denk er wel aan om het e-vignet zelf een poosje te bewaren als tastbaar bewijs, mocht je ooit een onterechte verkeersboete thuiskrijgen.

 

Vignet Bulgarije – digitaal tolvignet

Vroeger was het nodig om een tolsticker op de voorruit te plakken als je door Bulgarije wilde reizen. Veel mensen denken dat dit nog steeds zo is, maar dat is niet het geval! Bulgarije werkt alleen nog met digitale tolvignetten, dus alleen met het e-vignet voldoe je aan de Bulgaarse tolverplichting. Het plakken van een tolsticker of het kopen van een tolvignet bij een tankstation is echt verleden tijd. Je kunt bij de Bulgaarse grens dan ook geen Bulgarije vignet meer kopen! En je krijgt ook geen sticker meer thuisgestuurd.

Tegenwoordig wordt jouw kenteken door ons geregistreerd in de database van de Bulgaarse snelwegbeheerder. Dit wordt dus elektronisch gekoppeld aan je voertuig. Zodra je de grens passeert en in Bulgarije van de tolwegen gebruikmaakt, word je via moderne camerasystemen gecontroleerd. Die controles zijn heel streng, dus de kans dat je ‘buiten beeld’ blijft is bijna uitgesloten. Neem dat risico dus niet, want de boetes zijn torenhoog!

Heb je bij wegenvignetten.nl een tolvignet Bulgarije besteld? Dan krijg je via de mail van ons een bevestiging met het aanvraagbewijs. Print die uit en neem ze mee op reis door Bulgarije. Als je het vignet voor 17:00 bestelt, wordt het dezelfde dag geleverd, ook in het weekend.

Extra tol betalen voor bruggen en veerponten

De Donau is een machtige rivier die onder meer stroomt op de grens van Bulgarije en Roemenië. Op diverse punten zijn er indrukwekkende bruggen en snelle veerponten om de oversteek te maken. Vaak moet je daar wel apart tol voor betalen, dus dat zit niet inbegrepen bij je ‘normale’ digitale tolvignet! Momenteel moet je apart tol betalen voor de volgende bruggen en veerponten:

Bruggen:

Veerponten:

De tolvignetten voor bruggen en veerponten kun je kopen bij tolpoorten en tankstations langs de wegen naar de bruggen. De tarieven zijn gebaseerd op het type voertuig. Motorrijders hoeven geen tol te betalen. Zorg wel dat je wat Bulgaars geld bij je hebt, want ter plekke bij de bruggen kun je vaak alleen contant betalen. In principe moet dat ook in euro’s kunnen, maar wees daar niet altijd even zeker van!

Andere landen op je route

Om in Bulgarije te komen, moet je ook door een aantal andere landen rijden. Al die landen hebben weer hun eigen regels voor het betalen van tol. Soms geldt die tol alleen voor delen van autosnelwegen, soms voor alle doorgaande wegen. Ook de categorieën voertuigen waarvoor de tol geldt, verschillen van land tot land.

Vaak hebben de mensen die naar Bulgarije gaan ook de volgende vignetten nodig:

Bij wegenvignetten.nl kun je voor al die landen snel en eenvoudig de benodigde e-vignetten aanschaffen. Klik op het land van jouw keuze voor meer info over alle mogelijkheden.

Bulgarije vignet – kosten & tarieven

In Bulgarije zijn geen papieren vignetten meer, maar alleen digitale. Die worden gekoppeld aan het kenteken van jouw voertuig en staan dan meteen geregistreerd in het systeem van de wegbeheerder. Bestel je je vignet bij wegenvignetten.nl, dan ontvang je vrijwel direct een bevestiging per mail met het aanvraagbewijs. Uitprinten is niet verplicht, maar wel verstandig. Dan heb je altijd een tastbaar bewijs op het moment dat je onderweg toch ergens discussie over krijgt.

Hieronder vind je de kosten voor het e-vignet Bulgarije, voor auto’s in categorie 3 (tot 8 personen en max. massa 3500 kg). Die zijn bij ons altijd inclusief aanvraag, afhandeling en registratie. Je kunt bij ons veilig en snel online betalen met iDeal, Paypal of een Creditcard.

voertuig merk tijdsduur vignet prijs bemiddelingskosten Totale prijzen
Auto 7 dagen 7,68€ 8,27€ 15.95€
1 maand (30 dagen) 15.35€ 7.6€ 22.95€
90 dagen 27.64€ 7.36€ 35€
1 jaar 49.65€ 9.35€ 59€
Vignet Bulgarije - Aanhanger / caravan / vouwwagen 7 dagen 7,68€ 8,27€ 15.95€
1 maand 15.35€ 7.6€ 22.95€
90 dagen 27.64€ 7.36€ 35€
1 jaar 49.65€ 9.35€ 59€

 

Hoeveel dagen moet jouw e-vignet gelden?

In Bulgarije kun je kiezen uit e-vignetten met een korte of een langere geldigheidsduur. Bepalend is namelijk het aantal dagen dat je er rijdt, en niet het aantal kilometers. Bedenk dus eerst hoe vaak en hoe lang je door Bulgarije wilt reizen en kies vervolgens het geschikte vignet. De digitale vignetten voor Bulgarije zijn verkrijgbaar voor een weeke. nd, 1 week, 1 maand of 1 jaar. Daarbij gelden de volgende termijnen:

Welk tolvignet voor jou het voordeligst is hangt af van de duur en frequentie van de reis. Voor een eenmalige doorreis in het weekend is het weekendvignet ideaal, voor een korte vakantie zal het weekvignet beter geschikt zijn. Als je langer in Bulgarije wilt blijven, kies je voor het maandvignet. En ben je van plan om vaker per jaar naar, in of door Bulgarije te reizen, dan is het jaarvignet de beste keuze.

Kom je er niet uit? Ook geen probleem. Ons bestelproces helpt je bij je keuze. Je ziet er in één oogopslag welk e-vignet voor jou het beste uitpakt.

Voor welk voertuig heb je een e-vignet nodig?

De Bulgaarse vignetplicht geldt voor al het gemotoriseerd verkeer met vier wielen en een toegestane maximummassa van 3500 kg. Motoren hebben dus geen Bulgarije vignet nodig. Heb je een voertuig met een trailer, caravan of aanhanger en een gezamenlijk maximum gewicht van meer dan 3500 kg? Dan moet je een apart trailer vignet aanschaffen. Blijft het totale gewicht onder die 3500 kg, dan is alleen een e-vignet voor het trekkende voertuig voldoende. Vrachtwagens met een gewicht boven de 3500 kg moeten apart tol betalen via een tolkastje. Wij bieden dit product niet aan.

Tolwegen Bulgarije – controle & boetes

Als je gebruikmaakt van de Bulgaarse tolwegen, controleert de Bulgaarse overheid voortdurend of je wel een e-vignet hebt. Dat begint al direct bij het passeren van de grens met Bulgarije. Overal staan strategisch opgestelde camera’s langs de wegen die je kenteken scannen! En de verkeerspolitie is op dat gebied ook heel actief. Blijkt dat je als eigenaar van het voertuig wordt ‘gesnapt’ zonder geldig e-vignet? Dan kun je rekenen op een stevige boete, die veel hoger is dan de prijs van het vignet. Die boete krijg je echt razendsnel thuis, want je kenteken zit nu eenmaal in het systeem. Dus het is eenvoudig om je te traceren. We hebben daarom twee belangrijke advizen voor je:

 1. Alle vignetten zijn voor een bepaalde tijd na aankoop geldig (1 week, 1 maand, 1 kwartaal of 1 jaar). Reken dus vooraf uit hoe lang je in Bulgarije moet zijn en kies dan een e-vignet met wat extra ruimte. Dan weet je zeker dat je niet nét een dag te kort komt!
 2. Corruptie is in Bulgarije bijna deel van het dagelijks leven. Zorg dus altijd dat je een kleurenprint van het e-vignet bij je hebt als bewijs van betaling!

Wees oplettend met huurauto’s!

Wil je in Bulgarije gaan rijden met een huurauto? Let dan extra goed op of er een tolvignet aanwezig is! Huur je het voertuig in Bulgarije, dan heeft de verhuurder mogelijk al een e-vignet geregeld. We zeggen mogelijk, maar zeker is het niet! Dus altijd zelf nog even goed controleren of het echt zo is! Als het voertuig elders staat geregistreerd (in een ander land dus), dan zul je meestal géén vignet aantreffen en moet je er zéker zelf achteraan. Onze tip: wil je voorkomen dat je achteraf problemen krijgt? Overleg dan altijd even vooraf met de verhuurder van het voertuig. Dat reist wel zo rustig!

FAQ's

Een vignet voor Bulgarije is een digitaal tolvignet dat verplicht is voor voertuigen tot 3.500 kg die gebruikmaken van nationale wegen. Het vignet dient als bewijs van tolbetaling en voorkomt hoge boetes voor voertuigen zonder geldig vignet. Motoren en bromfietsen zijn vrijgesteld.
Je kunt een e-vignet eenvoudig online kopen via onze website wegenvignetten.nl. Bestellingen die voor 01:00 uur 's nachts worden geplaatst, worden dezelfde ochtend nog verwerkt.
Er zijn verschillende soorten vignetten beschikbaar, afhankelijk van de duur: een weekvignet (7 dagen), maandvignet (1 maand), kwartaalvignet (3 maanden) en jaarvignet (12 maanden).

De prijzen voor een vignet voor een auto zijn:

 • 7 dagen: €15,95
 • 1 maand: €22,95
 • 90 dagen: €35,00
 • 1 jaar: €59,00

Voor aanhangers of caravans gelden dezelfde tarieven.

Het vignet is geldig op alle nationale wegen in Bulgarije. Bij sommige grensovergangen en bruggen over de Donau moet apart tol worden betaald.
Rijden zonder een geldig vignet kan leiden tot boetes variërend van €150 tot €300. Het is cruciaal om vooraf een geldig vignet aan te schaffen om deze boetes te vermijden.
Eenmaal uitgegeven vignetten kunnen niet worden geannuleerd of gewijzigd. Het is een product op maat en valt buiten de wettelijke bedenktijd.
Als de totale toegestane massa van je voertuigcombinatie (voertuig plus aanhanger/caravan) meer dan 3.500 kg is, heb je een extra vignet nodig voor de aanhanger of caravan.
Het is aanbevolen om je vignet tijdig voor vertrek aan te vragen, bij voorkeur enkele dagen van tevoren. Online aanvragen worden meestal binnen een werkdag verwerkt.
Je moet een verbanddoos, veiligheidshesje, gevarendriehoek en brandblusser in je voertuig hebben. Voor motoren zijn alleen een verbanddoos en veiligheidshesje verplicht.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen