Vignet Slovenië

Vignet Slovenië

Vignet Slovenië

Bestel hieronder eenvoudig je vignet voor Slovenië.
Geef hieronder aan wanneer het vignet in dient te gaan.
Selecteer een product
VignetPrijsAantal
Digitaal Vignet Slovenië - Auto of camper < 3500 kg (7 dagen)24.95 X
Digitaal Vignet Slovenië - Auto of camper < 3500 kg (1 maand)40.95 X
Digitaal Vignet Slovenië - Auto of camper < 3500 kg (1 jaar)134.95 X
Digitaal Vignet Slovenië - Motor (7 dagen)12.5 X
Digitaal Vignet Slovenië - Motor (6 maand)40 X
Digitaal Vignet Slovenië - Motor (1 jaar)70 X
Digitaal Vignet Slovenië - Hoog voertuig -> 1,3 m vooras (7 dagen)40.95 X
Digitaal Vignet Slovenië - Hoog voertuig -> 1,3 m vooras (1 maand)72.95 X
Digitaal Vignet Slovenië - Hoog voertuig -> 1,3 m vooras (1 jaar)255.95 X
* Direct beschikbaar

Bestellingen die na 01:00 s'nachts worden geplaatst worden de volgende ochtend om 06:00 behandeld.

Vignet Slovenië - Verplicht op alle snelwegen

In dit land is een vignet voor Slovenië verplicht om gebruik te mogen maken van de autosnelwegen én autowegen. In Slovenië betaal je tol door middel van een autovignet. Dit vignet kun je online kopen via Wegenvignetten.nl. Bestel je het vignet voor 22:00 uur dan wordt het nog dezelfde dag verzonden.


Tol Slovenië – Verplicht Voor Gemotoriseerd Verkeer

Deze tolverplichting geldt voor al het gemotoriseerd vervoer: personen- en bestelauto’s en campers. Ook motoren dienen een tolvignet te hebben.

Voor voertuigen met vier wielen geldt een maximum toelaatbaar gewicht van 3500 kg. Reis jij met een caravan of aanhangwagen naar Slovenië en blijf je onder de 3,5 t dan heb je geen extra vignet nodig voor de aanhanger. Voor voertuigen boven de 3500kg zijn aparte vignetten en tolkastjes beschikbaar.

Welk type vignet voordelig is, hangt af van de lengte en frequentie van de reis. Ga je eens per jaar een week op vakantie naar Slovenië, dan is een 7-daags vignet voldoende. Ook kun je kiezen voor een vignet voor 1 of 6 maanden. Wanneer je meerdere keren per jaar naar Slovenië gaat, kun je ervoor kiezen om een 1 jarig vignet aan te schaffen.

 

Verkrijgbaarheid – Waar Kun Je Het Vignet Slovenië Kopen

Je kunt het vignet via verschillende kanalen aanschaffen. Het is zowel online als onderweg te kopen. De ANWB verkoopt het vignet voor Slovenië niet.

Online Bij Wegenvignetten

Via het menu bovenaan deze pagina kun je binnen 30 seconden een officieel Slovenië vignet bestellen. Betaling kan met alle bekende online betaalmethoden waaronder iDeal, Paypal, Creditcard en Bancontact. Sinds 2022 is er een digitaal vignet voor Slovenië. Dat betekent dat als je het vignet voor 22:00 uur besteld het dezelfde dag nog wordt geleverd. Groot voordeel van het digitale vignet is dat je het dus onderweg via je smartphone kunt kopen.

Onderweg In Duitsland of Slovenië

Onderweg is het vignet in 2024 bij tankstations in Oostenrijk te koop. Dit zijn de tankstations vlak voor de Sloveense grens. Een andere optie is om de vignetten te kopen bij postkantoren en grotere kiosken in het land zelf. In de grensstreek is het vignet soms ook verkrijgbaar bij benzinestations en supermarkten. 

Let op: je hebt een digitaal vignet nodig zodra je de grens over gaat met je auto. Dat betekent dat je wellicht een stukje zonder vignet in Slovenië rijdt. De kans bestaat dat je direct een boete krijgt. Wij adviseren je om altijd een tolvignet voor Slovenië te kopen. De boetes voor het niet hebben van een tolvignet zijn minimaal 300 euro. 

 

Tolwegen Slovenië – Op Alle Wegen Een Tolvignet Nodig

Het is vrijwel onmogelijk om de verplichte tol in Slovenië te ontlopen. Alle grote nationale wegen vanuit de omliggende landen zijn tolplichtig. De kans is heel groot dat je onbewust op een van de Sloveense snelwegen terecht komt. Zeker als je door de Karawankentunnel vanuit Oostenrijk komt ontkom je er niet aan. Hieronder een visuele weergave van de tolwegen in Slovenië.

waar is een vignet nodig in Slovenië?

Kosten Tolvignet Slovenië

De prijs voor het vignet zijn afhankelijk van de tolklasse waarin je voertuig valt en de reisperiode in het land. 

Het jaarvignet voor Slovenië is altijd geldig vanaf de dag die op het vignet staat tot 365 dagen in de toekomst. 

 Een 7 dagen vignet is altijd 7 opeenvolgende dagen geldig vanaf de dag die op het vignet staat. Een maandvignet is altijd 30 dagen geldig na de eerste datum. Hieronder vind je de tarieven voor de Sloveense vignetten in 2024:

Tarief 7 dagen 1 maand (30 dagen) 1 jaar
Motoren - Tol class 1 € 12,50 € 40 € 70
Auto of camper < 3.5 T

€ 24,95

€ 40,95 € 134,95
Hoog voertuig - > 1.3 M vooras € 40,95 € 72,95 € 255,95

 

Hoge voertuigen vallen zijn voertuigen met een hoogte van meer dan 1,3 meter gerekend vanaf de vooras. Voertuigen met een gewicht boven de 3500 kg hebben een tolkastje nodig om op de Sloveense tolwegen te mogen rijden.

Geen keuze kunnen maken? Bij ons bestelproces kun je eenvoudig berekenen hoeveel dagen je nodig hebt en welk vignet het voordeligst is. Zo wordt de keuze weer nét even wat makkelijker.

FAQ's

Een vignet is een elektronische tolvergunning die je nodig hebt om gebruik te maken van de snelwegen en bepaalde autowegen in Slovenië. Het is verplicht voor alle motorvoertuigen tot 3.500 kg, zoals motorfietsen, auto's en lichte campers. Zonder een geldig vignet riskeer je een boete van minimaal 300 euro.
Je kunt een vignet eenvoudig online kopen via onze website wegenvignetten.nl of bij tolstations, tankstations, supermarkten en kiosken in en rond Slovenië. Bij ons kun je rekenen op een snelle en betrouwbare service.
De kosten variëren afhankelijk van het type voertuig en de geldigheidsduur. Voor een personenauto zijn de prijzen als volgt: een weekvignet kost €24,95, een maandvignet €40,95, en een jaarvignet €134,95. Voor motorfietsen gelden lagere tarieven en voor hoge voertuigen een hoger tarief.
Na aankoop ontvang je een bevestiging per e-mail met een PDF-bestand als aankoopbewijs. Het vignet is digitaal, dus je hoeft geen sticker op je voorruit te plakken; je kenteken wordt geregistreerd in de Sloveense database.
De geldigheid van een vignet hangt af van het type dat je koopt: een weekvignet, een maandvignet, of een jaarvignet. De gekozen geldigheidsduur wordt duidelijk vermeld op je aankoopbewijs.
Ja, mits tijdens de aangegeven openingstijden is het vignet binnen enkele minuten geldig. Als je haast hebt, kun je een spoedaanvraag doen door ons te contacteren, waardoor je binnen sneller een bevestiging ontvangt. Ga nooit de grens over voor je het vignet van ons hebt ontvangen.
Ja, de Karawankentunnel valt niet onder de dekking van het reguliere vignet. Je moet hier apart tol voor betalen. Dit kun je ter plaatse doen met contant geld, pin of creditcard.
Als je zonder geldig vignet op de Sloveense snelwegen rijdt, riskeer je een boete van minimaal 300 euro. Het is dus essentieel om een vignet te hebben voordat je de snelwegen gebruikt.
Een vignet is verplicht voor alle motorvoertuigen tot 3.500 kg, inclusief motorfietsen en personenauto's. Zwaardere voertuigen, zoals vrachtwagens en bussen, hebben een tolbadge nodig.
Helaas is annuleren of wijzigen van een vignet na aankoop niet mogelijk. Controleer daarom altijd zorgvuldig je gegevens voordat je de aankoop bevestigt om fouten te voorkomen.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen