Tanken in Slowakije

Als je met de auto naar Slowakije gaat, is het handig om van tevoren te controleren of de brandstof voor jouw auto goed verkrijgbaar is in dit land. Wij vertellen je alles wat je moet weten over rijden in Slowakije, de brandstofsoorten die er verkrijgbaar zijn, de brandstofprijzen in Slowakije en nog veel meer. Lees je mee?  

 

1

Beschikbare brandstof in Slowakije

In Slowakije zijn niet alle brandstoffen even goed beschikbaar. Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet:

  • Loodvrije Euro 95 (in Slowakije: Natural 95/Eurosuper 95) en Loodvrije Superplus 98 (in Slowakije: Natural 98/Eurosuperplus 98) zijn goed verkrijgbaar in Slowakije.
  • Loodhoudende benzine is beschikbaar bij tankstations met de aanduiding UNI 95. De benzine is niet geschikt voor auto’s met een katalysator. Het is handig om hier goed op te letten om te voorkomen dat je de verkeerde brandstof tankt!
  • Nafta kopen (Diesel) om Slowakije is erg gemakkelijk.
  • LPG (In Slowakije: LPG/Autoplyn/ECO) is door het hele land heen verkrijgbaar bij zo’n 340 tankstations. Als je LPG tankt kan je van tevoren het beste checken waar je LPG kunt tanken, zodat je ter plekke niet op zoek hoeft naar een tankstation. Je kunt dit checken op mylpg.eu. Let op: om LPG te kunnen tanken heb je een Italiënippel (dish) nodig.
  • Aardgas (in Slowakije: Plyn/CNG) is zeer beperkt verkrijgbaar. Er zijn ongeveer 10 aardgasvulstations in Slowakije.
  • Bio-ethanol is voor zover bekend niet verkrijgbaar in Slowakije.
  • Rijd je met een elektrische auto? Dan zijn er zo’n 450 oplaadpunten. De meeste van deze oplaadpunten bevinden zich in en rondom grote steden.
tanken
2

De brandstofprijzen in Slowakije

De brandstofprijzen in Slowakije kan je het beste voor vertrek online controleren. Brandstofprijzen veranderen dagelijks en zijn onderhevig aan concurrentie. Je kunt een actueel overzicht van de Europese brandstofprijzen vinden op de volgende web site: anwb.nl.  

3

Tanken in Slowakije

In en rondom de steden en langs snel- en hoofdwegen zijn de meeste tankstations dag en nacht geopend. Buiten de steden en langs kleinere wegen zijn de meeste tankstations geopend van 7 uur ’s ochtends tot 20 uur ’s avonds. Tankstations op het platteland kunnen tussen de middag gesloten zijn. Bij tankstations kan je vaak contant betalen, maar ook creditcards worden veelal geaccepteerd.  

4

Tol betalen in Slowakije

Wanneer je met de auto naar Slowakije gaat voor een welverdiende vakantie, is het goed om je te realiseren dat je tol moet betalen om gebruik te mogen maken van de wegen in Slowakije. Je betaalt in dit land geen tol via tolpoortjes, maar via een e-ticket of een wegenvignet. Dit vignet schaf je voordat je naar Slowakije vertrekt al aan en staat geregistreerd op het kenteken van de auto waarmee je naar Slowakije gaat rijden. Omdat jouw kenteken op dat moment geregistreerd staat in het tolsysteem, hoef je het vignet niet op de voorruit van je auto te plakken, maar kan er in het systeem gecontroleerd worden of je netjes je vignet (en dus je tol) hebt betaald. Koop nu je tolvignet Slowakije voor €20 en ga onbezorgd op reis. Voor 16:00 besteld is dezelfde dag nog in huis.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen