Boetes In Slowakije

Ga je op autovakantie naar Slowakije? Dan is het slim om je aan de verkeersregels in Slowakije te houden en zo te voorkomen dat je geen boete krijgt. Maar voor wat voor dingen krijg je eigenlijk een boete in Slowakije? Wat zijn de boetetarieven? En hoe zit het eigenlijk met tol betalen in Slowakije? Wij vertellen je alles over het krijgen van een bekeuring in dit mooie land. Lees dus gauw verder voor meer informatie.

 

1

Boetetarieven

De hoogte van een boete hangt altijd af van de verkeersovertreding die je hebt begaan. Het een is duurder dan het ander. Wel kunnen we je een soort algemene prijsindicatie geven van wat bepaalde verkeersovertredingen ongeveer kosten en welke verkeersboete je in zulke gevallen kunt verwachten. Let op: dit zijn dus geen vaste prijzen, maar inschattingen.

 •  Een snelheidsovertreding binnen of buiten de bebouwde kom: tussen de €150 en de €800.
 • Rijden door rood licht: vanaf €150.
 • Het overtreden van een inhaalverbod: vanaf €60.
 • Het overschrijven van een doorgetrokken streep: vanaf €60.
 • Het overtreden van een parkeerverbod: vanaf €30.
 • Het niet verlenen van voorrang waar dat wel had gemoeten: vanaf €60.
 • Het rijden zonder veiligheidsgordel om: vanaf €20.
 •  Het gebruiken van een mobiele telefoon tijdens het rijden: vanaf €20.
 • Het gebruiken of bezitten van een antiradar: vanaf €150.
 • Het overdag rijden zonder verlichting: vanaf €60.
 • Het rijden onder invloed (van alcohol of drugs): vanaf €200 en in het geval van weigering van een alcoholtest: vanaf €300.
 • Het niet bij je hebben van een veiligheidshesje: vanaf €60.
autoweg door natuur in slowakije
2

Het afhandelen van verkeersboetes in Slowakije

Wanneer je een boete krijgt, moet je deze ook betalen. In principe kan je kiezen uit het contant of met de creditcard betalen van de boete. Betaal je contant? Dan moet je dit direct doen wanneer je de boete krijgt (mits je de boete direct van een politieagent krijgt). Kan je niet contant betalen? Dan kan je ervoor kiezen om de boete met je creditcard te betalen. Je kunt de boete ook per bank betalen wanneer je deze achteraf krijgt (bijvoorbeeld doordat je geflitst bent). Je moet dan wachten tot je de boete thuisgestuurd krijgt. Dit kan, omdat je in een ander land woont, best even op zich laten wachten. Vergis je niet: de boete komt er echt aan!

De politie heeft de bevoegdheid om bij zogeheten staandehouding boetes tot maximaal €650 direct te innen. Wanneer je de boete hebt betaald, is de zaak volledig afgehandeld. Er kan dan door niemand op teruggekomen worden.

3

Tol in Slowakije

Er is een tolsysteem in Slowakije. Je betaalt tol in Slowakije omdat je tijdens je autovakantie Slowakije gebruik wil maken van de Slowaakse wegen. Deze tol betaal je door middel van een vignet. Met dit vignet staat er in het systeem van de Slowaakse tolwegen geregistreerd dat er op het kenteken van jouw auto een betaling gedaan is.

Het is belangrijk om dit vignet aan te schaffen, omdat je je anders niet aan de verkeersregels in Slowakije houdt.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen