Anne Janssen

Deel op social media
langlaufen

Pisteregels In Oostenrijk

Ga je op wintersport naar Oostenrijk? Lees je dan goed in over de FIS pisteregels. Deze zijn gemaakt om de veiligheid van wintersporters op de piste te vergroten. Leef deze na en zorg voor meer veiligheid op reis! Voor optimale veiligheid tref je een goede voorbereiding voor de wintersport en sluit je een wintersportverzekering af. Kijk hier voor meer informatie voor Oostenrijk.

Een van onze grootste reistips voor een vakantie naar Oostenrijk, is het aanschaffen van een tolvignet. Dit vignet is namelijk verplicht voor alle auto’s die over de Oostenrijkse snelwegen rijden. Koop nu jouw vignet voor Oostenrijk op https://www.wegenvignetten.nl voor €15,95.

diverse ski's

FIS-Pisteregels

De pisteregels zijn opgesteld door de FIS (Internationale Ski Federatie). Deze regels zijn belangrijk, omdat het niet naleven hiervan voor problemen kan zorgen bij de verzekering of een strafrechtelijk onderzoek. Lees ze dus goed door!

1. Houd rekening met andere skiërs en snowboarders

Je gedrag op de piste moet zo zijn dat je andere wintersporters niet in gevaar brengt.

2. Beheersing van snelheid en stijl

Elke wintersporter dient zijn snelheid en stijl aan te passen aan zijn eigen capaciteit, weersomstandigheden, en drukte op de piste. Dit betekend dat wanneer het bijvoorbeeld erg mistig is, je voorzichtiger moet skien en je snelheid moet matigen.

wintersport oostenrijk

 

3. Kies een veilig spoor

Je dient rekening te houden met degene die voor je skiet. Je dient voldoende afstand te houden of op een veilige manier te passeren.

4. Inhalen

Inhalen mag van alle kanten, maar moet wel veilig gebeuren.

5. Invoegen en na een stop doorgaan

Ga je van de piste af en wil je er weer op? Dan dien jij rekening te houden met wintersporters die zich al op de piste bevinden.

6. Stilhouden

Wil je even stilstaan op de piste? Doe dit aan de zijkant van de piste op een overzichtelijke plek. Sta nooit stil in het midden van de piste, of net na een heuveltje.

7. Klimmen en lopen

Maak je ter voet gebruik van een piste? Gebruik dan de zijkant van de piste.

8. Houd je aan de borden en markeringen

Elke wintersporter dient zich te houden aan de borden en markeringen.

9. Hulp verlenen

Het is in Oostenrijk verplicht om hulp te verlenen bij ongelukken. Het is handig om hiervoor, indien mogelijk, een EHBO setje mee te nemen.

10. Legitimatieplicht

Je dient je ter alle tijden te kunnen legitimeren.

Alarmnummer Oostenrijk

Is er een ongeval? Bel dan een van de volgende nummers.

Algemeen noodnummer 112
Bergredding 140
Redding 144
Politie 133
Brandweer 122
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen