Wintersportverzekering en reisverzekering voor Oostenrijk

Ga je op wintersport naar Oostenrijk? Dan is het handig om een wintersportverzekering aan te schaffen. Dit hoeft namelijk niet veel te kosten en kan je uiteindelijk enorm veel geld besparen. Ga goed voorbereid op reis en neem geen risico’s! Wij hebben de belangrijkste informatie over de reisverzekering voor de wintersport voor je op een rijtje gezet. Op de pagina praktische informatie Oostenrijk, vind je meer info voor je vakantie naar Oostenrijk. Ga je met de auto naar Oostenrijk? Vergeet dan niet dat je voor de Oostenrijkse snelwegen een verplicht tolvignet nodig hebt. Via deze pagina krijg je hier meer informatie over.

 

1

Wintersport verzekering

Een reisverzekering voor je skivakantie is ongetwijfeld handig! Toch kom je ook met het basispakket van je zorgverzekering al redelijk ver. Je hebt namelijk met je basispakket recht op vergoeding van spoedeisende hulp in het buitenland. Let er echter wel op dat jouw Nederlandse zorgverzekeraar uitgaat van het Nederlandse tarief van jouw behandeling. Het kan dus zijn dat je zelf moet bijleggen wanneer het buitenlandse tarief hoger is. Een skiverzekering vergoed deze kosten tot een hoger bedrag of in zijn geheel.

helikopter oostenrijk

Raak je verongelukt op de piste? Dan kan je worden opgehaald met de banaan of een helikopter. Zonder een wintersport reisverzekering kan dit nog wel eens duur uitvallen. Zo betaal je voor het vervoer van de piste naar het dalstation, maar krijg je ook een aparte rekening voor het ritje met de ambulance. Aangekomen in het ziekenhuis of bij de kliniek? Dan kan je hier ook nog een rekening van verwachten. Een reisverzekering met wintersportdekking is in zulke gevallen een uitkomst.

Moet je met de gipsvlucht naar huis? Ook hiervoor heb je een skiverzekering nodig. Andere dingen die gedekt worden met een wintersport verzekering zijn de verblijfskosten die je maakt door een ongeluk, bagagedekking, en de kosten van het huurmateriaal. Dit betekent dat wanneer je niet meer kan wintersporten door een ongeluk of ziekte, de kosten van het huurmateriaal gedekt worden.

skiongeluk

Let op! Check altijd goed bij het afsluiten van een wintersport dekkende reisverzekering wat er precies gedekt wordt. Dit kan namelijk nog wel eens verschillen. Ook zijn er een aantal zaken die niet gedekt worden, door zowel een basis als reisverzekering. Deze dingen omvatten ongelukken buiten de piste (off-piste), schade aan skimateriaal, ongelukken door bobsleen, of schansspringen.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen