Hoe werkt de Oostenrijkse videomaut?

Ga je met de auto naar Oostenrijk? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo heb je voor de snelwegen (autobahn) een verplicht tol vignet voor Oostenrijk nodig. Bovendien heeft Oostenrijk ook voor een aantal trajecten nog tolwegen. Voor deze trajecten is het autovignet niet geldig, en moet je apart tol betalen. Deze trajecten worden ook wel de Sondermautstrecken genoemd.

Oostenrijk is innovatief op het gebied van de tolwegen. Zo kunt u er tegenwoordig voor kiezen om gebruik te maken van een digitaal vignet voor de reguliere snelwegen en een digitaal trajecttol voor bepaalde Sondermautstrecken. Zo betaal je ook tol voor de Karawankentunnel, dePyhrn autobahn, en voor deBrennerpas in Oostenrijk. Wil je via de Arlbergtunnel rijden? Dan betaal je ook tol. Klik hier voor informatie voor de prijs voor een enkele rit door de Tauerntunnel.

Video maut

 

De videomautkarte wordt gekoppeld aan jouw kenteken. Wanneer je een tolpoortje passeert, scant de camera jouw kenteken. Op het moment dat de camera jouw kenteken herkent, gaan de poortjes open. De videomaut is een handig alternatief voor de sticker versie van het vignet. Op deze manier bespaar je veel tijd omdat je niet tot weinig in de rij hoeft te staan voor de tolpoortjes.

De video maut heeft aparte tolpoortjes, maar je kunt ook gerust door reguliere tolpoortjes rijden. Deze beschikken namelijk ook over een camera.

Voordelen digitaal vignet

  • Geen lange wachttijden en files meer voor de tolpoortjes
  • Je krijgt het vignet in uw mail binnen 24 uur. Voor 16:00 besteld? Zelfde dag nog verzonden.
  • Je hoeft geen vignet meer op uw autoruit te plakken.
  • Wordt je autoruit vervangen? Dan hoef je nu geen nieuw vignet te kopen. Het digitale vignet staat namelijk geregistreerd op jouw kenteken.

Digitaal trajecttol en vignet

Er zijn verschillende opties wanneer je een digitaal trajecttol wilt kopen. Zo kun je kiezen voor een enkele rit, of voor een retour. Rijd je meerde keren per jaar door Oostenrijk, dan is het verstandig om een jaarkaart te aan te schaffen.

Het digitale vignet is net zoals de sticker vorm te verkrijgen in drie vormen. Zo kun je kiezen voor een 10-daagse pas, een vignet van 2 maanden, of een jaarkaart. Wederom is een jaarkaart een verstandige keuze wanneer je meerdere keren per jaar door Oostenrijk rijdt.

Wegenvignetten.nl

Wanneer je een digitaal vignet koopt, is het vaak het geval dat deze pas na 18 dagen na de aankoop geldig is. Echter, wanneer je binnen 18 dagen het vignet nodig hebt, kan dit als een groot ongemak ervaren worden.

Wil je jouw vignet of trajecttol binnen 18 dagen gebruiken? Dan is het raadzaam om jouw vignet bij ons te bestellen. Vandaag besteld, zelfde dag in huis! Zo kun je jouw vignet al na 24 uur gebruiken. Bestel jouw vignet nu! Benieuwd naar de verkeersregels of pisteregels van Oostenrijk? Kijk dan op onze pagina reisinformatie voor alle reisinformatie voor Oostenrijk.

0

Your Cart