Tauerntunnel tol en videomaut voor de Katschbergtunnel

Tauerntunnel tol en videomaut voor de Katschbergtunnel

Aantal ritten selecteren

 • 1 rit
  € 17.50
 • 2 ritten (heen & terug)
  € 34.00

Wij berekenen tussen de € 4,00 - € 10,95 incl BTW activeringskosten afhankelijk van het aantal ritten.

Snel doorrijden op de Tauernautobahn dankzij Videomaut

De Tauernautobahn en de Katschbergpass behoren de sondermautstrecken van Oostenrijk. Het verplichte vignet voor Oostenrijk is hier niet geldig, omdat hier een aparte tol wordt vereist. Om wachttijden bij de tolpoortjes te voorkomen, kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van de digitale tolregistratie.

Betaal je de Tauerntunnel tol vooraf dan is je kenteken geregistreerd in de database van de Asfinag. De camera bij het tolpoortje scant jouw kenteken en laat je vervolgens door. Op deze manier kun je eenvoudig doorrijden. De videomaut moet je echter wel vooraf bestellen. Op deze pagina leggen we uit welke opties je hebt voor het betalen van de tol voor de tol op de A 10 in Oostenrijk.

Tol voor de Tauerntunnel op weg naar Slovenië of Italië

De Tauernautobahn vormt een route van het noorden naar het zuiden van Oostenrijk. De snelweg (A10) begint in Salzburg en loopt door via de Alpen naar Villach. De Tauern snelweg is 193 kilometer lang waarvan de tunnel een lengte van 6,4 kilometer heeft. De tunnel is in 1975 opengesteld voor wegverkeer en bestond destijds uit een enkele buis. Het is, samen met de Karawanentunnel, de toegangspoort tot het zuidelijker gelegen Slovenië een Kroatië. Ook als je naar Italië gaat rijdt je over de A10 Tauern. Je bent verplicht de Tauerntunnel tol te betalen als je daar rijd. Je kunt opteren om de tol vooraf te betalen of dit ter plekke te doen.

Waarom de tol vooraf betalen

 1. Direct je videomaut ticket al hebben voor vertrek
 2. Sneller doorrijden dan ander verkeer
 3. Direct geldig vignet zonder wachttijd

Je kunt via het bestelproces hierboven eenvoudig je digitale tol voldoen. Kies het aantal ritten dat je wenst en binnen 1 minuut is de tol betaald.

Tauernsnelweg tol – Wat kost de tol precies

Wanneer je door de Oostenrijkse Alpen rijdt, is het belangrijk om rekening te houden met de tolwegen. In Oostenrijk worden deze toltrajecten ook wel de sondermautstrecken genoemd. Sondermautstrecken zijn vaak tunnels en wegen die strategisch gelegen zijn. Houd er dus goed rekening mee wanneer je naar Oostenrijk gaat, of je over zo'n sondermautstrecke rijdt. Rijd je over de Tauernautobahn (A10) dan moet je tol voor de Tauerntunnel en Katschbergtunnel betalen. Je kunt ervoor kiezen om een enkele rit aan te schaffen, maar ook een retour is een optie. Als je via het formulier bovenaan de site alle informatie invult hebben wij alles om de registratie voor jou bij de Asfinag in te dienen. Uiteraard rekenen wij voor de directe levering een kleine meerprijs. Deze zie je in de prijstabel.

Naast de toltrajecten heb je ook een verplicht tolvignet voor Oostenrijk nodig wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijk snelwegen. Alle voertuigen met een toegestane maximum massa tot en met 3500 kilogram zijn verplicht om in het bezit te zijn van zo'n vignet. Wie zonder wegenvignet over de Oostenrijkse autobahn rijdt, riskeert een flinke boete.<./p>

Kosten voor zowel de a10 Tauern Snelweg & de Katschbergtunnel in 2022

Sondermautstrecke Aantal Vignetprijs Asfinag Bemiddelingskosten Total
A 10 Tauern Autobahn Tol 1 rit € 13,50 € 4,00 € 17,50
2 ritten € 27,00 € 7,00 € 34,00
Jaarabonnement € 116,50 € 10,45 € 126,95

LET OP: het reguliere vignet is niet voldoende om ook over de A10 Tauern te rijden.

* Naast het vignet voor de A10 Tauern snelweg heb je ook een regulier vignet voor Oostenrijk nodig.

** Vraag het vignet zelf aan bij de Asfinag of laat ons het voor je doen.

LET OP: De videomaut voor de A10 Tauern is direct na aanvraag voor 1 jaar geldig. Binnen dat jaar kan je dan 1 dan wel 2 keer over de Tauern Autobahn. Er geldt dus GEEN! wachttijd van 18 dagen als je ons het vignet in orde laat brengen.

LET OP: De tol voor de Tauern autobahn kan enkel voor motoren en voertuigen met een maximaal toegestaan gewicht van 3.5T vooraf worden besteld.

 

Afzonderlijke stukken snelweg op de Tauern Autobahn

Als je de A10 Tauern eerder verlaat dan kan Asfinag een korting geven op de totale rit. Dit kan enkel als je niet vooraf je vignet hebt gekocht. Dit is met name het geval tijdens de wintersport, in de zomer zijn veel mensen op doorreis richting het zuiden en gebruiken zij de volledige snelweg.

De volgende opties zijn er op de A10 Tauern om korting op de tolprijs te krijgen:

 • Flachau naar Zederhaus / Zederhaus naar Flachau: 6,50 €
 • Flachau naar St. Michael / St. Michael naar Flachau: 6,50 €
 • St. Michael naar Rennweg / Rennweg naar St. Michael: 6,50 €

De tolstations zijn altijd bij de in- en uitgang van de tunnels. De Tauerntunnel loopt vanaf Flachauwinkl tot Zederhaus en de Katschbergtunnel tol dient betaald te worden vanaf St. Michael (im Lungau) tot Rennweg. Bij St. Michael vind je het centrale tolhuisje waar je de tol met creditkaart alsnog kunt voldoen als je geen videomaut via ons of de Asfinag hebt gekocht.

Videomaut A10 Tauern Tunnel Vooraf Betalen

Koop bij ons je digitale toltraject voor de A10 Tauern met direct geldigheid en zonder wachttijd. Je betaald bij ons betaald via iDeal, creditkaart, Paypal of het Belgische Bancontact. Een opdracht geven kan binnen 1 minuut en werkt als volgt:

 1. Selecteer het aantal ritten boven op de pagina
 2. Voeg al dan niet een regulier vignet voor Oostenrijk toe
 3. Selecteer het land waarin je voertuig is geregistreerd 
 4. Vul het kenteken in
 5. Afrekenen

Wij zorgen er voor dat je kenteken wordt geregistreerd in de database van ASFINAG. Binnen enkele minuten na je bestelling onvang je van ons het vignet.

Bij aankomst bij de Tauerntunnel hoef je dan niet meer te stoppen bij de tolhuisjes. Volg de “Videomaut” rijbanen en de slagboom gaat automatisch open.

Achtergrond van de Tauernautbahn

Door de toenemende verkeersintensiteit was de enkele buis niet meer toereikend. In 2006 is daarom de bouw van een tweede tunnelbuis gestart. In 2010 werd de tweede buis geopend voor wegverkeer.Momenteel heeft de tunnel 2x2 rijstroken, wat betekend dat voor beide richtingen 2 rijbanen bestaan. Op deze manier is de doorstroom van het verkeer gemakkelijker. De bouw van de tweede buis heeft ongeveer €213 miljoen gekost. De jaarlijkse opbrengsten van de tunnel bedragen ongeveer €34,6 miljoen. Naar schattingen rijden er dagelijks ongeveer 16,000 voertuigen door de tunnel. Een kwart van het tunnel verkeer bestaat uit vrachtwagens. De hoge verkeersintensiteit komt omdat de A10 Tauernautobahn een belangrijke route vormt naar Kroatië en Slovenië. In de zomermaanden is er kans op file..

Om de file te vermijden kan het helpen om vooraf de tol te voldoen middels videomaut. Als je bij ons de tol voor de Tauern snelweg betaald zorgen wij ervoor dat je kenteken bij Asfinag wordt geregistreerd. Dit gebeurt in opdracht van jou en in jouw naam

Vragen? Neem direct contact met ons op.

Bel of mail ons.

Contact us

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Je kunt je uitschrijven via de link
in de footer van de email.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen