Karawankentunnel Tol - Enkel voor gebruik VANAF Oostenrijk naar Slovenië

Karawankentunnel Tol - Enkel voor gebruik VANAF Oostenrijk naar Slovenië

Aantal ritten selecteren

  • 1 rit
    € 11.80

Wij berekenen 3,95 incl BTW bemiddelingskosten voor het registreren van je kenteken.

Karawankentunnel - Rijrichting Zuiden

Reizigers richting Slovenië en Kroatië krijgen vaak te maken met de Karawankentunnel en de daar verplichte tol. De tunnel ligt op de Karawanken autobahn en verbind de landen Oostenrijk en Slovenië met elkaar.

De Oostenrijkse Autobahn (A11) loopt over in de Sloveense snelweg de A2. In Slovenië staat de tunnel bekend als de Kranjska Gora. De tunnel loopt door het prachtige Karawankengebergte.

Een tolvrij alternatief is het nemen van de Loiblpass of de Würzenpass, maar omdat deze routes veel tijd in beslag nemen, kiezen de meeste reizigers voor de strategisch gelegen tunnel.

De verkeersintensiteit voor de Karawankenautobahn is vrij hoog, voornamelijk in het hoogseizoen. Door de Karawankentunnel tol vooraf te voldoen voorkom je onnodige wachttijd.

Karawakentunnel Tol – Direct Online Beschikbaar

Bovenstaande kaart geeft een overzicht weer van de Karanwakenautobahn. De rode pin op de kaart geeft de tunnel weer. De tunnel (A11) loopt door het Karawankengebergte en ligt op de grens van Slovenie en Oostenrijk. De Sloveense naam voor de tunnel is Kranjska Gora.

De Karanwanken tunnel behoort tot de sondermautstrecken. Dit betekent dus dus dat het reguliere tolvignet voor Oostenrijk hier niet geldig is. Voor de Karawanken tunnel moet je aparte tol betalen. Om het gemak tijdens de reis te vergroten, kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de videomaut. Wil jij binnen 18 dagen vertrekken en heb je dus een vignet nodig dat direct geldig is? Dan kun je het vignet bij ons op de site kopen.

Waarom vooraf je Karawankentunnel vignet regelen?

Heb je vooraf de Karawankentunnel tol voldaan dan kun je gebruik maken van de “Videomaut” baan. Bij aankomst bij de tol kun je dan de speciale rijbanen volgen voor mensen die een online ticket hebben. Hoe gaat dit in zijn werk:

  • Volg de rijbanen met het opschrift “Videomaut”
  • Verminder snelheid tot 15 – 30 km per uur
  • De slagboom zou automatisch open moeten gaan
Gaat de slagboom niet open gebruik dan de QR code op het vignet om de slagboom alsnog te openen.
Een snellere manier om de tunnel te gebruiken is er niet. Naast het vignet voor de Karawankentunnel is het bij aankomst in Slovenië verplicht om een vignet voor Slovenië te hebben. Deze kun je uiteraard ook bij ons bestellen.

Geen 18 dagen wachttijd

Laat ons het vignet voor je in orde maken en wij zorgen dat het DIRECT geldig is. Er geldt dus GEEN 18 dagen wachttijd op het vignet.

Karawankentunnel Vignet Kopen

Je kunt vooraf de Karawankentunnel tol betalen door je voertuig aan te melden in de database van de Asfinag, de Oostenrijkse snelwegbeheerder. De kosten voor dit ticket voor de Karawankentunnel bedragen € 7,60. In de Asfinag webshop dien je als consument wel rekening te houden met de verplichte wachttijd van 18 dagen. Ben jij consument en wil je binnen 18 dagen, misschien zelfs vandaag, vertrekken? Koop dan je vignet bij ons. De prijs is dan iets hoger. In onderstaande tabel zie je de totale kosten voor 2022.

Je krijgt van ons een digitaal bewijs van directe geldigheid waardoor je niet meer ter plekke de tol hoeft te betalen. Uiteraard kun je ook ter plekke bij de tolpoortjes de Karawankentunnel tol voldoen.

Wat kost de tol voor de Karawankentunnel bij Wegenvignetten - Tol prijzen 2022

De tol voor de Karawankentunnel is enkel vooraf te betalen voor de rijrichting zuiden, dus van Oostenrijk naar Slovenië. De hieronder genoemde prijs is voor motoren, auto's en campers met een maximaal toegestaan gewicht van 3.5 T.

Omdat het enkel mogelijk is de videomaut te gebruiken laten we 1 trip zien.

Sondermautstrecke Aantal Asfinag vignet prijs Service fee Total
A 11 Karawankentunnel Rijrichting Zuiden 1 trip € 7,80 € 4,00 € 11,80

 

BELANGRIJK: Het is alleen mogelijk om zonder caravan of aanhangwagen gebruik te maken van deze Digitale Streckenmauttolpoort. Ook mag het voertuig niet breder dan 2 meter zijn. 

LET OP: Nogmaals, de tol kan enkel voor de zuidelijke rijrichting vooraf betaald worden. Richting het noorden, dus vanuit Slovenië richting Oostenrijk kan NIET vooruit betaald worden. Deze dien je bij het tolhuisje van Dars in Slovenië te betalen. Meer daarover lees je in onze FAQ.

LET OP: Een vignet voor de Karawankentunnel is na uitgifte 1 jaar te gebruiken. Binnen dat jaar kun je dus 1 keer door de tunnel. Het vignet kan gelijk gebruikt worden, er is GEEN sprake van een wachttijd van 18 dagen.

LET OP: Je kunt te allen tijde zelf de registratie doen bij de Asfinag indien je later dan 18 dagen vertrekt, je bent dan iets goedkoper uit dan bij ons.

Sondermautstrecken in Oostenrijk

Wanneer je met de auto naar Oostenrijk op vakantie gaat, dien je rekening te houden met een aantal zaken. Een van die zaken zijn de Oostenrijkse toltrajecten, ook wel de sondermautstrecken genoemd. Dit zijn strategisch gelegen tunnels waarvoor je tol moet betalen. Zo moet je ook tol voor de Karawankentunnel betalen. Veel reizigers die naar Slovenië rijden, maken gebruik van deze tunnel. Naast de Karawankentunnel rij je richting de balkan ook vaak door de Tauerntunnel. Je kunt daarvoor een tolvignet aanschaffen voor een enkele rit of een retour.

Karawankentunnel en andere tol

Naast de sondermautstrecken is het in Oostenrijk ook verplicht om een Oostenrijks wegenvignet te bezitten. Alle voertuigen met een maximummasssa tot en met 3500 kilogram die gebruik maken van de Oostenrijkse snelwegen (Autobahnen) hebben het verplichte autovignet nodig. Indien je zonder vignet gebruik maakt van de snelwegen of autowegen in Oostenrijk, riskeer je een fikse boete. Voordat je vertrekt kun je het vignet voor Oostenrijk kopen. Voor 23:00 besteld is dezelfde dag behandeld! Bij ons hoef je geen 18 dagen te wachten, maar kun je het vignet direct aanvragen.

Vragen? Neem direct contact met ons op.

Bel of mail ons.

Contact us

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Je kunt je uitschrijven via de link
in de footer van de email.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen