Karawankentunnel Tol

Karawankentunnel Tol

Aantal ritten selecteren

  • 1 rit
    € 11.55

Wij berekenen 3,95 incl BTW bemiddelingskosten voor het registreren van je kenteken.

Karawankentunnel - Rijrichting Zuiden

De Karawanken autobahn verbindt middels de tunnels de landen Oostenrijk en Slovenië met elkaar. De Oostenrijkse Autobahn (A11) loopt over in de Sloveense snelweg de A2. In Slovenië staat de tunnel bekend als de Kranjska Gora. De tunnel loopt door het prachtige Karawankengebergte. Een tolvrij alternatief is het nemen van de Loiblpass of de Würzenpass, maar omdat deze routes veel tijd in beslag nemen, kiezen de meeste reizigers voor de strategisch gelegen tunnel.

De verkeersintensiteit voor de Karawankenautobahn is vrij hoog, voornamelijk in het hoogseizoen. Naar schatting rijden er ongeveer 7,000 voertuigen over de snelweg. De tolopbrengst die Oostenrijk hiervan geniet bedraagt €6,2 miljoen.

Toltraject Karawankentunnel

De bovenstaande kaart geeft een overzicht weer van de Karanwakenautobahn. De rode pin op de kaart geeft de tunnel weer. De tunnel (A11) loopt door het Karawankengebergte en ligt op de grens van Slovenie en Oostenrijk. De Sloveense naam voor de tunnel is Kranjska Gora.

De Karanwanken tunnel behoort tot de sondermautstrecken. Dit betekent dus dus dat het verplichte tolvignet voor Oostenrijk hier niet geldig is. Voor de Karawanken tunnel moet je aparte tol betalen. Om het gemak tijdens de reis te vergroten, kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de videomaut. Om gebruik te maken van de videomaut heb je een videomautkarte nodig. Deze wordt gekoppeld aan het kenteken van jouw auto. De camera bij de tolpoortjes scant jouw nummerbord, en zo kun je eenvoudig doorrijden. Op deze manier kan je de wachttijden en files voor de tunnel vermijden.

Waarom vooraf je Karawankentunnel vignet regelen?

Bij ons kun je eenvoudig en binnen 1 minuut de tol van de Karawankentunnel betalen. Door vooraf de tol de tol te voldoen kun je gebruik maken van de “Videomaut” baan. Een snellere manier om de tunnel te gebruiken is er niet. Naast het vignet voor de Karawankentunnel is het bij aankomst in Slovenië verplicht om een vignet voor Slovenië te hebben. Deze kun je uiteraard ook bij ons bestellen.

Geen 18 dagen wachttijd

Laat ons het vignet voor je registeren en wij zorgen dat het DIRECT geldig is. Er geldt dus GEEN 18 dagen wachttijd op het vignet dat je gestuurd krijgt.

Wat kost de tol voor de Karawankentunnel bij Wegenvignetten - Tol prijzen 2022

De tol voor de Karawankentunnel is enkel vooraf te betalen voor de rijrichting zuiden, dus van Oostenrijk naar Slovenië. De hieronder genoemde prijs is voor motoren, auto's en campers met een maximaal toegestaan gewicht van 3.5 T. Omdat het enkel mogelijk is de videomaut te gebruiken in zuidelijke richting bieden wij 1 ticket aan. 

Sondermautstrecke Aantal Vignette preis Vermittlungskosten Total
A 11 Karawankentunnel Rijrichting Zuiden 1 trip € 7,60 € 3,95 € 11,55

 

BELANGRIJK: Het is alleen mogelijk om zonder caravan of aanhangwagen gebruik te maken van deze Digitale Streckenmauttolpoort. Ook mag het voertuig niet breder dan 2 meter zijn. 

LET OP: Nogmaals, de tol kan enkel voor de zuidelijke rijrichting vooraf betaald worden. Richting het noorden, dus vanuit Slovenië richting Oostenrijk kan NIET vooruit betaald worden. Deze dien je bij het tolhuisje van Dars in Slovenië te betalen. Meer daarover lees je in onze FAQ.

LET OP: Een vignet voor de Karawankentunnel is na uitgifte 1 jaar te gebruiken. Binnen dat jaar kun je dus 1 keer door de tunnel. Het vignet kan gelijk gebruikt worden, er is GEEN sprake van een wachttijd van 18 dagen.

Sondermautstrecken in Oostenrijk

Wanneer je met de auto naar Oostenrijk op vakantie gaat, dien je rekening te houden met een aantal zaken. Een van die zaken zijn de Oostenrijkse toltrajecten, ook wel de sondermautstrecken genoemd. Dit zijn strategisch gelegen tunnels waarvoor je tol moet betalen. Zo moet je ook tol voor de Karawankentunnel betalen. Veel reizigers die naar Slovenië rijden, maken gebruik van deze tunnel. Je kunt een tolvignet aanschaffen voor een enkele rit of een retour. Rijd je vaker naar of door Oostenrijk? Vind dan hier een overzicht van alle toltrajecten in Oostenrijk.

Karawankentunnel en andere tol

Naast de sondermautstrecken is het in Oostenrijk ook verplicht om een Oostenrijks wegenvignet te bezitten. Alle voertuigen met een maximummasssa tot en met 3500 kilogram die gebruik maken van de Oostenrijkse snelwegen (Autobahnen) hebben het verplichte autovignet nodig. Indien je zonder vignet gebruik maakt van de snelwegen of autowegen in Oostenrijk, riskeer je een fikse boete. Voordat je vertrekt kun je het vignet voor Oostenrijk kopen. Voor 16:00 besteld is dezelfde dag behandeld! Bij ons hoef je geen 18 dagen te wachten, maar kun je het vignet direct aanvragen.

Vragen? Neem direct contact met ons op.

Bel of mail ons.

Contact us

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Je kunt je uitschrijven via de link
in de footer van de email.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen