Brennerpas tol – Vignet voor de Brennerpas

Brennerpas tol – Vignet voor de Brennerpas

Aantal ritten selecteren

 • 1 Rit
  € 15.00
 • 2 ritten (heen-terug)
  € 29.00

Wij berekenen tussen de € 4,00 - € 10,95 incl BTW activeringskosten afhankelijk van het aantal ritten.

Brenner Autobahn

Een vignet voor de Brennerpas is nodig als je over de Brennerautobahn gaat. De ligging van de Brenner Autobahn (A13) loopt vanaf Innsbruck tot aan de grens van Italië. In Italië staat de pas ook bekend als de Passo del Brennero. Veel vakantiegangers die met de auto of caravan naar het Gardameer reizen, rijden over de Brennerpass.

Door deze vakantiedrukte kan er file ontstaan in het hoogseizoen. Wil je de verkeersdrukte vermijden, dan kun je het beste al vroeg de pas over rijden. Wat ook helpt is een digitaal “Brennerpas vignet” waarmee je vooraf de verplichte tol alvast hebt voldaan.

Brenner Autobahn - Richting Italië

De Autobahn loopt door de alpen van Tirol en is dan ook voornamelijk populair onder vakantiegangers. Wat de Brenner pas onderscheid van de andere sondermautstrecken in Oostenrijk zoals de A10 Tauern, is dat het geen tunnels bevat. De A13 Brennerautobahn beschikt namelijk over een viaduct, die ook wel bekend staat als de “Europa brug”. Deze brug loopt over het Silltal, en heeft een lengte van 820 meter, en is 190 meter hoog. Voor een lange periode was de Europa brug het hoogste viaduct van Europa. Naar schattingen rijden er dagelijks 40,000 voertuigen over het viaduct. De omzet van het toltraject bedroeg naar schatting €45,7 miljoen in 2021.

De A13 is in totaal 36 kilometer lang en is met een hoogte van 1,374 meter tevens ook de hoogste snelweg van Oostenrijk. De weg bestaat al een tijdje; sinds 1963 is het eerste deel geopend. In 1963 opende het gedeelte tussen het Stubaital en Innsbruck, gevolgd door de Brennersee in 1968. De grensovergang met Italië opende in 1971. De snelweg was compleet in 1975 toen het laatste gedeelte werd geopend: de tak van de A13 naar de A12.

Wat kost de Brennerpas in 2024 - Alle prijzen op een rij

In onderstaande tabel vind je de prijzen voor de Brennerpas. Het vignet voor de Brennerpas wordt in jouw naam door ons aangevraagd in de Asfinag webshop. De onderstaande prijzen bestaan uit de kosten die zij rekenen voor het vignet en de servicekosten voor onze bemiddeling.

Wat kost de tol voor de Brennerpas bij Wegenvignetten.nl - Prijs voor de A13 Brenner

Streckenmaut Aantal Vignet prijs Activteringskosten Totaal
A 13 Brenner Autobahn 1 Rit € 11,00 € 4,00 € 15,00
2 Ritten € 22,00 € 7.00 € 29,00
Jaarabonnement € 111 € 10,95 € 121,95

 

LET OP: De videomaut voor de Brennerpas is direct na aanvraag voor 1 jaar geldig. Binnen dat jaar kan je dan 1 dan wel 2 keer over de Brenner Autobahn. Er geldt dus GEEN! wachttijd van 18 dagen als je ons het vignet in orde laat brengen.

LET OP: De tol voor de Brennerpas kan enkel voor motoren en voertuigen met een maximaal toegestaan gewicht van 3.5T vooraf worden besteld. 

LET OP: Onze dienst is specifiek bedoeld voor consumenten die binnen 18 dagen vertrekken, ben je ondernemer of vertrek je later koop het vignet dan in de Asfinag webshop.

 

Brennerpas tol online voldoen of ouderwets alternatief - aan jou de keuze

Naast talrijke benzinestations en rustplaatsen zijn het vooral de tolhuisjes met ASFINAG-medewerkers die de Brenner A13 bevolken. Ze dienen zowel als controleposten als verkoopstands:

1. Je hebt altijd de mogelijkheid om de Brenner-tolkosten ter plaatse te betalen. Hou in dat geval contant geld of je creditcard gereed. Volgens de laatste informatie zouden VISA, Mastercard, American Express en Diners Club moeten worden aanvaard. Het belangrijkste tolstation aan de Brennerpas ligt iets ten zuiden van de afslag Schöneberg, om precies te zijn aan de Brennerautobahn 4 in 6141 Schönberg im Stubaital. 


2. Het digitaal vignet voor de Brennerpas raden wij aan. Je kunt dit ofwel zelf kopen bij de Asfinag of ons een volmacht geven dit voor jou in orde te laten maken. Wij hebben enkel je kenteken en de ingangsdata nodig om het vignet voor jou aan te vragen. Het vignet wordt door de Asfiang aan jou verzonden per e-mail. Hiervoor rekenen wij wel kleine kosten. Als je jouw bestelling tussen 07:00 en 23:00 afrondt ontvang je binnen enkele minuten de de registratiebevestiging in je email.

Iedereen die de Brenner-tol online koopt, mag de groen gemarkeerde rijstroken VIDEO - Maut gebruiken. Tijdens het hoofseizoen kan dit enorm veel tijd schelen.

Bij ons betaal je met iDeal, creditkaart, Paypal of het Belgische Bancontact. Bestellen kan binnen 1 minuut en werkt als volgt:

 1. Selecteer het aantal ritten boven op de pagina
 2. Voeg al dan niet een regulier wegenvignet voor Oostenrijk toe
 3. Selecteer het land waarin je voertuig is geregistreerd 
 4. Vul het kenteken in
 5. Afrekenen

A 13 Brenner Autobahn - Voldoe je tol vooraf

Op de bovenstaande kaart is het traject van de Brenner pas te zien. Heb je geen zin om te wachten voor de tolpoortjes en wil je de file van de Brennerautobahn vermijden? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van de videomaut. Op deze manier hoef je niet meer te stoppen om tol te betalen, en kan je eenvoudig doorrijden. De Oostenrijkse videomaut wordt gekoppeld aan het kenteken van jouw auto. Op het moment dat je een tolpoort passeert, scant de videomaut jouw kenteken voor controle. Vervolgens kan je eenvoudig doorrijden. Je hoeft het vignet voor Oostenrijk dus niet te plakken op jouw autovoorruit! De Brennerpas maut is te vinden bij Schönberg im Stubaital, iets onder Innsbruck.

Vragen? Neem direct contact met ons op.

Bel of mail ons.

Contact us

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Je kunt je uitschrijven via de link
in de footer van de email.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen