Verplicht mee in de auto in Oostenrijk

gevarendriehoek verplicht

Met de auto naar Oostenrijk? Dan moet je een aantal zaken verplicht mee in de auto. De belangrijkste items hebben wij voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Meer praktische tips voor Oostenrijk vind je hier.

Wanneer je over de Oostenrijkse snelwegen rijdt, is het verplicht om een autobahn vignet te hebben. Deze fungeert als een soort wegenbelasting. Zo’n vignet is te verkrijgen met een geldigheidsduur van 10 dagen, twee maanden, of een jaar. Afhankelijk van de lengte en frequentie van jouw autoreis naar Oostenrijk, kan je een tolvignet aanvragen. Bestel nu je 10 dagen vignet voor Oostenrijk voor €15,95. Voor 16:00 besteld is dezelfde dag in huis!

veiligheidshesje

Ook is een veiligheidsvestje verplicht. Wanneer je buiten de bebouwde kom jouw voertuig verlaat, moet je deze aandoen. Ook al is dit alleen verplicht voor de bestuurder, wordt er geadviseerd om een veiligheidshesje voor elke inzittende mee te nemen. Zo is iedereen goed zichtbaar wanneer de auto wordt verlaten.

De gevarendriehoek is nog een item wat in de auto moet zitten. Heb je pech of een ongeval? Dan moet je deze achter je voertuig zetten. Let op! Wanneer je dit doet, moet je een veiligheid vestje aanhebben.

Een verbanddoos is niet alleen verplicht, het is ook nog eens ontzettend handig. Zo heb je altijd genoeg pleisters en verband bij de hand. Met de wintersport kan de onderkoeling deken nog wel eens een leven redden. Nog een tip! Zorg dat er een mitella in je verbanddoos zit. Deze kan nog eens goed te pas komen bij een skiongeluk. Zorg dus dat deze compleet is!

Heb je een huurauto? Check dan even voor de zekerheid of alles aanwezig is. Vaak is dit wel het geval, maar het kan zo zijn dat de vorige huurder een veiligheidshesje nodig had, en deze niet heeft teruggeplaatst. Door alles te checken, kom je niet voor verrassingen te staan.

 

 

 

 

0

Your Cart