Alle verkeersboetes in Slovenië

Als je gaat rijden door Slovenië dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels. Op deze manier kun je een verkeersovertreding met de auto voorkomen. Op deze pagina bespreken we het verkeer en de mogelijke verkeersboetes die je kunt krijgen.  

 

1

Boetetarieven

De prijzen voor een verkeersovertreding liggen over het algemeen wat hoger. Een bekeuring voor het te hard rijden in de bebouwde kom van 5 km/h kost bijvoorbeeld €40 en in Nederland €32. Het hoogste boetetarief is duidelijk het rijden zonder autovignet. De boete is maar liefst €300. Op Wegenvignetten.nl kun je het vignet binnen enkele minuten bestellen. Daarmee bespaar je een hoop gedoe en de kans op zo’n hoge boete.  

Snelheidsovertreding

Het krijgen van een geldboete voor een snelheidsovertreding is afhankelijk van verschillende zaken. Zo heeft het rijden op de snelweg invloed en hoeveel kilometer per uur heb je te hard gereden. Allereerst kan het zijn dat je binnen de bebouwde kom rijdt, in verkeersluwe gebieden. Dit betekent dat er gezorgd is dat er minder verkeer is, bijvoorbeeld in de binnenstad van Ljubljana. Een overtreding hier is duurder dan buiten de bebouwde kom. De verschillende categorieën zijn: binnen de bebouwde kom in verkeersluwe gebieden, binnen de bebouwde kom, buiten de bebouwde kom of op de autosnelweg. Verder liggen de grenzen altijd hetzelfde. Tot 5 km/h, 6 tot 10, 11 tot 21, 21 tot 30, 31 tot 50 en meer dan 50 km/h te hard. In alle gevallen, is de boete bij meer dan 50 km/h te hard €1.200 euro en de mogelijkheid op rijontzegging.  

Rijden onder invloed

Officieel mag je tot 0,5‰ alcohol in jouw bloed hebben wanneer je aan het rijden bent. Maar in het land mag de politie je meteen een bon van €300 geven als je tekenen van dronkenschap vertoont. Verder is het van 0,5‰ tot 0,8‰ een boete vanaf €600 euro en 0,8‰ tot 1,0‰ vanaf €900 euro. Als je met meer dan 1,0‰ alcohol in jouw bloed achter het stuur gepakt wordt, dan krijg je een bekeuring vanaf €1200 en de mogelijkheid tot het ontnemen van jouw rijbevoegdheid. Verder is het rijden onder invloed van drugs meteen een geldboete vanaf €1200 euro en ook de mogelijkheid tot ontzegging van jouw rijbevoegdheid.  

Rijden zonder tolvignet

Het hebben van een Sloveens vignet is op de autosnelwegen verplicht. Tijdens een vakantie naar het land is het dus eigenlijk altijd verplicht om een autovignet te hebben. Om verschillende bezienswaardigheden te bezoeken heb je de snelweg geregeld nodig. Een verplicht tolvignet kun je eenvoudig via onze website bestellen. Het rijden zonder het vignet kan bestraft worden met een boete van €300.  

Overige bekeuringen

De overige bekeuringen zijn hieronder te vinden met daarbij het tarief. Overigens kunnen alle tarieven veranderen afhankelijk van de verkeerssituatie en omstandigheden.

  • Rijden door rood licht vanaf €250
  • Overtreden van een inhaalverbod vanaf €250
  • Parkeerovertreding vanaf €40
  • Het niet verlenen van voorrang vanaf €300
  • Rijden zonder veiligheidsgordel vanaf €120
  • Het gebruik van een mobiele telefoon vanaf €120
  • Rijden zonder verlichting vanaf €40
  • Het ontbreken van een veiligheidshesje vanaf€40
2

Boeteafhandeling

Na het maken van een overtreding tijdens het autorijden is het makkelijkst om direct te betalen. In de meeste gevallen zal de politie de betaling meteen afhandelen, als je direct of binnen 8 dagen betaalt dan wordt het bedrag met 50% verlaagd. Een ticket betalen kan vaak alleen maar in contanten. Tijdens een vakantie in Slovenië kan het dus verstandig zijn om voldoende contanten op zak te hebben. Bij ernstige overtredingen wordt er een rechtszaak gehouden, vaak nog dezelfde dag. Je hebt als buitenlander dan recht op een tolk. Jouw auto kan 24 uur in beslag genomen worden voor verder onderzoek. Dit wordt met name gedaan na forse snelheidsovertreding of het auto rijden onder invloed van drank of drugs.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen