Reizen naar Slovenië met de auto

Een autovakantie naar Slovenië is een mooie ervaring waar je onderweg veel mooie bezienswaardigheden tegenkomt. Een autorondreis in Europa is natuurlijk niet geheel zonder voorbereidingen en daarom vind je hieronder alle nodige informatie om een reis naar het land goed te laten verlopen. Het belangrijkste is om een wegenvignet voor Slovenië aan te schaffen. Je kunt zonder dit vignet namelijk niet over de snelwegen in het land rijden. Naast alles over het tolvignet, vind je hier ook de snelste route en hoe hier het verkeer in elkaar steekt.  

 

1

Tolvignet Slovenië verplicht

Het autovignet is nodig voor de volgende voertuigen: motor, auto, camper, auto met caravan en hoge voertuigen. Afhankelijk van het voertuig waarmee jij de Sloveense snelwegen gaat betreden, heb je een passend wegenvignet nodig. Het tolvignet Slovenië online kopen kan eenvoudig via onze website. Alle snelwegen zijn tolwegen en kun je dus niet vermijden zonder geldige sticker. Het aanvragen van het Autobahnvignet duurt maar enkele minuten. Je kunt een vignet voor 7 dagen, 6 maanden (alleen beschikbaar voor de motor) of 1 jaar kopen.  

2

Route naar Slovenië

De snelste route naar Slovenië loopt voor het grootste gedeelte door Duitsland en vervolgens door Oostenrijk. De steden die je kunt aanhouden zijn Keulen, Frankfurt, München en vervolgens Villach. Als je van Amsterdam naar Ljubljana rijdt dan zal je daar ongeveer dertien uur over doen zonder tussenstops. Het is wel aan te aanraden om meerdere tussenstops te houden tijdens het reizen naar het land. Een andere optie is natuurlijk om het autorijden naar Slovenië in meerdere etappes op te delen en bijvoorbeeld te overnachten in München in Duitsland. Het is verstandig om voor vertrek de actuele verkeersinformatie te bekijken, zodat je files en druktes kunt vermijden. Je moet er op rekenen dat rond München voornamelijk veel verkeer is en je daar vertraging kan oplopen.  

3

Verkeer en fileverwachting

Het verkeer in het land is over het algemeen te vergelijken met dat in Nederland. Er zijn een aantal drukke punten waar je rekening mee moet houden. Voornamelijk de grensovergang bij Villach met Oostenrijk zorgt voor oponthoud met de Karawankentunnel. Verder kun je ook met de grens van Kroatië erg in de file komen te staan. Meer verkeersinformatie Slovenië vind je hier. Belangrijke informatie kun je ook op de radio horen. Met name in de maanden juni tot en met augustus kan het in de weekenden druk worden op het wegennet. Ook kan het downloaden van een actuele navigatieapp helpen bij het vinden van de snelste route.  

4

Verkeersregels in Slovenië

De verkeersregels tijdens een vakantie naar het land zijn erg belangrijk. Je wilt natuurlijk geen verkeersboete krijgen. Daarom is het verstandig om de snelheid op de snelweg te weten, dat is namelijk 130 km/h voor een personenauto of motor. Voor elk voertuig geldt ook een andere maximumsnelheid in het land. Verder zijn de meeste verkeersregels in Nederland hetzelfde, alleen is het 24 uur per dag verplicht om dag rijverlichting of dimlicht te voeren en moet je tijdens het achteruitrijden alarmlichten aan hebben.  

5

Verplicht in de auto

Er zijn een aantal spullen verplicht om te hebben in de auto. Er is een gevarendriehoek nodig, zodat je in geval van pech deze op de weg neer kan zetten. Let op dat je er twee nodig hebt wanneer je een caravan of aanhanger hebt. Daarnaast dien je ook veiligheidshesjes te hebben die aan de Europese wetgeving voldoen. Als je met meerdere mensen bent, dan dien je er dus ook meerdere mee te nemen. Tot slot zijn ook een verbanddoos en reservelampen onderdeel van de verplichte producten in de auto. Zorg dus dat je dit allemaal meeneemt voor onderweg. Dit is overigens ook verplicht in Nederland, Duitsland en Oostenrijk.  

6

Tanken in Slovenië

Het tanken in het land is een stuk goedkoper dan bij ons. Je betaalt ongeveer €1,34 per liter benzine en €1,29 voor een liter diesel. Langs de snelwegen vind je veel tankstations en kun je dus niet zonder brandstof komen te zitten. In het binnenland in de kleinere dorpen kan het zijn dat een tankstation ver weg is, zorg daarom altijd dat je voldoende brandstof in de auto hebt. Belangrijk is wel dat een Nederlandse bankpas bij weinig pompstations wordt geaccepteerd. Een Nederlandse creditcard is meestal wel voldoende, daarnaast is het verstandig om altijd contanten achter de hand te hebben.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen