Frankrijk FAQ

Vind het antwoord op de meest gestelde vragen over de Franse tol.

Algemene vragen

Sinds de invoering van de Franse milieuzones is een milieusticker verplicht om met je auto de zones te betreden.

De milieusticker die jij krijgt is afhankelijk van de vervuilingsgraad van je auto en dient op de voorruit geplakt te worden.
Als je een milieuzone inrijdt is een sticker verplicht. Deze verplichting geldt ook voor Buitenlandse, waaronder dus Nederlandse, voertuigen. Heb je geen milieuvignet dan riskeer je een boete van minimaal 68 euro.
Inmiddels hebben veel Franse steden waaronder Parijs, Marseille, Lyon en Lille een milieuzone. Blijft u buiten de zones dan is een milieusticker niet verplicht. Gaat u naar een van de Franse steden dan heeft u vrijwel altijd een sticker nodig.
Je kunt een sticker aanvragen via https://wegenvignetten.nl/vignet-frankrijk/. Wij hebben enkel het kenteken van je auto en je adresgegevens nodig. Wij hebben dus geen kentekenbewijs nodig.
Het aanvragen van de milieusticker is binnen 2 minuten geregeld.

Binnen 48 uur na afronding van de bestelling krijg je een digitaal bewijs in je mailbox. Dit kun je op het dashboard leggen als je parkeert in een milieuzone.
Ja, je krijgt de milieusticker per post. De sticker wordt verstuurd en het duurt gemiddeld 10 werkdagen voor deze arriveert. Ga je eerder naar Frankrijk print dan het digitale bewijs dat je van ons krijgt uit en leg dit op je dashboard.
Ja, binnen 48 uur na afronding van de bestelling krijg je een digitaal bewijs in je mailbox. Dit kun je op het dashboard leggen als je parkeert in een milieuzone.

Let op: dit digitale bewijs is wettelijk geaccepteerd als bewijs tot de fysieke sticker per post arriveert.
Heb je niet binnen 48 uur een milieusticker gekregen neem dan contact met ons op via info@wegenvignetten.nl. Vermeld daarbij je bestelnummer zodat wij je sneller kunnen helpen.
Voor Belgische voertuigen geldt dat de sticker geldig is tot het moment dat het kenteken op het voertuig zit. Krijg je een andere auto dan dien je voor dat nieuwe voertuig een nieuwe sticker aan te vragen.

Voor Nederlandse voertuigen geldt dat de sticker geldig is zolang er geen nieuwe, strengere regels komen die invloed hebben op de kleur van de sticker. Denk aan het aanscherpen van de normen waardoor jouw auto in een vervuilendere categorie komt.
Welke kleur sticker je krijgt hangt af van de vervuilingsgraad van je auto. Hier kunnen wij op voorhand geen uitsprak over doen.
Ja, zelfs als u een Europees erkende gehandicaptenkaart heeft dien je een milieusticker aan te vragen. Verschil met mensen die geen gehandicaptenkaart hebben is dat jij, ondanks rijverboden, alsnog een zone in mag met je voertuig.
Nee, dit kan niet. De sticker is enkel digitaal aan te schaffen.

Financiële vragen

De kosten bedragen € 19,95 per sticker. Dit is inclusief de sticker, de administratieve afhandeling en de verzending van het digitale vignet per mail en de fysieke sticker per post.
Je kunt betalen met de voor jou gewenste betaalmethode. Wij bieden de optie om te betalen met o.a iDeal, Paypal, kreditkaart en natuurlijk Apple Pay.
Mocht je een fout hebben gemaakt in de aanvraag dan kunnen wij voor de helft van de prijs een tweede sticker uitgeven. Na verwerking van de order is creditering helaas niet mogelijk.
Ja, in geval van ruitschade kunnen wij kosteloos een nieuwe sticker uitgeven.
Nee, dit kan niet. Zodra de betaling is afgerond wordt de aanvraag verwerkt. Vanwege de persoonlijke aard van het product is het niet mogelijk te annuleren.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen