Oostenrijk FAQ

Vind het antwoord op de meest gestelde vragen over het Oostenrijkse vignet.

LEVERING

Wanneer je voor 17:00 het vignet hebt besteld, ontvang je het vignet binnen 8 dagen per post.
Ja, je ontvangt het vignet enkel via de post. Je dient het het vignet na ontvangst op de vooruit van je auto te plakken.

ALGEMEEN

Het digitale vignet wordt gekoppeld aan het kenteken van jouw auto. Dat is handig, want je hoeft dan geen sticker meer op je voorruit te plakken. Toch kleven er twee nadelen aan het digitale vignet; 1) je moet deze uiterlijk 18 dagen voor vertrek aanschaffen, 2) het is op kenteken en mocht je van auto wisselen dan moet je een nieuw vignet kopen. Voordeel van de sticker; 1) snelle levertijd, 2) voor elk voertuig te gebruiken.
Er zijn verschillende vignetten voor Oostenrijk. Zo kun je een vignet voor 10 dagen, 2 maanden, en 1 jaar aanschaffen. Welk vignet voor jou het voordeligst is, hangt af van de frequentie en lengte van jouw reis.
Ja, het is wegenvignet voor Oostenrijk is verplicht wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen. Indien je zonder vignet rijdt, riskeer je een boete van €120. Neem dus geen risico en vraag voor vertrek het tolvignet aan.
Er zijn twee verschillende soorten vignetten voor Oostenrijk; het reguliere tolvignet, en het vignet voor specifieke tolwegen. Het reguliere vignet heb je nodig wanneer je over de Oostenrijkse snelwegen rijdt.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen