Roemenië FAQ

Algemene vragen

Ja, in Roemenië is het verplicht om een vignet te hebben indien je op de Roemeense snelwegen rijdt.
Ons systeem is uiterst eenvoudig van opzet. Je kiest het type voertuig dat je hebt, geeft de data in dat je naar Roemenië wenst en wij laten zien welk vignet je nodig hebt.

Let op: kies altijd het juiste voertuig. Indien je een verkeerd voertuigtype opvoert dan is een vignet niet geldig, dit resulteert altijd in een boete.
Je kunt je aanvraag binnen 2 minuten afronden. Heb je het vignet voor 22:00 besteld dan heb je het nog dezelfde dag in huis.
De vignetplicht in Roemenië geldt voor het gemotoriseerd verkeer met vier wielen, dus niet voor motoren. Ook voor vrachtwagens, bussen en trailers dien je tol te betalen. Een vignet aanvragen kan via https://wegenvignetten.nl/vignet-roemenie/.
Indien jij voor 22:00 een bestelling doet dan kan de ingangsdatum van vandaag worden ingevoerd. Wij zorgen dan dat het vignet nog dezelfde dag ingaat.

Twijfel je, neem dan telefonisch contact met ons op zodat we je aanvraag kosteloos met voorrang behandelen.
Neem direct contact met ons op via e-mail en telefoon. Het helpt om je aanvraagnummer bij de hand te houden evenals de correcte informatie. We zoeken samen naar een oplossing.
Neem direct contact met ons op via e-mail en telefoon. Het helpt om je aanvraagnummer bij de hand te houden evenals de correcte informatie. We zoeken samen naar een oplossing.
Het is wettelijk verplicht een uitdraai van je vignet mee te nemen op reis. Print dit uit en leg het in je handschoenenkastje.
Ja, je moet altijd een boete betalen als je geen vignet hebt. Je krijgt ook een boete als je een verkeerd kenteken op het vignet hebt staan, de datum niet klopt of als het voertuigtype niet overeenkomt.

Let op: controleer voor vertrek altijd of alle informatie klopt. Je bent zelf verantwoordelijk voor een correcte controle van de informatie nadat wij het vignet hebben verzonden.

Levering & betalen

De kosten van een vignet worden bepaald door het voertuigtype en de duur dat het vignet geldig moet zijn. Kijk voor meer informatie op https://wegenvignetten.nl/vignet-roemenie/. Twijfel je neem dan contact met ons op.
Je kunt betalen met de voor jou gewenste betaalmethode. Wij bieden de optie om te betalen met o.a iDeal, Paypal, kreditkaart en natuurlijk Apple Pay.
Het vignet voor Roemenië is een digitaal vignet, dit wordt dus enkel per e-mail naar je verzonden.
Nee, het is een digitaal vignet wat via de e-mail wordt verzonden.
Dit is helaas niet mogelijk. De data en kentekeninformatie wordt direct aangemeld bij de Roemeense snelwegen, zij bieden ons niet de optie aanvragen te annuleren.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen