Slovenië FAQ

Vind het antwoord op de meest gestelde vragen over het Sloveense vignet.

ALGEMEEN

Ja, het wegenvignet voor Slovenie is verplicht wanneer je gebruik maakt van de snelwegen. Indien je zonder vignet rijdt, riskeer je een boete. Neem dus geen risico en vraag voor vertrek het tolvignet aan.
Er zijn verschillende vignetten voor Slovenie. Zo kun je een vignet voor 7 dagen, 1 maand, en 1 jaar aanschaffen. Welk vignet voor jou het voordeligst is, hangt af van de frequentie en lengte van jouw reis.

Het vignet plakken auto
Het vignet dient aan de binnenkant van de voorruit geplakt te worden. Dit mag op drie verschillende plekken:

  1. Achter de spiegel, midden-boven van het autoraam.
  2. Aan de bestuurderskant, links-onder in de hoek.
  3. Aan de bestuurderskant, rechts-boven in de hoek.

Het vignet plakken motor
Een vignet voor de motor dient goed zichtbaar te zijn. Je kunt het vignet op de tank plakken, op de kuip, of op het windscherm.
Het vignet plakken aanhangwagen
Bij caravans en aanhangwagens die niet over een voorruit beschikken dient het vignet aangebracht te worden aan de linkerzijde van een niet verwisselbare plek.
Nog een oud tolvignet?
Oude vignetten dienen eerst verwijderd te worden voordat een nieuw vignet wordt geplaatst
Je kunt het vignet uiterlijk 15 dagen voor vertrek aanvragen. Wij streven ernaar om het vignet een week voor vertrek bij u thuis te leveren, maar kunnen geen garantie bieden. Zeker zijn van je zaak? Kies dan voor aangetekend verzenden.

LEVERING

Indien de datum anders is dan je hebt opgegeven neem dan direct contact met ons op. We zoeken dan samen naar een passende oplossing.
Standaard worden de vignetten verstuurd met de reguliere brievenbus post van PostNL. Je hoeft niet thuis te zijn voor het in ontvangst nemen. Je kunt tijdens het afrekenen ook kiezen voor een track & trace zending.
Gemiddeld leveren wij het vignet binnen 1 - 4 werkdagen. Op maandag bezorgd PostNL niet.
Op het moment dat wij de vignetten hebben "geknipt" is annuleren niet meer mogelijk. Hebben wij de vignetten nog niet verstuurd dan is annuleren wel mogelijk. Neem daarom contact met ons op als je reis niet door kan gaan.
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen