Slowakije FAQ

Algemene vragen

Ja, op alle wegen in Slowakije geldt een vignetplicht.
Het vignet voor Slowakije is enkel digitaal verkrijgbaar. Nadat wij je aanvraag binnen hebben registreren wij je kenteken in de database van de Slowaakse snelwegbeheerder. Je kenteken staat hier dan geregistreerd en je hebt een geldig vignet.
Ja, je krijgt het vignet dezelfde dag nog in je mail.
Nee, het vignet wordt enkel per mail naar je verzonden.
In Slowakije heb je een vignet nodig voor je auto en een eventuele aanhanger. Let op dat je beiden dus besteld.

Ons systeem rekent automatisch uit wat voor type vignet je nodig hebt en voor welke periode.
Ja, het is verplicht om een vignet aan te schaffen voor een aanhanger of caravan.
Indien je voor 22:00 besteld dan wordt het vignet dezelfde dag geleverd. Bestel je later dan bestaat de kans dat het een dag later komt.
Het vignet wordt uitgegeven in een periode van een week of een maand. Afhankelijk van je reistijd rekent ons systeem automatisch uit wat welk vignet je nodig hebt. Ga naar https://wegenvignetten.nl/vignet-slowakije/ om het vignet te bestellen.
De controles worden uitgevoerd met camera’s. Zodra je het land inrijdt wordt het kenteken gescand en wordt bepaald of deze in de database staat geregistreerd.

Financiële vragen

Dit is afhankelijk van het type voertuig en de reisduur. Via https://wegenvignetten.nl/vignet-slowakije/ kun je bekijken welk vignet je nodig hebt en wat het kost.
Je kunt betalen middels iDeal, Paypal of een creditkaart. Uiteraard kan dit ook met de Belgische betaalmethoden Bancontact, KBC/CBC alsook Belfius.
Nee, helaas kan dat niet. Zodra je de betaling hebt gedaan wordt je kenteken in de database van de Slowaakse snelwegen geregistreerd. Vanwege de persoonlijke aard van het product is het niet mogelijk dit te annuleren.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen