Slowakije FAQ

ALGEMEEN

Ja, het is wegenvignet voor Slowakije is verplicht wanneer je gebruik maakt van de Slowaakse snelwegen. Indien je zonder vignet rijdt, riskeer je een boete. Neem dus geen risico en vraag voor vertrek het tolvignet aan.
Welk type vignet voordelig is, hangt af van de lengte en frequentie van de reis. Ga je eens per jaar een week op vakantie naar Slowakije, dan is een 10-daags vignet voldoende. Ook kun je kiezen voor een vignet voor 30 dagen. Wanneer je meerdere keren per jaar naar Slowakije gaat, kun je ervoor kiezen om een 1 jarig vignet aan te schaffen. Geen keuze kunnen maken? Bij ons bestelproces kun je eenvoudig berekenen hoeveel dagen je nodig hebt en welk vignet het voordeligst is. Zo wordt de keuze weer nét even wat makkelijker.
Er zijn twee soorten vignetten voor Slowakije; een vignet voor voertuigen met een toegestane maximummassa van 3500 kilogram, en voertuigen met een aanhanger die zwaarder zijn dan de toegestane maximummassa van 3500 kilogram. Let op! Indien jouw personenauto en aanhanger niet zwaarder zijn dan het toegestane maximummassa van 3500 kilogram, voldoet een tolvignet voor de auto. Wanneer de auto met aanhanger zwaarder is dan 3500 kilogram, denk aan caravans bijvoorbeeld, dan heb je een extra tolvignet nodig. In dit geval moet je een vignet voor de auto aanschaffen en een vignet voor de aanhangwagen.

LEVERING

Wanneer je voor 17:00 het vignet hebt besteld, krijg je het vignet nog dezelfde dag.
Nee, je ontvangt het vignet enkel via de email. Je dient het document uit te printen en mee te nemen op vakantie.
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen