Small Logo

Tolwegen

Selecteer het vignet

De videomaut is enkel geschikt voor auto’s met een toegestane maximummassa tot en met 3500 kg. Voertuigen met aanhangwagens en caravans, of voertuigen die breder zijn dan 2 meter kunnen geen vignet voor een toltraject aanvragen.

Een vignet voor de Karawanken tunnel kan enkel worden gebruik van Oostenrijk naar Slovenië.

Specifieke Toltrajecten

Selecteer het gewenste toltraject.

NL
NL

Toltrajecten in Oostenrijk

Je dient in Oostenrijk niet alleen rekening te houden met het vignet Oostenrijk, maar er zijn ook nog wegen en toltunnels in Oostenrijk waar je apart tol moet betalen. We spreken over Sondermautstrecken, dit zijn delen van het Oostenrijkse hoofdwegennet waarvoor je specifiek tol moet betalen. In principe heb je op deze wegen geen vignet nodig, maar de tolwegen zijn echter zo strategisch gelegen waardoor het bijna onmogelijk is om geen gebruik te maken van snelwegen waar geen Autobahvignet nodig is. We raden dus ook voor deze wegen aan om in het bezit te zijn van een geldig wegenvignet. 
Voor volgende trajecten dien je extra tol te betalen: • A 9: Pyhrn Autobahn: Bosrucktunnel en Gleinalmtunnel • A 10: Tauern Autobahn: Tauerntunnel en Katschbergtunnel • A 11: Karawanken Autobahn: Karawankentunnel • A 13: Brenner Autobahn • S 16: Arlberg Schnellstraβe: Arlberg Straβentunnel. Hieronder vind je meer informatie van elk van deze tolplichtige wegen.

Vraag nu een speciaal tolvignet aan
0

Your Cart