Brandstoffen bij tankstations krijgen nieuwe brandstofsticker

Vanaf aankomende Vrijdag (12 Oktober 2018) krijgen tankstations in Europa een extra brandstofsticker om het tanken in het buitenland te vereenvoudigen. Dit kan ontzettend handig zijn in het buitenland, omdat de benaming van brandstoffen soms verschilt. Het initiatief komt voort uit de Europese Richtlijn Infrastructuur Alternatieve Brandstoffen. De brandstof sticker maakt het namelijk duidelijk welke brandstof geschikt is. Twijfel je toch? Raadpleeg dan de fabrikant van de auto.  

1

Benzine

Alle tekst stickers van de verschillende brandstoffen zijn zwart wit. Bij benzine heeft de sticker een ronde vorm. Het cijfer wat op de sticker staat geeft het percentage bio componenten aan. Bijbenzine E10 is dus het ethanolgehalte maximaal 10%. Nieuwe voertuigen krijgen deze aanduiding in het onderhoudsboekje. Zo kun je ter alle tijden opzoeken welk E nummer jouw auto nodig heeft. Euro95 krijgt in de meeste gevallen de code E10 en Euro98 wordt waarschijnlijk E5. Let echter wel goed op; het octaangetal moet altijd overeenkomen met het cijfer op de benzinepomp.  

2

Diesel

tanken

 De brandstofsticker voor Diesel is vierkant. Het cijfer op de sticker geeft het percentage biodiesel aan. Reguliere dieselkrijgt de sticker B7. Voor nieuwe dieselsoorten (B10, B100, XTL) wordt aangeraden om bij de fabrikant te checken welk nummer geschikt is.  

3

Gas

LPG blijft gewoon LPG. Wel zo makkelijk. De sticker wordt ruitvormig.  

4

Autovignet

Ga je met de auto op vakantie naar Oostenrijk? Dan heb je een tolvignet nodig. Het autovignet voor Oostenrijk kan je aanschaffen op Wegenvignetten.nl voor €15.95. Op werkdagen voor 16:00 besteld is dezelfde dag nog in huis. Een overzicht van alle vignetten vind je hier.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen